Se över dina försäkringar innan nyår!

2007-12-25

Att försäkringsbolag ändrar sina premier är ingen nyhet för de flesta. Ofta upplever man att premierna höjs snarare än sänks. En vanlig omläggningsperiod för försäkringspremier är årsskiftet. Innevarande försäkringsavtal påverkas inte (alltså försäkringar som redan är i kraft), men däremot påverkas alla nytecknade försäkringar. Men om du har tecknat försäkring innan årsskiftet, så höjs inte premien i efterhand*, även om startdatum för försäkringen ligger framåt i tiden någon gång under 2008! Tänk på det när årsskiftet närmar sig. Gör en översyn tillsammans med en försäkringsrådgivare, och pressa ned dina hushållsutgifter för försäkring så mycket det går. Dessa är de vanligaste sätten att spara pengar och öka sin potentiella, giltiga ersättning på försäkringar:

  • Nyteckningsrabatter. Att byta bolag är lättare än du kanske tror, och många bolag ger gärna en liten premie för att få dig som ny kund.
  • Flerförsäkrings/samlingsrabatter. Att lägga flera försäkringar i samma bolag är ofta gynnsamt.
  • ”Plocka russinen ur kakan”. Ibland är det dock bäst att sprida ut vissa försäkringar till andra bolag.
  • Välja rätt skydd. Att välja rätt försäkringar, rätt omfattning och rätt tillägg kan vara krångligt för en oinvigd. En rådgivare hjälper dig reda ut begreppen med olika försäkringsbolags produktnamn och innehåll.
  • Bra villkor. Tänk inte enbart på att spara in på premien, tänk på att självrisker och ersättningsbelopp faktiskt kan ”vända kalkylen” för dig om skadan väl är framme. Jämför alltså premier, men jämför vad du får för pengarna också.

Det snabbaste sättet att få användning av samtliga dessa knep, är att ta hjälp av en registrerad försäkringsförmedlare. Han eller hon har den kunskap som ger dig både trygghet och prisvärda premier. Hos Insplanet får du snabbt en egen rådgivare som hjälper dig – och rådgivningen är kostnadsfri. Gör en förfrågan så kontaktar vi dig, oftast samma dag. Gott nytt och säkert 2008 önskar Insplanet! * Försäkringspremien kan inte höjas godtyckligt för ett ingånget avtal, även om startdatum för försäkringen ligger längre fram i tiden. Däremot kan premien ändras om yttre orsaker föranleder det, till exempel nya eller ändrade skatter och regler. Om du själv ändrar förutsättningar för avtalet, till exempel ett förhållande som påverkar en rabatt, så kan premien också ändras.

[ Tillbaka ]

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00