iPhone-ägare? Då är det större chans att du äger en Porsche!

Att det finns ett internt krig mellan iPhone och Android-användare har nog varit svårt att undgå. Den ena parten menar att deras mobiltelefon är bättre än den andras. Så fort iPhone får en ny feature är Android-användare snabbt framme och påpekar att de där hade de minsann för 2 år sedan!

Trots detta börjar dagens mobiltelefoner bli väldigt lika, speciellt om man tittar på vad som är inuti telefonen. Nästa alla telefoner är väldigt snabba med en stor skärm och en väldigt bra kamera. Men självklart tycker de flesta att just den mobilen de själva äger är den bästa! Det är flera som aldrig skulle kunna tänka sig att byta mobiltillverkare eller operativsystem. Man är fast i de ekosystem som man hamnat i, vare sig det är IOS eller Android.

Läs även: Bensinupproret 2.0 - Kampen mot bensinskatten
Läs även: Vad kostar det att äga en bil?

De fick oss på Insplanet att fundera. Finns det några skillnader i vilka bilar iPhone respektive Android-ägare äger? De vi kunde komma fram till är att, Ja det finns det!

Läs även: Drulleförsäkring för mobil

Har du iPhone? Då är det större chans att du kör Porsche!

Bilmärken där iPhone-ägare verkligen är överrepresenterade gentemot Android-ägare är Land Rover, Mini och Porsche. Det bilmärket som utmärker sig allra mest är Porsche, där vår statistik visar att 68,55% av alla ägarna har iPhone. Men fler bilmärken utmärker sig, se tabellen nedan.

Andelen iPhone-ägare per bilmärke:

 • Porsche 68,55%
 • Mini 63,91%
 • Land Rover 62,56%
 • Tesla 59,04%
 • Jeep 56,03%

Visar man iPhone-användare sida vid sida med Android-användare så ser vi tydligt att iPhone dominerar i just detta segment. Vi ser även att andelen personer som äger en iPhone och en Porsche är dubbelt så många som i de fallen där personen äger en Android-lur och en Porsche.

Bilmärkenas populäritet utifrån användarens mobiltelefon

Bilmärkenas populäritet utifrån användarens mobiltelefon

Läs även: Försäkringsbedrägeri ökar i samband med lansering av iPhone

Android-ägare gillar asiatiska bilmärken.

Tittar man närmare i listan över vilka bilmärken som tilltalar vilka mobilanvändare så kan vi se att Android-användarna gärna väljer asiatiska bilmärken i mycket större utsträckning än iPhone-användarna och inte minst Japanskt.

Andelen Android-ägare per bilmärke:

 • Subaru 56,74%
 • Hyundai 55,44%
 • Mitsubishi 55,29%
 • Honda 53,52%
 • Mazda 53,24%

Vilket är intressant eftersom just Android är dominant på den asiatiska marknaden. Tittar vi lite snabbt på popularitet för de olika operativsystemen så kan vi se att i länder som Indonesien har Android 94% av marknaden. Android är helt klart populärast i Asien, med en marknadsandel om 85% jämfört med iPhone som bara har 13%.

Topp fem vanligaste bilmärkena bland iPhone/Android-användare

Tittar man däremot övergripande på vilka bilmärken som är populärt för de olika parterna ser vi ganska tydligt att det inte skiljer så mycket. Samma fem bilar återfinns i bägges listor över de populäraste bilmärkena.

Vanligaste bilmärkena för iPhone-ägare:

 • BMW 14,43%
 • Volvo 13,33%
 • Volkswagen 12,97%
 • Audi 10,34%
 • Mercedes-Benz 6,49%
 • Totalt: 57,56%

Resterande 42,44% är fördelade på mindre populära bilmärken bland iPhone-ägare, som till exempel: Saab, Honda, Ford mm.

Vanligaste bilmärkena för Android-ägare:

 • Volvo 14,61%
 • Volkswagen 12,33%
 • BMW 10,84%
 • Audi 8,21%
 • Mercedes-Benz 6,49%
 • Totalt: 52,48%

Resterande 47,52% är fördelat på andra mindre populära bilmärken bland Android-ägare.

Som vi nämnde tidigare är det samma bilar som återfinns i de olika tabellerna. Däremot på lite olika placeringar. BMW placerar sig högre hos iPhone än Android-ägare där istället Volvo toppar listan. Det är egentligen bara i topp tre som det skiljer sig något. Utöver det så är det samma bilmärkeni bägge listor.

*Statistiken är baserad på jämförelser gjorda via jämförelsetjänsten Insplanet.com under 2019 och representerar dess användare.

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Relaterade artiklar

iPhone-ägare jämfört med Android-ägare

Bil på världkarta - grönt kort Grönt kort för bil - Ta med trafikförsäkringen på utlandsresan
Grönt kort fungerar som ett bevis på att din bil har en aktiv trafikförsäkring i Sverige. Om du har ...
Läs mer »


Så här gör du när du ska importera bil till Sverige. Importbil: Så importerar du bil till Sverige
Du kan spara pengar på att importera bil från till exempel Tyskland eller USA. Men det finns fler anledningar till ...
Läs mer »


När du ska hyra bil utomlands kan du gå till en märkesuthyrare för att göra det enkelt eller till en hyrbilsförmedlare för att få det bästa priset. Hyra bil utomlands: Allt om kostnad och hyrbilsförsäkring
Hyrbil är ett bra alternativ när du vill uppleva landet du besöker. Du blir flexibel och kan åka när och ...
Läs mer »


Vilken försäkring man har kan vara lättare att glömma än vad man kanske tror. Vilken bilförsäkring har jag?
Har du glömt vilken bilförsäkring du har? Det är lätt hänt om man betalar med autogiro och låter bilförsäkringen förnyas automatiskt ...
Läs mer »


Elbilens historia
Redan i början på 1800-talet hade man allt som behövdes för att tillverka elbilar: hästvagnar, motorer och laddbara batterier. Holländske ...
Läs mer »


Stenskott på bilruta Stenskott
Även om du är en ansvarsfull förare kommer du förmodligen råka ut för stenskott förr eller senare. Även om skadan orsakas av någon annan så är det din ...
Läs mer »


Statistik för 2021 Så mycket kostar bilförsäkringen 2021
Hur mycket du betalar för din bilförsäkring beror på flera olika faktorer, bland annat på var du bor. Därför skiljer sig ...
Läs mer »