Spara pengar på din villaförsäkring

2008-10-28

I takt med att kostnader för uppvärmning och hushållsel stiger för villaägarna, blir det allt viktigare att hålla så många kostnader nere som möjligt. Villaförsäkringen är en av de försäkringar som folk ligger kvar med under lång tid, för att man kanske inte orkar byta. Men det är lättare att spara pengar och byta försäkring än du kanske tror!

Villa eller villahem? En villahemförsäkring är en försäkring som täcker ditt hus och där även hemförsäkring ingår. En villaförsäkring å andra sidan är egentligen en försäkring endast för byggnaden. Men i dagligt tal säger många villaförsäkring även om det som är villahemförsäkring. Men har du en hemförsäkring på annat håll, exempelvis genom ditt fackförbund, då ska du vara noga med att bara teckna en villaförsäkring för själva byggnaden.

Drulle finns även för hus. De flesta känner till att det finns en drulleförsäkring, eller allrisk, för hemförsäkringen. Den gäller då lösöresskyddet som ingår i hemförsäkringen, till exempel en dator som trillar i golvet och andra oförutsedda och plötsliga händelser med din lösa egendom. Det finns även sådana oförutsedda och plötsliga händelser som kan inträffa med din byggnad, till exempel att en hink målarfärg rinner ut över parketten. Väldigt många har en drulle i hemförsäkringen. Kanske ska du ha en drulle även för huset?

Glöm inte rabatterna. Försäkringsbolagen vill gärna att deras kunder ska ta hand om sina hus. Därför finns det fler och fler installationer du kan få rabatt för. Sådant som de flesta har, till exempel brandvarnare och jordfelsbrytare, ger inte prisavdrag hos alla försäkringsbolag (men fortfarande hos en del). Men godkända inbrotts- och brandlarm, liksom säkerhetsdörrar, ger nästan alltid sänkt årspris. Dessutom ger villaförsäkring nästan alltid en flerförsäkringsrabatt om du har övriga försäkringar i hushållet.

Undvik skador, trots allt. Ta hjälp av ditt försäkringsbolag! Försäkringsbolagen vet bättre än de flesta andra vilka skador som drabbar husägare, eftersom de kopplas in när skadorna har skett. Därför har de många råd att ge om exempelvis våtrumsinstallationer, braskaminer och byggnadstekniker. Du får också en tydligare bild av kraven som gäller för din egen aktsamhet. Hur bra försäkring du än har, så är den bästa skadan den som aldrig inträffar.

Jämför din villaförsäkring här

PRISEXEMPEL
Familj med två barn, Mellansverige 2 vån och källare, byggyta 100 m2, boyta 180 m2, Garage 15 m2 Villahemförsäkring, 500 000 kr i lösöre Brandvarnare, brand- och inbrottslarm Tillägg: Allrisk hem, allrisk villa
       
Sveland 3 878 kr
Auro Försäkring 4 310 kr
Salus Ansvar 4 704 kr
Moderna Försäkringar 4 984 kr
Gjensidige 5 121 kr
Länsförsäkringar 6 462 kr
If... 6 705 kr
Att spara som mest: 2 827 kr

[ Tillbaka ]

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00