Bilförsäkring för BMW

Allt du behöver veta när du ska försäkra din BMW.

Om BMW

BMW grundades 1916 och hette till en början BFW (Bayerische Flugzeug-Werke) men då företaget bytte namn till Bayerischen Motoren-Werke 1917 ändrades även förkortningen till BMW. Från början tillverkade BMW flygplansmotorer, men efter första världskriget blev företaget tvunget att byta inriktning och började då tillverka motorcyklar och bilar istället. 1950 lanserade BMW flera nya modeller men då företaget inte lyckades slå igenom hamnade det i ekonomiska svårigheter. Vändpunkten kom i slutet på 50-talet då en tysk industriman vid namn Herbert Quandt klev in och räddade BMW från ekonomisk konkurs.

Idag anses BMW vara en av bilvärldens främsta prestigemärken. BMW äger även Mini cooper och Rolls Royce och rankas som världens största premiumtillverkare. Lite statistik om BMW i Sverige och övriga länder:

 • 2021 dubblade BMW försäljningen av helelektriska bilar jämfört med året innan.
 • Totalt i Sverige registrerades 16 205 BMW 2021.
 • Över hälften av de registrerade BMW-bilarna 2021 var laddbara.
 • Efterfrågan på BMW för privatkonsumenter har ökat markant i Sverige de senaste två åren.
 • Globala försäljningssiffrorna för BMW under 2021 låg på 2 213 795 bilar varav 103 855 var helelektriska.

Det råder ingen tvekan om att BMW är ett populärt bilmärke både i Sverige och andra länder. När det kommer till försäkringen av din BMW bör du därför jämföra flera alternativ för att hitta rätt bilförsäkring, eftersom BMW är en relativ dyr bil att försäkra.

BMW bilförsäkring

Ditt behov av skydd bör styra ditt val av bilförsäkring, men även vilken BMW-modell du har spelar in. Det är till exempel viktigt att ha koll på om du väljer en elbil eller laddhybrid, att försäkringen täcker skador som är vanligt förekommande på dessa typer av fordon. De flesta försäkringsbolag ersätter exempelvis skador på bilbatteriet, men skyddet kan variera. Hos andra försäkringsbolag är antalet mil för batteri och maskinskadeersättning förlängt. Så utgå från din BMW-modell och dina försäkringsbehov och jämför innan du tecknar en bilförsäkring.

Trafikförsäkring för BMW

Enligt trafikskadelagen är det obligatoriskt att alla fordon som körs i trafiken är trafikförsäkrade. En trafikförsäkring ger skydd av samtliga passagerare i din bil samt personer och egendom utanför fordonet ifall olyckan skulle vara framme. Den täcker dock inte skador på din egen bil.

Läs mer om trafikförsäkring för BMW här

Halvförsäkring för BMW

De olika försäkringsbolagen kan ha varierande villkor, tilläggsförsäkringar samt självrisk, men i övrigt är det som vanligtvis ingår i en halvförsäkring det här:

 • brand
 • glas
 • maskinskadeförsäkring
 • stöld
 • brand
 • rättsskydd

Om din BMW är av modell äldre och har ett lägre värde, alternativt om den är helt ny med inkluderad vagnskadegaranti, räcker oftast en halvförsäkring. Insplanet kan hjälpa dig att jämföra halvförsäkring för din BMW.

Läs mer om halvförsäkring för BMW här

Helförsäkring för BMW

Det mest omfattande skyddet för din BMW får du med en helförsäkring. Då ingår förutom trafikförsäkring och samtliga delar i en halvförsäkring, även försäkring för bilens kaross, en så kallad vagnskadeförsäkring. Om du har en vagnskadegaranti som löpt ut rekommenderar vi en helförsäkring för ett prestigemärke som BMW. Det kan annars bli dyrt om du råkar ut för en krock där bilen blir skadad.

Läs mer om helförsäkring för BMW här

Märkesförsäkring för BMW

Om du väljer en märkesförsäkring kan det till exempel ingå extra förmåner som bärgning till närmaste märkesverkstad, där även du som förare blir transporterad till hem eller arbete. Det kan även ingå så kallad drulleförsäkring, där du kan få ersättning om du skulle råka tanka fel bränsle eller slarva bort bilnyckeln. Det behöver dock inte innebära att en märkesförsäkring är det bästa alternativet för just dig.

En märkesförsäkring är anpassad för ett specifikt bilmärke och ofta standardiserad, men det kan även innebära att du betalar för försäkringar du inte behöver. Kontakta de försäkringsbolag som erbjuder märkesförsäkring för BMW och begär ett prisförslag. Detta prisförslag kan du sedan jämföra med de erbjudanden som Insplanets samarbetspartners erbjuder via vår jämförelsetjänst.

Att försäkra en BMW vad kostar det?

Eftersom BMW är ett premiummärke är försäkringspremien högre än för exempelvis en Volvo. Men även om det är relativt dyrt att försäkra en BMW är det ändå flera faktorer som kan påverka prisbilden. Har du exempelvis en äldre bilmodell kan en billigare halvförsäkring räcka. Även din ålder och var i landet du bor påverkar, därför är det svårt att säga exakt vad det kostar att försäkra din BMW. Jämför innan du tecknar en bilförsäkring för BMW är vårt tips!

Läs mer här om kostnader för BMW bilförsäkring här

Tips inför ditt val av bilförsäkring för din BMW

1. Innan du väljer, jämför!

Själva omfattningen på bilförsäkringen och vad som ingår är viktigt. Se till att du väljer en försäkring där du inte betalar för onödiga tillägg som du ändå inte behöver. Vilka villkor gäller för att skyddet ska vara aktuellt? Vad är viktigast och passar din livsstil och BMW bäst? Andra tips kan vara att samla försäkringar hos ett försäkringsbolag eller hitta försäkringsbolag som är specialiserade på just BMW.

2. Vilken BMW typ är du?

För många är BMW ett prestigemärke som andas lyx och kvalitet. De senaste åren har BMW lagt fokus på el- och hybridbilar, som exempelvis den nya BMW i4 som är tänkt som en utmanare till Tesla och Polestar. Det finns många BMW-modeller att välja på, så det är bra att fundera på vilken typ av bil som passar just dig. Utgå från exempelvis var du bor och dina familjeförhållanden, behövs extra utrymme, är miljötänk och hållbarhet viktigt eller är prestanda och köregenskaper det du värdesätter mest?

3. Rätt bilförsäkring för dig

BMW är en relativt dyr bil att försäkra, men det finns många försäkringsalternativ att välja bland. Det är alltid värt att fundera över dina försäkringsbehov och vad som passar just din BMW och jämföra innan du slår till. Eftersom du valt ett premiummärke som BMW bör kanske även din bilförsäkring spegla det?

4. Lägg upp ett sparande för din bil

Trots att du tecknar en bilförsäkring tillkommer andra kostnader för din BMW som exempelvis biltvätt och däckbyte. Även små reparationer som stenskott och liknande är vanliga kostnader. En bra idé kan vara att ha ett separat sparande för din BMW och ha en buffert för kostnader som kan tillkomma i ditt billiv.

5. Alla försäkringar på en plats

Om du har möjlighet att samla alla dina försäkringar hos ett och samma bolag, gör det! Du kommer att spara kostnader, kunna ta del av förmåner samt förenklar ditt försäkringsliv avsevärt!

Jämför och teckna försäkring för BMW via Insplanet idag

Ta hjälp av vår expertis när du ska jämföra bilförsäkring hos olika bolag då undviker du att få en sämre försäkring till en högre premie för din BMW, vilket kan hända när man själv ringer runt och försöker jämföra och hitta rätt. Du kommer igång enkelt genom att fylla i formuläret för bilförsäkring och klickar på jämför. Du kommer då att få flera olika förslag från våra samarbetspartners där du kan se alla villkor och priser. Med Insplanets jämförelsetjänst förenklar vi ditt val av bilförsäkring och hittar det som passar din BMW bäst!

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Jämför olika försäkringarFiat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Fiat.Om Fiat Läs mer om försäkring för Fiat »


Mini
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mini.Om Mini Läs mer om försäkring för Mini »


Lexus
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Lexus.Om Lexus Läs mer om försäkring för Lexus »


Jaguar
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jaguar.Om ...
Läs mer om försäkring för Jaguar »


Chrysler
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chrysler.Om ...
Läs mer om försäkring för Chrysler »


Mitsubishi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mitsubishi.Om ...
Läs mer om försäkring för Mitsubishi »


Suzuki
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Suzuki. Om ...
Läs mer om försäkring för Suzuki »


Land Rover
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Land Rover.Om Land ...
Läs mer om försäkring för Land Rover »


Chevrolet
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Chevrolet.Om ...
Läs mer om försäkring för Chevrolet »


Audi
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Audi.Om Audi Läs mer om försäkring för Audi »


Volvo
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volvo.Om Volvo Läs mer om försäkring för Volvo »


Volkswagen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Volkswagen.Om ...
Läs mer om försäkring för Volkswagen »


BMW
Allt du behöver veta när du ska försäkra din BMW.Om BMW Läs mer om försäkring för BMW »


Ford
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Ford.Om Ford Läs mer om försäkring för Ford »


Tesla
Innan du försäkrar din Tesla är det viktigt att du jämför bilförsäkring hos olika bolag. Annars ...
Läs mer om försäkring för Tesla »


Renault
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Renault. Om Renault Försäkra din Renault? Tänk ...
Läs mer om försäkring för Renault »


Kia
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Kia. Om Kia Hög tid att hitta bilförsäkring till din...
Läs mer om försäkring för Kia »


Skoda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Skoda. Om Skoda Jämför bilförsäkring innan du ...
Läs mer om försäkring för Skoda »


Nissan
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Nissan. Om Nissan Hitta rätt försäkring till ...
Läs mer om försäkring för Nissan »


Opel
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Opel. Om Opel Olika nivåer på försäkringar för din ...
Läs mer om försäkring för Opel »


Porsche
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Porsche. Om Porsche Tänk på det här när du ska ...
Läs mer om försäkring för Porsche »


Citroen
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Citroën. Om Citroën Tänk igenom det här när du ...
Läs mer om försäkring för Citroen »


Peugeot
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Peugeot. Om Peugeot Försäkra en Peugeot? Hitta ...
Läs mer om försäkring för Peugeot »


Subaru
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Subaru. Om Subaru Försäkringsalternativ för din ...
Läs mer om försäkring för Subaru »


Toyota
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Toyota. Om Toyota Olika försäkringsalternativ som...
Läs mer om försäkring för Toyota »


Saab
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Saab. Om Saab En del att tänka på när du ska ...
Läs mer om försäkring för Saab »


Seat
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Seat. Om Seat Försäkra din Seat? Vi guidar dig ...
Läs mer om försäkring för Seat »


Mazda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Mazda. Om Mazda Hur hittar du rätt ...
Läs mer om försäkring för Mazda »


Hyundai
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Hyundai. Om Hyundai Dags att hitta en ...
Läs mer om försäkring för Hyundai »


Honda
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Honda. Om Honda Rätt bilförsäkring för dig och din...
Läs mer om försäkring för Honda »


Jeep
Allt du behöver veta när du ska försäkra din Jeep. Om ...
Läs mer om försäkring för Jeep »


Digital bilförsäkring
En traditionell bilförsäkring baseras på din ålder, var du bor och vilken bil du har. En digital bilförsäkring fungerar...
Läs mer »


Märkesförsäkringar
Så kallade märkesförsäkringar är bilförsäkringar anpassade för olika bilmärken. Ofta är en märkesförsäkring ett bra alternativ men det är inte ...
Läs mer »


Trafikförsäkring
Trafikförsäkringen är ett lagstadgat krav för alla bilar i trafiken. Den ger ersättning till andra trafikanter när de, deras fordon eller ...
Läs mer »


Halvförsäkring
Som bilägare har du stora möjligheter att påverka priset på din bilförsäkring. Därför ska du alltid jämföra halvförsäkringar från olika ...
Läs mer »


Helförsäkring
När det kommer till bilförsäkringar har du som bilägare mycket att säga till om. Genom att jämföra helförsäkringar är det enkelt att ...
Läs mer »

Bilförsäkring till BMW