Är din bilförsäkring för dyr?

2009-07-15

Det är mycket som man gärna skulle betala mindre för. Bland de största hålen i plånboken gör bilen – i synnerhet bränslekostnaderna och försäkringen. Drivmedelspriserna är svåra att påverka, även om man kan välja snålförbrukande bilar. Bilförsäkringen däremot, den kan de flesta påverka. Jämför din bilförsäkring nu och se hur mycket du kan spara! Här är de vanligaste sätten att få ned priset på bilförsäkringen:

  • Jämför priser på nätet regelbundet. Priserna justeras oftare än du tror, då konkurrensen ökat bland svenska försäkringsbolag. Jämför även när det inte är dags att byta omedelbart. Ibland dyker erbjudanden upp som sedan försvinner, då gäller det att man jämför regelbundet. Ett bra försäkringserbjudande kan du även teckna med start längre fram i tiden, då avtalet på din nuvarande bilförsäkring upphör.
  • Variera innehållet när du räknar. Vissa av dina försäkringsbehov kan du inte ändra på. Men det är bra att fundera kring hur du skulle kunna justera dina vanor lite grann, och på så vis kanske få ett lägre försäkringspris.
  • Vilka rabatter kan du få? Kombinationsrabatter med övriga försäkringar i hushållet är ett av de vanligaste sätten att komma ned i pris. Rabatter på 10-15% är inte ovanligt, det kan innebära många hundra kronor i årlig rabatt för bilförsäkringen.
  • Goda råd behöver inte vara dyra. Hur påläst man än är blir det aldrig sämre att lyssna på vad ett proffs har att säga. Hos Insplanet får du kostnadsfri hjälp av en registrerad försäkringsförmedlare, som kan gå igenom inte bara priser utan även vad du får för pengarna. Det är givetvis nog så viktigt att jämföra även innehållet i försäkringen!

Jämför din bilförsäkring här »

[ Tillbaka ]

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00