Har du rätt inkomstförsäkring?

2009-10-01

Många har idag en inkomstförsäkring, vissa via sitt fackmedlemskap medan andra har en privat inkomstförsäkring. Precis som på bilförsäkring och hemförsäkring börjar det nu finnas många alternativ på marknaden, både fackliga och privata. När alternativen blir fler finns det pengar att spara och bättre villkor att få. Jämför priserna och villkoren i olika inkomstförsäkringar mot varandra!

  • Din fackliga inkomstförsäkring är förkortad. I princip samtliga fackliga inkomstförsäkringar gäller kortare tid än a-kassan. Vanligt är någonstans mellan 90-200 dagar, medan a-kassan gäller 300 dagar. Om du inte får ett nytt jobb inom kort efter att du blivit arbetslös, då kan du bli utförsäkrad för snabbt från din fackliga inkomstförsäkring. Lösningen är att teckna en privat kompletterande försäkring, som självklart är billigare än en helt fristående privat inkomstförsäkring. Du behåller den fackliga inkomstförsäkringen om du redan är medlem i facket, men kompletterar sedan upp den så att du har fullt skydd hela a-kasseperioden. För dig som inte är med i facket är ett alternativ att teckna en fristående privat inkomstförsäkring. Den kan vara billigare än fackavgiften.
  • Fel a-kassa kan bli dubbelt dyrt. När man tecknar en privat inkomstförsäkring är a-kassetillhörighet en av de faktorer som bestämmer priset. Vissa a-kassor är mer drabbade av arbetslöshet. I dessa fall blir både a-kasseavgiften samt premien för inkomstförsäkringen dyrare. I de fall din yrkestillhörighet ger dig möjlighet att byta a-kassa, hitta en a-kassa som är billigare för dig – det kan löna sig dubbelt. Våra rådgivare har koll på avgifter och valmöjligheter, och kan hjälpa dig hitta rätt.
  • Fel inkomstförsäkring påverkar dig. Det är väl känt att det kan kosta tusenlappar att ha bilen försäkrad i fel bolag. Numera kan samma sak gälla för inkomstförsäkringen! Har du en privat inkomstförsäkring kan det vara så att du betalar onödigt mycket i premie. Har du en facklig inkomstförsäkring utan komplement kan du ha för kort försäkringstid. Jämför priser, och glöm inte att även jämföra villkoren för din inkomstförsäkring.

Jämför inkomstförsäkringar här »

[ Tillbaka ]

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00