Villaägarna bakgrund

Villaägarna - På husägarnas sida sedan 1952

Berätta vad du tycker om Villaägarna!
Har du erfarenhet av bolaget? Ge oss ditt omdöme och var med om att påverka försäkringsbolagen och marknaden!

Ditt betyg för bolagets:
Information vid köp av försäkring
Skadereglering
Kundservice

Klicka här om du även vill lämna ett skriftligt omdöme på bolaget eller specifik försäkringstyp.


Villaägarnas Riksförbund är en svensk, rikstäckande organisation som i mer än 70 år har arbetat för att skapa nytta till sina medlemmar och hjälpa dem i vardagen som husägare. Bland Villaägarnas olika tjänster finns även ett brett utbud försäkringar, med nordens tredje största försäkringskoncern Gjensidige som försäkringsgivare. Villaägarna erbjuder ett brett utbud av olika försäkringsalternativ inom kategorin sakförsäkring.

Visionen att alla ska kunna förverkliga sina husdrömmar

Sedan 1952 har Villaägarna oavbrutet arbetat för att gör din vardag som husägare enklare. Problemen har skiftat över tiden men behovet av hjälp och stöd är konstant och du kan alltid räkna med att Villaägarna gör sitt allra bästa för att hitta lösningar för aktuella behov.

Med huvudkontor i Stockholm och sju regionkontor från norr till söder tillvaratar Villaägarna sina medlemmars intressen och skapar lösningar utifrån deras premisser. Förbundets vision är att alla ska kunna förverkliga sina husdrömmar och för det krävs så bra villkor som möjligt.

När Villaägarna inte hittade de försäkringslösningar som de ansåg skulle passa sina medlemmar allra bäst, bestämde de sig helt enkelt för att själva lösa problemet.

Villaägarnas förbund har en historia som sträcker sig bak till 1950-talet, då det grundades som en protest mot fastighetstaxeringen 1952. Förbundet fick då namnet Sveriges Villaägareförbund och hade målet att påverka politiska frågor som berör villaägare, bostadspolitiken, ge råd och upplysningar, samt att för sina medlemmar erbjuda förmåner för att förbättra villkoren för villaägare. Än idag är dessa verksamhetens kärnområden.

Förutom att aktivt arbeta med alla tänkbara frågor som rör husägare, erbjuder Villaägarna i första hand hjälp till självhjälp vid oroliga situationer. De tar alltså själva inte alltid ansvar för att driva frågan men kan agera stor hjälp i olika processer, för att uppnå bästa möjliga villkor för sina medlemmar.

Med lång erfarenhet och mycket kunskap, kan Villaägarna vara till stor hjälp i de frågor du behöver som mest hjälp med. De rycker ut för den enskilde individen såväl som för större grupper, mot såväl privata som offentliga aktörer.

Villaägarna sakförsäkring

Villaägarna är fullt medvetna om att vara ägare av ett hus eller villa är ett krävande uppdrag i mångt och mycket, och just därför är de måna om att hjälpa till och underlätta så mycket som möjligt. Därför är Villaägarnas försäkringslösningar framtagna utifrån medlemmarnas behov, precis som mycket annat inom organisationen.

Självklart erbjuder Villaägarna en av marknadens bästa villahemförsäkringar, som finns i två olika omfattningar - Villahem Max och Villahem Flex och de båda går att teckna via Insplanet. Samtidigt har de ett starkt utbud av andra försäkringar.

I Villaägarnas bilförsäkring ingår bland annat ett flertal tillägg automatisk i såväl helförsäkringen som halvförsäkringen (däribland djurkollision, allrisk och maskinskada). Vid glasreparation krävs ingen självrisk och allrisken ger exempelvis ersättning vid feltankning!

Via Insplanet kan du teckna bilförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring, båtförsäkring, fritidshusförsäkring samt vattenskoterförsäkring hos Villaägarna.


Betygsätt Villaägarna

Vi jämför Sveriges vanligaste försäkringsbolag och ingen åsikt är så viktig för oss eller försäkringsbolagen som just din!


Kontakta Villaägarna

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Villaägarna.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0771-62 60 10
Skadeanmälan: Inget nummer angivet

E-post
Kundtjänst: forsakring@villaagarna.se
Skadeanmälan: Ingen e-post angiven

Online
Hemsida: http://www.villaagarna.se/
Facebook: https://www.facebook.com/villaagarna
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Villaägarna

Nedan finner du feeds från Villaägarna i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.


Villaägarna Twitter
- Bolaget har ingen Twitter-feed

Betyg och åsikter om Villaägarna

Du vet väl att du som kund kan hjälpa andra att välja och jämföra rätt försäkring? Var med och ge försäkringsbolagen betyg här! »

3.94 av 5*

Våra kunders betyg

Information
Kundservice
Skadereglering
Insplanet
Insplanet
Insplanet

Snittbetyg för respektive typ av försäkring.

Bilförsäkring
4,0
Hus/Villaförsäkring
3,1

* Betyget är baserat på 13 röster och snittet emellan de olika typer av försäkringar som kunderna bedömt.

Kundbetyg

Våra kunders betyg
Betyg: 3.94 av 5 baserat på 13 röster

Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

2016-04-07 17:47
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Bra service och mkt trevligt bemötande.

Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför villkor

Insplanets kunder har länge efterfrågat en möjlighet att inte jämföra mer än pris, försäkringar rör sig ju i huvudsak om trygghet. Tryggheten och dina möjligheter till ersättning speglas i bolagens villkor. För de bolag vi jämför har vi valt att har valt att tillsvidare visa de betyg som vart bolag har fått hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Hel
Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen som täcker trafik-, maskin-, stöld-, brand-, glas-, rättsskydds-, räddnings-, samt vagnskada.
3.9
Sveland
3.9
Trygg Hansa
3.9
Gjensidige
3.9
If
3.8
Folksam
3.6
Aktsam
Laddar…

Betygen ovan är ett urval av de som fanns på Konsumenternas Försäkringsbyrå (KOFB) 2017-05-22. Hos KOFB varierar betygen mellan 3,5-4,8 för olika produkter baserat på deras omfattning. Generellt kan sägas att högre betyg ger bättre innehåll men också högre premie.

Produktblad & Villkor


Båtförsäkring
Produktblad
Villkor

Fritidshusförsäkring
Villkor

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00