Om Insplanet

Insplanet koncernen utvecklar och driver digitala konsumenttjänster och varumärken med huvudsaklig inriktning mot försäkringar och privatlån. Bolaget har idag en ledande position inom jämförelse och förmedling av sakförsäkringar mot konsument via jämförelsesajten Insplanet.com. Jämförelse- och förmedling av privatlån, samt i mindre omfattning ett antal andra privatekonomiska tjänster, erbjuds under varumärket MyLoan.

Omsättningen 2017 uppgick till 114 MSEK och antal medarbetare uppgick till 88 personer.

2018 köptes Insplanet av Zmarta Group som erbjuder konsumenttjänster inom bank, elavtal och försäkring. I företagsgruppen ingår bland annat Zmarta, Elskling, Freedom Finance och Centum. Företaget grundades 1999, har 200 anställda med kontor i Stockholm, Ängelholm, Jönköping, Helsingfors, Oslo och Hamburg. Zmarta Group ägs av medieföretaget Bauer Media Group.

Insplanet.com – rätt försäkring till rätt pris!

Insplanet är en av Sveriges ledande jämförelsetjänster och förmedlare av försäkringar. Bolaget grundades 1999 med målet att göra det lättare för privatpersoner och företag att kunna jämföra, köpa och byta försäkringsbolag. Syftet med tjänsten är att spara tid och pengar åt kunderna och se till att de har rätt försäkringar för deras individuella behov. Sedan starten har Insplanet hjälpt över 2,5 miljon svenskar att se över sina försäkringar och vi hjälper varje dag tusentals personer att se till att de har rätt försäkring till rätt pris.

Insplanets rådgivning, jämförelsetjänster och förmedlingstjänster är helt kostnadsfria. Det är samma pris på de produkter vi förmedlar oavsett om du köper via Insplanet eller om du går direkt till våra leverantörer och samarbetspartners.

Det finns ju trots allt roligare saker att lägga tid och pengar på än att se över sina försäkringar. Så låt oss göra jobbet.

Insplanet utsågs till Årets Försäkringsförmedlare Sak på Insurance Awards 2012.

Kontaktuppgifter

Insplanet har öppet vardagar 08.00 - 20.00 samt lördag och söndag 10.00 - 16.00.

Telefon:
08-51 000 000

E-post:
info@insplanet.com

Fax:
08-51 000 001

Insplanet AB (publ), org.nr 556567-6227
Box 26000
SE-10041 Stockholm

Insplanet i media

Vi på Insplanet kan försäkringar, vi har jobbat inom försäkringsbranschen i 20 år. Insplanet hjälper gärna till att svara på försäkringsrelaterade frågor och förklara försäkringsbranschen. Vi tar ofta fram egen statistik och skriver intressanta och lärorika artiklar baserat den data vi tar fram.

Nedan hittar du ett urval av gånger där vi figurerat som experter i media:

https://www.di.se/

https://www.vibilagare.se/

https://www.gp.se/

https://www.vibilagare.se/

https://www.vainsights.se/

https://www.svd.se/

https://www.expressen.se/

https://www.expressen.se/

https://global.techradar.com/

Författare/Granskare


Författare
Carl Larsen

Carl skapar innehåll för Insplanet och har 2 års erfarenhet av försäkringsbranschen.
Kontakta gärna Carl Larsen om du har några frågor kring innehållet i denna text.


Författare
Jesper Lindius

2 års erfarenhet inom försäkringsbranschen.
Kontakta gärna Jesper Lindius om du har några frågor kring innehållet i denna text.


Granskare:
Sebastian Franzén

Sebastian är affärsområdeschef för försäkringar på Insplanet och har ansvar för Insplanets försäkringsaffär. Han har jobbat på Insplanet med försäkringar i över 15 år och haft roller som försäkringsförmedlare, kundservicechef och försäljningschef.
Kontakta gärna Sebastian Franzén om du har några frågor.


Granskare:
Andreas Nilsson

Andreas Nilsson är försäkringsexpert med 10 års erfarenhet som försäkringsrådgivare. Han har kunskap inom samtliga försäkringsväsen som förmedlas via Insplanet.com
Kontakta gärna Andreas Nilsson om du har några frågor.