Inkomstförsäkring även för egen företagare.

2007-10-01

Vilka villkor gäller? Försäkringen tar vid där A-kassan slutar. Försäkringen har en kvalifikationstid på 18 månader från tecknandet, dvs. den gäller inte för arbetslöshet som inträffar under de första 18 månaderna. Blir du därefter arbetslös till följd av konkurs/likvidation lämnar försäkringen kompletterande ersättning. Med vår inkomstförsäkring kan man försäkra 80 procent av sin normala inkomst i 200 ersättningsdagar vid arbetslöshet. Efter detta får man i ytterligare 100 dagar 70 procent av sin tidigare inkomst. Detta följer de nya regler som också träder i kraft den 5 mars 2007. Exakt hur stor andel av lönen som kan försäkras följer alltid de regler som finns i lagen om arbetslöshetsförsäkring.

Vilka egen företagare kan teckna försäkringen - De som har fyllt 21 år men inte 55 år och är stadigvarande bosatt i Sverige sedan minst 2 år. - De som har varit verksamma i rörelsen de senaste 18 månaderna. - De som är medlemmar i en arbetslöshetskassa - De som inte är medvetna om någon kommande konkurs eller likvidation som kan medföra arbetslöshet - De som de senaste 5 åren inte har varit försatta i konkurs eller varit delägare i fåmansbolag/små handelsbolag som försatts i konkurs eller likviderats.

Räkneexempel

Din Bruttolön:
28 000 kr
80% av bruttolönen
22 400 kr
A-kassans ersättning de 200 första dagarna:
14 960 kr
Bruttodiff. 200 första dagarna
7 440 kr
70% av bruttolönen
19 600 kr
A-kassans ersättning resterande 100 dagar 70% med höjt maxtak 21372 kr:
14 960 kr
Bruttodiff. resterande dagar:
4 640 kr


Trygghet De personer som har en bra inkomst och som köper bostad med lån får en ytterligare garanti på att kunna undvika inkomstminskningar vid arbetslöshet. Det är ett enkelt sätt att se till att trygga bostaden vid arbetslöshetsperioder som trots allt kan ske.

Frihet Med en buffert vid svårare tider finns det en frihet att inte behöva hoppa på vilket jobb som helst vid inkomstbortfall.

Ansvar När man har familj och andra som är beroende av ens inkomst brukar det finnas ett större behov av att trygga inflödet av pengar i den privata ekonomin. Tjänar du exempelvis 28000 kr får du ut flera tusenlappar mer än om du bara har A-kassa och det är lätt att ha anpassat sin levnadsstandard efter sin inkomst ända in till sista tjänade kronan. Kontakta våra rådgivare, gör en kostnadsfri rådgivning och ta reda på vad som gäller dig. Fyll i ett kort intresseformulär så kontaktar vi dig.

Om Insplanet AB Insplanet är Sveriges ledande försäkringsförmedlare mot privatmarknaden inom konsument- och motorförsäkring (sak). 2005 tecknade Insplanet 47 000 försäkringar med en premievolym på 175 MSEK. Insplanets affärsidé är att hitta, jämföra och erbjuda rätt försäkring till rätt pris utifrån våra kunders unika behov och önskemål. Nästan 1 000 personer om dagen får hjälp att se över sina försäkringar. Sedan starten 1999 har Insplanet redan hunnit hjälpa mer än 500 000 kunder. HQ Bank är Insplanets certified adviser.

[ Tillbaka ]