Dags för en billigare bilförsäkring?

2009-11-01

Det sägs att vi bilägare klagar för ofta över att det blir allt dyrare att ha bil. De senaste åren kan vi dock tyvärr säga att det varit befogat. Vi har fått dyrare drivmedelspriser, dyrare parkering, höjda fortkörningsböter, premieskatt, och i Stockholm en ny trängselskatt. En ljusning har vi dock sett. Antalet bilförsäkringserbjudanden och bolag blir allt fler, vilket har pressat priserna på bilförsäkring. Det har också blivit betydligt lättare att jämföra sina försäkringar. De ökande kostnaderna på många bilområden överstiger utan tvekan prisinflationen på andra varor och tjänster. Hur kan vi som bilförare då ”ta igen på gungorna vad vi förlorat på karusellen”? Bilförsäkringen är ett av exemplen. Andra möjligheter har varit miljöbilspremierna, både vid inköp liksom vid fordonsskatt, parkering och trängselskatt. Flera av de här subventionerna har dock försvunnit eller håller på att försvinna just nu. Det gör det än viktigare att spara på de få saker där det fortfarande går, som till exempel bilförsäkringen.

Jämför din bilförsäkring och spara pengar nu! »

Höstråd för sommarstugan

Är du en av dem som bommar igen stugan för den kalla årstiden, eller är du där året runt? För dig som inte ska vistas i stugan på vintern behöver du tänka till lite extra när du lämnar huset. För dig som har underhållsvärme på hela vintern sänks risken för frysningsskador något, men riktiga kallnätter kan fortfarande utgöra en risk. Vatten ökar ju i volym när det fryser till is - därför vill man i största möjliga mån tömma alla ledningar på vatten, eller se till att vattnet inte fryser. Här är några konkreta tips om vad du som har sommarstuga bör tänka på:

  • Om du har en huvudvattenkran kan du stänga av denna.
  • Om du kan ha underhållsvärme är det bra. Men gamla el-element med dåligt fungerande termostater i bristfälligt isolerade hus kan förstås bli dyrt. Ett sätt att få ned uppvärmningskostnaden är till exempel att installera en luftvärmepump, vilket många redan gjort med goda besparingsresultat.
  • Töm varmvattenberedaren och andra ledningar genom att låta dem rinna ut efter att huvudkranen stängts av. Som alternativ kan du hälla glykol eller annat medel som sänker fryspunkten, i exempel i tvättställ, WC och andra vattenlås.
  • Vissa otätheter i isoleringen kan du åtgärda själv utan alltför mycket arbete. Till exempel otäthet vid dörrar och fönster kan ofta åtgärdas genom enkla tätningslister som klistras eller häftas fast. Viss ventilation behöver dock fortfarande vara kvar för att inte fukten ska få för starkt fäste.
  • Dra ut sladden till hemelektronik för att minska risken för spänningsöverslag vid blixtnedslag, eller installera ett överspänningsskydd.
Har du möjlighet kan du ge ditt mobilnummer till en granne och be dem se till stugan då och då – enkel grannsamverkan är en trygghet som gör att du kan bli varse både vattensamlingar, stora snömassor eller om inbrottstjuvar smyger i området. Om du pratar med en av våra försäkringsförmedlare kan du få individuella råd om hur du kan skydda just din fastighet, och hur din försäkring gäller.

Du kan spara pengar på din fritidshusförsäkring också - Klicka här och jämför nu! »

[ Tillbaka ]

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00