Internetpolicy

Cookies

Vad är cookies?
En cookie är en liten textfil som identifierar en unik webbläsare på en viss dator, inte personen. Cookies används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner. Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om det.

Intressebaserad reklam, vad är det?
Insplanet arbetar med remarketing genom nätverk som t.ex. Google. Remarketing bygger på intressebaserad annonsering. I remarketing används cookies för att ge dig relevanta reklamannonser baserat på vilka sidor du har besökt och vilka intressen du har.

Insplanet är anslutna till följande Google tjänster som använder sig av cookies, AdSense, AdWords, Google Analytics samt DoubleClick. På din dator sparas därför cookie filer som underlättar funktionen av dessa tjänster.

Cookies Insplanet.com
På Insplanet.com används cookies, som sparas under en begränsad tid, för att mäta trafiken på hemsidan och för att kunna förbättra upplevelsen för dig som användare. Ett exempel, som vi använder, är att spara dina inställningar så att du ska slippa fylla i formulär igen.

Flash cookies. När du besöker Insplanet.com eller klickar på någon av våra reklambanners, kan det i vissa fall genereras en flash cookie, som sparas under en begränsad tid. Vill du ta bort dina flash cookies, kan du göra det här.

Cookies, hur tar jag bort funktionen?
Om du inte vill tillåta cookies kan du i inställningarna för din browser själv ange om du accepterar att cookie-filer placeras hos dig eller inte. Du kan när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats i din browser. För mer information om hur du gör detta besöker du supportsidan för din browser.

Vill du stänga av funktionen för intressebaserad reklam via Google kan du göra det i dina annonsinställningar. För övriga domäner kan du göra det här.

Insplanets policy för sociala medier

Insplanets tjänster inom jämförelser, försäkringsrådgivning och förmedling av försäkringar är något vi gärna tipsar och pratar om! Vi ser därför vår sida på Facebook och vårt Twitterkonto (@Insplanet) som en naturlig mötesplats för alla som vill diskutera detta - både med varandra och med våra kunniga medarbetare.

Vi vill att detta skall vara en kanal med en positiv ton och förbehåller oss därför rätten att radera inlägg som vi anser vara kränkande eller stötande, brottsliga eller irrelevanta samt de som innehåller ren marknadsföring av andras produkter eller tjänster alternativt bryter mot personuppgiftslagen eller liknande.

Vi försöker ha en öppen dialog med våra fans direkt på sidan, men i de fall vi anser att dialogen bör ske utanför Facebook förbehåller vi oss rätten att radera inlägg och föra dialogen vidare med personen i fråga utanför Facebook. Frågor som rör detaljerad information om en enskild individ bör inte tas upp på Facebook, då vi inte anser att det är ett passande forum. Mer individuella frågeställningar etc. hänvisar vi till vår kundmail: info@insplanet.com

Personer som vid upprepande tillfällen bryter mot denna policy kan stängas av från sidan och få alla sina inlägg raderade. Se även Facebooks generella användarvillkor respektive Twitters generella användarvillkor.

Insplanet på Facebook!

Personuppgifter (PuL)

Insplanet ABs behandling av personuppgifterna används till att kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig för beställd produkt och till att upprätthålla en god kund- och registervård. Uppgifterna används också för att tillhandahålla dig kundanpassad information samt i övrigt i marknadsföringssyfte.

För att kunna erbjuda dig produkter med personlig offerering samt för att kunna förmedla eller ingå avtal behöver vi hämta in vissa person- och kontaktuppgifter. Om du fyller i ditt personnummer hämtas dina adressuppgifter automatiskt från SPAR (Statens Personadressregister).

Personuppgifterna som hämtas automatiskt och lämnats av dig behandlas av Insplanet för att kunna utföra vår tjänst, det innebär att uppgifter som du lämnat till Insplanet även lämnas ut till samarbetspartners för behandling. Genom användandet av vår tjänst godkänner du att Insplanet och samarbetspartners till Insplanet kan komma att använda dina personuppgifter för marknadsföring som är relevant för dig via sms, telefon, e-post, vanlig post eller därmed jämställda tillvägagångssätt. Uppgifterna kan också komma att användas för marknads- och kundanalyser, uppföljning och utveckling av tjänster inom Insplanets koncern.

Dina personuppgifter behandlas i enlighet med Personuppgiftslagen (PuL 1998:204), Insplanet AB, organisationsnummer 556567-6227, är Personuppgiftsansvarig. Enligt PuL kan du när som helst återkalla ditt samtycke vilket innebär att vi inte behandlar ytterligare personuppgifter om dig, du har även rätt att begära information om och/eller rättelse av de personuppgifter som finns sparade om dig. För utdrag/rättelser enligt § 26 och § 28 PuL skickar du ett undertecknat skriftligt brev till Insplanet (Att: Kundservice), Box 26000, SE-10041 Stockholm.

Om Insplanets åtaganden

Genom att använda Insplanets kostnadsfria tjänster godkänner du att Insplanet ej ansvarar för eventuella och uppenbart orimliga felaktigheter i pris- eller villkorsuppgifter. Du är endast garanterad det pris och de villkor som bekräftas till dig direkt av tjänsteleverantören genom dennes korrespondens efter att ett avtal ingåtts via Insplanet. Skulle ett fel uppstå, så att pris- eller villkorsuppgifter du fått via Insplanet inte gäller hos leverantören, kommer du att få möjlighet att häva ingånget avtal utöver din lagstadgade ångerrätt. Insplanet kommer också om du önskar att hjälpa dig hitta en alternativ lösning. Insplanet kommer ej ersätta skillnader hänförliga till fel i pris- eller villkorsuppgifter.

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2016 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00