Försäkring – allt om försäkringar

Varför ska du ha försäkringar, och vilka behöver du? Och hur kan du känna dig trygg i att få det skydd du själv och din familj behöver, utan att betala för mycket?

På Insplanet får du hjälp att förstå ditt personliga försäkringsbehov. Vi hjälper dig också jämföra försäkringsbolagen för att hitta den bästa och mest prisvärda försäkringen du kan få. Våra undersökningar visar att det finns pengar att spara på att jämföra sina försäkringar varje år. Vi ger dig kostnadsfri rådgivning i ditt försäkringsval.


Din trygghet – vårt uppdrag

Våra rådgivare finns till hands för hjälp med just dina individuella beslut och val. Samtliga rådgivare på Insplanet är registrerade försäkringsförmedlare. Det betyder att alla genomgått utbildning i produktkunskap, relevanta juridiska frågor, och i etiska perspektiv som hjälper oss att bättre sätta oss in i just din situation.

Oavsett om du behöver en snabb prisjämförelse eller en fördjupad undersökning hjälper våra rådgivare dig att få rätt omfattning och villkor på din försäkring. För oss är det viktigt att du får ett försäkringsskydd du är nöjd med, till marknadens mest konkurrenskraftiga pris.

Vill du tala med en rådgivare, ring 08-51 000 000


De försäkringar du behöver

Försäkringar är en viktig del av hushållsbudgeten. Dina försäkringar är samtidigt skyddsnätet när oväntade händelser eller skador inträffar som sätter dina saker, dig själv eller din familj i knipa. Att ha rätt försäkringar är att bygga upp en fallskärm för ditt liv. Har du god medvetenhet om dina risker och de försäkringar du har möjlighet att teckna ökar även möjligheten att förebygga att skador inträffar över huvud taget.

De flesta av oss har fler saker än man tror att försäkra. Allt från bilförsäkring till hemförsäkring och reseförsäkring är exempel på försäkringstyper som många av oss förr eller senare har behov av att teckna. Till detta kommer även personförsäkringar, vilka innefattar exempelvis barnförsäkring, livförsäkring och inkomstförsäkring och syftar till att skydda dig och din familj vid olyckshändelser eller inkomstbortfall.

Även om det är mycket som ska täckas in i dina försäkringar kan du sänka försäkringskostnaderna genom att tänka klokt, jämföra försäkringsbolag regelbundet och planera ditt försäkringsbehov noga.


Vanliga frågor om försäkring

Vad är det viktigaste jag ska tänka på när jag köper försäkring?

Försäkra rätt objekt och rätt försäkringstagare – kontrollera att alla uppgifter stämmer efter köpet. Du får alltid en försäkringsbekräftelse från Insplanet, med alla uppgifter. Se till att försäkring köps från rätt startdatum. Glöm inte att säga upp din gamla försäkring, så att du inte står dubbelförsäkrad.

Vilka försäkringar behöver jag?

En grundregel är att inte skaffa fler försäkringar än du behöver, och att utgå ifrån ditt behov idag. Det går att försäkra sig mot det mesta, men för de flesta räcker de vanligaste standardförsäkringarna. Kom ihåg att olika försäkringsbolag erbjuder olika villkor och att priserna (premierna) varierar mycket. Det lönar sig därför att jämföra bolagen och därigenom veta var du får mest för pengarna.

Kan jag byta försäkringsbolag direkt?

Du kan bara avsluta ditt nuvarande försäkringsavtal på avtalets huvudförfallodag, som inträffar en gång per år. Du kan dock jämföra försäkring och villkor när som helst, och i princip när som helst köpa en ny försäkring med start på kommande huvudförfallodag.

Hur gör jag om jag köpt en försäkring och ångrar mig?

Enligt Distansavtalslagen (DAL) har du rätt att inom 14 dagar ångra en försäkring som köpts på distans (via telefon eller Internet), utan kostnader. Det gäller alla avtal du ingått. Ångerrätten gäller från köpedatum (den dag du ingick avtalet).


Frågor om specifika försäkringar? Läs vidare här!


 • Frågor och svar om bilförsäkring
 • Frågor och svar om hemförsäkring
 • Frågor och svar om villa/fritidshusförsäkring
 • Frågor och svar om båtförsäkring
 • Frågor och svar om inkomstförsäkring
 • Frågor och svar om personförsäkring
 • Frågor och svar om mopedförsäkring
 • Frågor och svar efter köpet

 • Jämför försäkringsbolagen och gör ett smart val

  Olika försäkringsbolag erbjuder olika villkor och priserna (premierna) kan variera kraftigt. Försäkringsbolag kan också rikta in sig på vissa kundtyper och försäkringssegment. Det lönar sig att jämföra bolagen och därigenom veta var du får mest för pengarna och var du får ditt försäkringsbehov tillgodosett. En av våra rådgivare hjälper dig gärna att hitta rätt, och du kan också läsa mer om försäkringsbolagen och deras utbud här.

  På respektive försäkringsbolags sida kan du här på Insplanet recensera försäkringsbolagen och betygsätta deras skadereglering, information och kundservice. Med hjälp av försäkringsbolagens recensioner och vår expertis gällande deras utbud kan du göra ett välgrundat beslut och välja rätt försäkring till bästa möjliga pris.


  Försäkring om du drabbas av skada

  Om du drabbas av skada kan det vara svårt att veta var du ska vända dig. Olika försäkringar ger dig mer eller mindre heltäckande skydd och vid oväntade händelser kan det vara bra att veta vad som ingår i din försäkring. Din hemförsäkring, personförsäkring eller bilförsäkring täcker i många fall de skador du drabbas av, men det finns undantag som kräver försäkringstillägg.

  Vilka olika försäkringar du behöver kan variera genom åren, i takt med att familjen växer eller när du investerar i nya fastigheter eller fordon. Ska du ut på en längre resa och behöver en reseförsäkring som komplement till din hemförsäkring? Har du kanske skaffat en ny dator och vill vara säker på att du kan få ut pengar på försäkringen om den blir stulen?

  Ibland kan det vara svårt att förutse oväntade skador på person eller ägodelar, men här kan du läsa mer om skador och oväntade händelser och vilket skydd din försäkring ger.

  Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

  © 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
  Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

  Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
  Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00