Insplanet goes Jim Carrey för att få fler att få upp ögonen kring hur enkelt det är att jämföra sin bilförsäkring

Med vår nya reklamfilm vill vi visa hur snabbt och enkelt det är att jämföra sin försäkring via Insplanets jämförelsetjänst. Målet med den nya kampanjen är att få fler att se över sin försäkring regelbundet för att säkerställa att man har rätt skydd till rätt pris. För trots de tydliga fördelarna i att löpande se över sina försäkringar, visar en undersökning Insplanet genomfört tidigare i år att den stora majoriteten fortfarande förblir inaktiva.

Det är så lätt lätt lätt...
Innan vi påbörjade arbetet med reklamfilmen genomförde vi en undersökning där det visade sig att två av tre personer inte jämför olika alternativ innan de tecknar en ny bilförsäkring. Detta trots att våra kunder ofta sparar pengar på att byta försäkringsbolag. Målet med både Insplanets nya reklamjingel och den nya reklamfilmen blev därmed tydligt - att visa hur lätt det är att jämföra försäkring!

Och det blir rätt rätt rätt…
I våra tidigare reklamfilmer har vi lyft fram ångesten kring försäkringar som vi vet att många upplever. Den här gången lämnade vi ångesten åt sidan, och fokuserar istället på den enkla lösningen och de tydliga fördelarna. Jim Carreys lättsamma rollfigur från filmen “Bruce den allsmäktige”/”Bruce Almighty” när han utforskar sina nya gudakrafter till ”I’ve got the power” fick inspirera oss i vårt arbete. Känslan av att företa sig något avancerat med bara en pytteliten handling, var vad vi ville komma åt. I vår nya reklamfilm vill vi därför visa att man på bara några sekunder kan hitta en försäkring till ett sänkt pris och med rätt innehåll utifrån ens behov.

Att jämföra är vår grej!
Att jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag är vår grej, och har varit sedan starten 1999. Vi kan försäkringar och hjälper årligen över en halv miljon personer att se över sina försäkringar. Bland reklamfilmens karaktärer ser du därför såväl grundaren Daniel Soussan med familj, som nuvarande VD Tomas Jonson, samt ett flertal medarbetare som hängt med sedan Insplanet grundades, bland annat teknikansvarig Johan Andersson som utvecklat hela plattformen som Insplanet idag bygger på.