Är det värt att jämföra reseförsäkringar?

2007-10-16

Förbjudna länder I dag blir det allt vanligare att resa till exotiska resmål. Du bör även höra med försäkringsbolaget om det är några länder eller platser där reseförsäkringen inte är giltig särskilt när du är på rundresor. Till exempel om det råder krigstillstånd i ett land eller är ett allmänt oroligt område. Bolagen som erbjuder separata reseförsäkringar är vanligen hårdare på detta än vad hemförsäkringsbolagen är.

Förbjudna äventyrsaktiviteter En annan väldigt viktig sak att kolla upp är om det är några äventyrsaktiviteter som är förbjudna: det kan var fallskärmshoppning, bungy jump, dykning med tuber, skärmflygning, bergsklättring, mountain-biking, drakflygning. Att de är förbjudna betyder följande, om du gör någon äventyrsaktivitet och den är förbjuden hos ditt försäkringsbolag, så får du inte ut någon ersättning vid skada i samband med att du utövat denna aktivitet.

Självrisk på försäkringen Har din försäkring en självrisk vid stöld eller personskada (sjukdom/olycka). Generellt är det ingen självrisk genom bolagen som erbjuder separata reseförsäkringar. I hemförsäkringens resedel är det däremot vanligt med en självrisk på 1 000-1 500 kr. En självrisk innebär att vid exempelvis stöld, så ersätter försäkringsbolaget endast summan utöver självrisken. Så om du har 1 500 kr i självrisk och blir bestulen på din kamera, då dras först 1 500 kr av på det du får ut från försäkringsbolaget.

Hitta rätt reseförsäkring För att hitta den försäkring som passar din resa bör du titta på flera alternativ, skriv ner hur länge du ska resa, vart du ska resa, vilken hemförsäkring du har samt villkor för resor, syftet med din resa dvs om det är semester eller om du ska studera, och till sist vill du ha invaliditetsersättning. Med den informationen klar kan du lätt via vår reseförsäkringsguide hitta bästa skyddet. Där finner ni också tips/råd vad ni behöver tänka på inför/under/efter resan.

Läs mer

[ Tillbaka ]