Spara pengar innan årsskiftet

2008-12-29

Med bara ett par dagar kvar av året 2008 är det hög tid att ta hand om privatekonomin. Nästa år är det inte bara möjligt, utan snarast sannolikt, att priserna för dina försäkringar kommer att förändras. Men köper du din försäkring innan årsskiftet, så gäller priset oavsett när din försäkring startar under 2009.

  • Bilförsäkringen. Den allra största besparingen finns inte sällan att hämta i bilförsäkringen. Besparingar på tusentals kronor är regel om man legat i fel bolag innan, eller om man köpt en ny bil. Glöm inte att komplettera med Insplanet Biltrygg.
  • Hemförsäkringen. Hemförsäkringen är underskattad när det gäller att spara pengar. Att kunna betala 500 kr mindre per år är inte svårt att uppnå för många. Glöm inte att komplettera med Insplanet Bokostnadsförsäkring.
  • Villaförsäkringen. En villaförsäkring ligger på mellan 3 500 – 4 000 kr i snitt. Här brukar prisskillnaderna mellan billigast och dyrast ligga kring ca 2 000 kr. På villaförsäkringen kan det dock finnas mer tydliga skillnader i villkor, så här rekommenderas extra starkt att du utnyttjar en stunds kostnadsfri rådgivning så att du verkligen har rätt skydd. Glöm inte fritidshuset.
  • Inkomstförsäkringen. Nya larmrapporter kommer hela tiden om att många svenskar saknar ett fullgott inkomstförsäkringsskydd vid arbetslöshet. Parallellt ökar antalet uppsägningsvarsel kraftigt. Om du inte är med i ett fackförbund med inkomstförsäkring, eller om det fackliga skyddet är begränsat, kan du köpa en komplett försäkring privat. Se över just ditt skydd tillsammans med en kunnig rådgivare.
  • Olycksfallsförsäkringar. De flesta människor har behov av åtminstone någon sjuk- eller olycksfallsförsäkring. Men behoven varierar liksom försäkringarna. Kontakta en rådgivare så kan du gå igenom floran där du bland annat hittar olycksfallsförsäkring, sjuk- olycksfallsförsäkring, privatvårdsförsäkring, barnförsäkring. Om du redan har ett skydd, tänk på att även på dessa försäkringstyper ska du jämföra olika alternativ så du inte betalar för mycket i onödan.
  • Båtförsäkringen. Visst känns det avlägset just nu att tänka på båten som ligger undanstoppad under ett kapell. Men vår, sommar och båtsäsong kommer likafullt tillbaka. Då vill du inte ha en onödigt dyr båtförsäkring.

Gott nytt år önskar vi på Insplanet!

[ Tillbaka ]

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00