Varför är det fördelaktigt att försäkra sin lön?

2007-01-01

Under hösten har antalet personer som tecknar löneförsäkring genom fackförening eller försäkringsbolag ökat markant. Det ökade intresset har lyft upp frågan på agendan även för de som tidigare överskridit A-kassans ersättningstak. Löneförsäkringar och ersättningar vid inkomstbortfall har blivit ett hett ämne. Att bli arbetslös eller få försämrade livsvillkor är inget vi förväntar oss och som förhoppningsvis inte heller inträffar. Klarar man av att bygga upp en ekonomisk buffert med pengar, pensioner, och försäkringar skapas en trygghet som säkrar den privata situationen ekonomiskt inför hårdare tider.

Vilka fördelar finns det med att försäkra sin lön?

Trygghet De personer som har en bra inkomst och som köper bostad med lån får en ytterligare garanti på att kunna undvika inkomstminskningar vid arbetslöshet. Det är ett enkelt sätt att se till att trygga bostaden vid arbetslöshetsperioder som trots allt kan ske.

Frihet Med en buffert vid svårare tider finns det en frihet att inte behöva hoppa på vilket jobb som helst vid inkomstbortfall.

Ansvar När man har familj och andra som är beroende av ens inkomst brukar det finnas ett större behov av att trygga inflödet av pengar i den privata ekonomin.

Tjänar du exempelvis 28000 kr får du ut flera tusenlappar mer än om du bara har A-kassa och det är lätt att ha anpassat sin levnadsstandard efter sin inkomst ända in till sista tjänade kronan.

Kontakta våra rådgivare och gör en kostnadsfri rådgivning och ta reda på vad som gäller dig. En försäkring måste ha varit tecknad i 12 månader innan den kan falla ut i ersättning därför tjänar du på att så snart som möjligt komplettera din buffert med en löneförsäkring. Fyll i ett kort intresseformulär så kontaktar vi dig.

[ Tillbaka ]