Höststäda i plånboken

2010-09-01

Hösten är äntligen här med sitt nyckfulla väder. En bra tid att bringa ordning i plånboken efter sommarens utsvävningar. Betalar du rätt pris för din försäkring? Vi har gjort en händig liten checklista för dig. Visste du dessutom att du kan spara en slant varje år på att välja el aktivt? Det gäller speciellt dig som bor i villa. Väl mött i höstrusket!

Anders slog ihop tre lån på totalt 75 000 kr med 14-15% ränta till ett enda lån med 9.55% ränta. Tack vare Insplanet sparar han 20 928 kr om året.

Många betalar onödiga tusenlappar varje år i för höga räntor. Man kan kan spara mycket genom att jämföra till exempel privatlån, kreditkort och andra smålån. Samla dina lån och krediter där du kan få den lägsta räntan.

Funderar du på att köpa bil? I augusti registrerades 22.376 nya personbilar, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det är en ökning med 44% jämfört med motsvarande månad förra året. Om du ska teckna bilförsäkring är det viktigt att se till att du har ett fullgott skydd. Samtidigt vill du inte betala för mycket. Hos oss kan du enkelt jämföra olika priser på bilförsäkringar. Till prisjämförelsen

På hösten ökar risken för viltkollision. Förutom risken för allvarliga personskador orsakar kollision med djur besvärliga och kostsamma fordonsskador. Vi har tagit reda på vad som skiljer sig åt i försäkringsbolagens upplägg.

Så mycket kan du spara på elen. Ska du välja ett tryggt fast elpris eller välja rörligt elpris och tjäna på om elpriset sjunker? Det viktigaste är att du gör ett aktivt val, annars får du betala ett högt tillsvidarepris.

Din checklista för försäkringar:

  • Jämför försäkringspremien vid varje förnyelse.
  • Tänk efter vilket behov du har innan du börjar prata med försäkringsbolaget. Uppfyller försäkringen de behov och förväntningar du har?
  • Ta reda på om man får rabatter om man samlar fler försäkringar i samma försäkringsbolag.
  • Ta reda på om det lönar sig att ha försäkringarna i olika försäkringsbolag.
  • Kontrollera att självrisken är i den nivå du vill ha den. Går det att höja eller sänka självrisken? Högre självrisk brukar innebära en lägre premie.
  • Fråga försäkringsbolaget om de har avtal med organisationer eller företag som ger medlems-/organisationsrabatter.
  • Ta hjälp av mäklare eller flerbolagsombud. De kan leta fram premier och vet vilka skillnader som gäller mellan bolagen.

Jämför hemförsäkring

[ Tillbaka ]