Elbilens historia

Redan i början på 1800-talet hade man allt som behövdes för att tillverka elbilar: hästvagnar, motorer och laddbara batterier. Holländske professorn Sibrandus Stratingh spann vidare på det och 1835 tillverkade han ett självgående fordon som bara vägde 3 kilo men som endast kunde rulla fram av egen maskin i 15 minuter.

Elektriskt lokomotiv och elbåt

Genombrottet för självgående fordon fick vänta och istället byggde skotten Robert Davidson ett elektriskt lokomotiv som han demonstrerade 1842. Tillsammans vägde lok och vagnar 13 ton och topphastigheten var 6 kilometer i timmen. Så långt kom man tyvärr aldrig eftersom räckvidden för Davidsons lok var ynka 2 kilometer.

Den korta räckvidden övertygade människor om att framtiden drevs av ånga och inte elektricitet. Eldare, kolgruvearbetare och lokförare ansåg dessutom att lokomotivet hotade jobben. Både Davidsons drömmar och loket slogs i spillror. Desto bättre gick det för von Jacobis elbåt som drog fram i 3 knop på Sankt Petersburgs vatten 1839.

Trouvé presenterar sin elbil

Samma år som von Jacobi imponerade på Sankt Petersburgs-borna med sin elbåt föddes Gustave Trouvé. Fram till sin död 1902 skapade han i runda slängar 70 olika uppfinningar. Bland annat den första utomhusbordaren men framför allt det som kan betraktas som den första elbilen - även om den mest liknande en 3-hjulig trampcykel.

Trouvé visade stolt upp sin elbil på en mässa i Paris 1881 och det inspirerade andra att satsa på eldrift - framför allt brittiska konstruktörer. Tyvärr satte myndigheter och polis käppar i hjulen med lagar och regler som hämmade utvecklingen. Snart hade Frankrike och Tyskland gått om brittiska konstruktörer inom utvecklingen av elbilar.

Frankrike dominerar bilindustrin

I mitten på 1890-talet dominerade Frankrike bilindustrin och ledde utvecklingen av elbilar. Charles Jeantaud som tillverkade hästvagnar i sin verkstad byggde 1894 den första elbilen som faktiskt gick att använda. Batteriet vägde 450 kilo och maxfarten var 21 kilometer i timmen. Jeantauds elbil startade en revolution som tog fart i Paris.

Invånarna i Paris använde Jeantauds elbil som taxi och rika familjer köpte sina egna elbilar. Kuskarna förvandlades till chaufförer. Tyvärr hade elbilen kort räckvidd och lång laddtid - till skillnad från bilar med förbränningsmotorer som kunde åka långt och tankas fort. Däremot slog en annan elbil världsrekord i hastighet 1898 - 63 km/h!

Elbilen bryter ny mark

Tack vare tävlingar i höghastighetskörning bröt elbilarna ny mark. Belgaren Camille Jenatzy - Den Röde Djävulen - sprängde 100 km/h-vallen med sin elbil Aldrig Nöjd 29:e april 1899. Det bevisade att elbilar kunde köra fort men batteriet i Aldrig Nöjd var dessvärre tomt efter 1 000 meter. Sedan behövde batteriet laddas i 24 timmar.

Österrikiske biltillverkaren Ludwig Lohner satsade i slutet på 1800-talet på elbilar för att rädda miljön. Han anställde en ung Ferdinand Porsche och tillsammans skapade de elbilar som snabbt blev populära. Men efter ett studiebesök i Frankrike förstod den unge Porsche att elbilen snart var chanslös mot bilar med förbränningsmotorer.

Bajskriser i metropolerna

I slutet av 1800-talet drabbades städer som London och New York av bajskriser. I takt med att människor flyttade in till städerna ökade antalet hästar. Ett färdmedel som människan använt i alla tider. Tyvärr blev hästarna ett allvarligt hot mot både hälsa och miljö. Gator i städerna började nämligen stinka av bajs, urin och hästkadaver.

Eltaxi blev snabbt en succé i metropolerna. Fortfarande var laddtider och räckvidd ett problem men Henry Morris och Pedro Salom - som tillverkade elbilar tillsammans - löste det genom att ha laddstationer runt om i städerna. När batteriet började ta slut körde chauffören dit för att byta till ett färdigladdat batteri. Effektivt och smidigt.

Dödsstöten för elbilen

Snart tog utvecklingen en annan väg. I Detroit 1908 fick en man sin käke avslagen av en startvev på en Cadillac. Olyckan kostade honom livet. För att undvika fler olyckor fick Charles Kettering uppdraget av Cadillac att hitta en lösning. Tillsammans med duktiga konstruktörer presterade Kettering den elektriska startmotorn.

Den elektriska startmotorn blev tyvärr dödsstöten för elbilen. Inte förrän i början på 2000-talet väcktes intresset för elbilen igen. Det var då tre amerikaner grundade Tesla, ett bilmärke döpt efter ingenjören och uppfinnaren Nikola Tesla. Idag är bilmärket Tesla mer eller mindre synonymt med elbilar och leder utvecklingen in i framtiden.

Källa: Teknikensvarld.se


Relaterade artiklar


Besiktning: det här gäller när du ska besikta bilen 2020
Är du en av alla svenska bilägare som skjuter upp bilbesiktningen till sista stund? Kanske är du osäker på vad som gäller och hur du ...
Läs mer »


Byta till sommardäck: datum och lagar 2020
Efter den 31 mars är du inte längre tvungen att använda vinterdäck, så länge det inte är vinterväglag. I den här artikeln går vi igenom vilka ...
Läs mer »


Whiplashskada: kvinnor drabbas dubbelt så ofta som män Whiplashskada: kvinnor drabbas dubbelt så ofta som män
Varje år drabbas fler än 30 000 svenskar av whiplashskada. Det är ett problem både för individen som drabbas och för samhället i ...
Läs mer »


Om elbilar
Funderar du på att byta fossilbilen mot en elbil för miljöns skull? Då har du säkert många frågor. Hur fungerar en elbil? Vad kostar den? Hur laddar jag en elbil och hur lång ...
Läs mer »


Elbilens historia
Redan i början på 1800-talet hade man allt som behövdes för att tillverka elbilar: hästvagnar, motorer och laddbara batterier. Holländske professorn Sibrandus Stratingh ...
Läs mer »


Vinterdäck på snöig väg Vinterdäck: lagar och viktiga datum 2020
Mellan 1 december till 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag. Men vad säger lagen? Och kan du ...
Läs mer »


iPhone-ägare jämfört med Android-ägare iPhone-ägare? Då är det större chans att du äger en Porsche!
Att det finns ett internt krig mellan iPhone och Android-användare har nog varit svårt att undgå. Den ena ...
Läs mer »