Försäkra båten billigt och säkert

2008-07-22

Båtsommaren har goda utsikter att bli riktigt fin totalt sett. Vädret har varit soligt överlag, och relativt få kraftigare oväder har dragit fram över sjö och hav. Men även om olyckor och skador kan synas långt borta, passa på att se över din försäkring. Om inte annat kan du ofta hitta en billigare försäkring genom att jämföra olika försäkringsbolag priser och innehåll. Oavsett vilken båt du har, varierar priserna med tusentals kronor mellan olika försäkringsbolag för en och samma båt och ägare.

Genom att jämföra det försäkringsskydd du behöver mellan olika bolag regelbundet, vet du att du inte betalar för mycket i onödan. Inombordare är klart billigare att försäkra än utombordare, då stöldrisken är lägre. De vanligaste och mest kostsamma stölderna idag i Sverige sker på motorbåtar och framför allt lösa (utombords) båtmotorer. Att försäkra en dyr segelbåt kostar i sin tur oftast bara en bråkdel av vad det kostar att försäkra en motorbåt av motsvarande värde. Installation av larm- och spårningsutrustning ger rabatt på premien hos nästan alla. Ibland kan du även få installationsbidrag för sådan utrustning. Vissa försäkringsbolag erbjuder rabatterade medlemskap i Sjöräddningen eller andra assistansföretag. Det är uppskattat av många båtägare som en självklar trygghet på sjön.

Märkesförsäkringar är vanligt idag. Båtförsäkringsbolagen har då knutit specialavtal med vissa båtfabrikörer. Samarbetet ger lägre pris för dig som försäkringstagare och höjd kunskapsgrad om din båt hos försäkringsbolaget. Bra varvskontakter vid eventuella reparationer är en annan förmån som du kommer uppskatta när olyckan varit framme.

Grundstötning är fortfarande den vanligaste skadetypen på sjön som Sjöräddningen får ta hand om. En sådan sjöskada täcks tack och lov av båtförsäkringen, om du har helförsäkrat båten. En helförsäkring för båt täcker följande moment i grundskyddet: ansvar, stöld och skadegörelse, sjöskador, brand- och explosionsskador, uppläggnings- och transportskador samt rättsskydd. För dig med speciella behov ska du välja ett bolag där du kan skräddarsy din försäkring i hög grad, med hjälp av olika tilläggsförsäkringar. Tilläggen behöver inte vara alltför dyra om grundförsäkringen är billig.

Tala med en försäkringsrådgivare om din båt och båtförsäkring – kostnadsfritt!

[ Tillbaka ]

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00