Insplanet lanserar Mecano Försäkring

Pressmeddelande 2010-05-28

Insplanet inleder samarbete med brittiska Hiscox och lanserar Mecano Försäkring. Mecano vänder sig till den svenska marknaden i segmentet privatägda exklusiva personbilar. Fordonsägare i denna grupp har högt ställda krav på försäkringsvillkor och service. Mecano erbjuder en skräddarsydd, omfattande bilförsäkring till ett konkurrenskraftigt pris.

- Mecano vänder sig till en köpstark målgrupp som är vana att leta bra affärer. De äger ett prestigefordon, och vill ha en försäkring som deras bil förtjänar. Vi har byggt en produkt som ger mesta möjliga nytta för kunden, säger Christian Ridderstolpe, affärsområdeschef för Egna Produkter på Insplanet.

- Mecano är en prisvärd försäkringslösning med ett innehåll som ligger i absolut topp jämfört med andra bilförsäkringar, säger Christian Ridderstolpe.

Mecano är ett försäkringsvarumärke för den svenska marknaden och erbjuder till en början fordonsförsäkring för privatägda personbilar som har ett marknadsvärde mellan 300 000 och 1 000 000 kronor. All förmedling, kundservice och skadereglering är baserad i Sverige.

Försäkringsgivare för Mecano är Hiscox Insurance Company Ltd, England. Varumärket Mecano Försäkring ägs av Insplanet Service AB, ett helägt dotterbolag i Insplanet-koncernen.

- Vi är glada och stolta att kunna samarbeta med Hiscox, ett av Englands främsta försäkringsbolag i det som där kallas ’high-end’-segmentet, det vill säga exklusiva försäkringsobjekt för en köpstark kundgrupp. Vår produkt Mecano ligger helt i linje med deras kompetens och styrkor, säger Christian Ridderstolpe.

Mecano kan nås direkt via webbplatsen www.mecano.se, via telefon 0200-21 00 88 eller epost info@mecano.se.

För mer information kontakta:
Christian Ridderstolpe, affärsområdeschef Egna Produkter, Insplanet
0709 166673, christian.ridderstolpe[at]insplanet.se

Erik Lif, informationschef Insplanet
0704 386828, erik.lif[at]insplanet.se

Om Insplanet
Insplanet är Sveriges ledande försäkringsförmedlare mot privatmarknaden inom konsument- och motorförsäkring (sak). År 2009 förmedlade Insplanet 96 000 försäkringar med en premievolym på 290 MSEK. Utöver försäkringsförmedlingen driver bolaget en av Sveriges största jämförelsetjänster inom privatekonomi genom insplanet.se. Bolagets affärsidé är att erbjuda privatpersoner jämförelser, rådgivning och köp av produkter och tjänster inom försäkring och andra privatekonomiska områden. Insplanets aktie är noterad på NASDAQ OMX First North. Remium är Insplanets certified adviser.

Insplanet AB (publ) Org.nr. 556567-6227
Grevgatan 34 Tel: 08-510 000 00
Box 26 000 Fax: 08-510 000 01
100 41 Stockholm

[ Tillbaka ]