Kolla försäkringarna till skidresan

2010-02-01

Årets snöiga och kalla vinter är uppskattad bland de som tycker om vintersporter. Sportlovsveckorna börjar snart. Det innebär för många familjer fjällresor, skridskoåkning, längdskidåkning, snowboard och en massa andra roliga aktiviteter. När skidbackarna blir fulla ökar tyvärr risken för olyckor, stölder och annat som stör det roliga på resan.

Använd en checklista för dina försäkringar så här i sportlovstider:


  • Reseförsäkring. För de flesta räcker det med reseskyddet i hemförsäkringen. I det ingår läke- och resekostnader vid olycksfall. Kan ibland också innehålla ersättningsresa för avbruten resa, bagageförsening och annat.
  • Avbeställningsskydd. Det kan fås i hemförsäkringen, men oftast endast som tillägg. Vissa har det via bankkortet om man betalar med det. För att få ersättning måste du ha ett läkarintyg på sjukdom vid avbeställningen.
  • Olycksfallsförsäkring. Även om man får läke-, rese- och merkostnader ersatta från hemförsäkringen, är en olycksfallsförsäkring att rekommendera för allvarligare olycksskador som kan ge bestående men.
  • Barnförsäkring. Räkna inte med att din kommun håller dina barn försäkrade under fritiden, för det gör långtifrån alla kommuner. En barnförsäkring är som en olycksfallsförsäkring för barn, och ersätter med invaliditetsbelopp om barnet råkar ut för en olycka (eller sjukdom) som ger bestående men.
  • Viktiga papper. Ta med servicekort/utlandsresekort (om du reser utomlands), och varför inte en sammanfattning av det viktigaste i dina försäkringsvillkor.
  • Ha rätt utrustning. Hjälm för skidåkare förstås, och rätt skyddsutrustning för skridskoåkare på naturisar, bland annat.

Trevliga vinteraktiviteter önskar Insplanet!

Få hjälp med hemförsäkring och reseskyddet här! »

[ Tillbaka ]