Spara pengar på årets försäkringar

2008-01-08

Så är helgerna över, och de flesta av oss återgår till arbete och planering av det nya året. En del av planen är vår privatekonomi. Regeringen har genomfört en del förändringar som påverkar din hushållsekonomi genom ändrade skatter, avdrag och andra förändringar. De flesta av dessa förändringar är nu efter årsskiftet kända för allmänheten. En viktig del av din privatekonomi och din budget utgörs av dina försäkringar. Kostnaderna för bil-, hus-, hem- och båtförsäkringen samt olycksfalls- och de andra personförsäkringarna är inte sällan en betydande del av de löpande hushållsutgifterna. Varje god ekonomisk plan har också en beredskap för det oväntade – dina försäkringar är centrala för denna beredskap. Vad händer om du krockar din bil? Om du får inbrott i huset? Vad händer om konjunkturen förändras och du blir friställd från ditt arbete? Vad händer om någon i familjen råkar ut för en olycka, som kostar i rehabilitering, och dessutom kan minska familjens inkomster? Detta kan vara ganska komplexa frågor, och stundtals obehagliga teman. Ändå är det viktigt att du vågar tänka på livets risker – innan olyckan är framme.

  • En försäkringsrådgivare hjälper dig hitta rätt uppgifter,och kan förklara hur försäkringarna fungerar (även de ”jobbiga” villkoren och det finstilta). De kan också räkna på billigare försäkringar. Våga fråga om dina unika behov och just det du undrar över!
  • Framförallt kan rådgivaren hjälpa dig att skapa en helhetsbild över både ditt försäkringsskydd och dina samlade utgifter för försäkringar. Många fler än man tror kan spara tusenlappar årligen på sina försäkringar, och samtidigt behålla eller till och med få ett bättre skydd!
  • Missa inte huvudförfallodagarna. Försäkringar löper nästan alltid årsvis (bil-, hem-, villa- och båtförsäkringen), eller tills vidare (personförsäkringar). Bli inte sittande med en dyr försäkring ett år ”extra” för att du missat datumet när försäkringen löper ut!
  • Om du redan är försäkrad och får ett förnyelsebrev, tänk på att du inte har ångerrätt när huvudförfallodagen väl passerat. Ångerrätt på 14 dagar gäller endast vid nyteckning eller från det att du mottog förnyelsebrev från ditt befintliga försäkringsbolag.
  • Tänk på att du ofta kan boka nya försäkringar med startdatum en bit fram i tiden. På så vis kan du ta del av rabatterbjudanden och samtidigt skydda dig mot många premiehöjningar under året.

Verkar det jobbigt att tänka på allt detta? Hos Insplanet är det kostnadsfritt att tala med en rådgivare. Själva besluten om dina försäkringar är alltid dina, men en rådgivare hjälper dig skaffa ett bättre beslutsunderlag. God fortsättning på det nya året!

[ Tillbaka ]

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00