Olycksfallsförsäkring - en bra investering vintertid för hela familjen

2008-01-02

I vintertid dyker några extra faror upp i vardagen. Vissa av dessa kan drabba alla och envar, medan andra bara skapar risker för de som väljer att utöva en viss aktivitet, som till exempel alpin skidåkning. En vanlig svensk vinter så är det si och så med snö och is i södra delen av landet. Men i norra är både halka på gator och bilvägar, samt utövande av vintersporter ett mer eller mindre stående inslag under vintermånaderna. Trafikrelaterade skador på grund av halkan ersätts från bilförsäkringar, det gäller skador på både människor och egendom.

För att skydda sig mot att trafikskador inträffar är det viktigt att hålla koll på väglaget om det finns risk för blixthalka, eller kraftiga snöfall. Det gäller förstås i synnerhet om du ska ut och köra längre sträckor, kanske till fjällen eller på besök till en släkting. Är du ute och går mycket är broddar på skorna något att överväga om det är riktigt isigt.

En olycksfallsförsäkring täcker skador som uppstår om du till exempel halkar på en ishal trottoar. Många åker skidor utför under januari fram till april längst norrut. För att undvika skador ska du hålla dig i pistat område om du inte är mycket duktig. Och hur duktig du än är på brädan eller skidorna, så är du lika utsatt som alla om du hamnar i en lavin. Ta del av lavinrapporter och utsätt dig aldrig för onödig fara om du absolut ska åka offpist.

I reseskyddet i din hemförsäkring ingår kostnader för akuta läke- och resekostnader samt hemtransporter om du skadar dig på en resa till fjäll eller alper. Du har också ett ansvarsskydd som täcker skador du kan orsaka på andra. Det går hos de flesta försäkringsbolag att teckna ett tillägg som heter fritidsolycksfall, som ger ersättning vid olyckor som ger bestående men.

En fristående olycksfallsförsäkring ger också ersättning för läke- och resekostnader, samt invaliditetsersättning. Den kan även ge ersättning för inkomstbortfall, om du inte kan arbeta på en längre tid, samt för sveda och värk. Fristående olycksfallsförsäkringar behöver inte kosta dig eller din familj så mycket som man kan tro!

Det finns mycket omfattande individuella olycksfallsförsäkringar som kostar mindre än 500 kr* per person och år. Att var och en i familjen – barn som vuxen - har en egen, fristående olycksfallsförsäkring är ett ansvarsfullt hanterande av de risker som kan finnas i livet, oavsett hur försiktiga vi än är. Tala med en rådgivare så får du snabb hjälp att reda ut begreppen, olika möjligheter till skydd, och en kostnadsbild du själv kan ta ställning till.

[ Tillbaka ]

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00