Villaägarna bakgrund

Villaägarna - På husägarnas sida sedan 1952


Villaägarnas Riksförbund är en svensk, rikstäckande organisation som i mer än 70 år har arbetat för att skapa nytta till sina medlemmar och hjälpa dem i vardagen som husägare. Bland Villaägarnas olika tjänster finns även ett brett utbud försäkringar, med nordens tredje största försäkringskoncern Gjensidige som försäkringsgivare. Självklart kan du försäkra en rad olika föremål utöver din villa hos Villaägarna!

Försäkringar för husägare

Sedan 1952 har Villaägarna oavbrutet arbetat för att gör din vardag som husägare enklare. Problemen har skiftat över tiden men behovet av hjälp och stöd är konstant och du kan alltid räkna med att Villaägarna gör sitt allra bästa för att hitta lösningar för aktuella behov.

Med huvudkontor i Stockholm och sju regionkontor från norr till söder tillvaratar Villaägarna sina medlemmars intressen och skapar lösningar utifrån deras premisser. Förbundets vision är att alla ska kunna förverkliga sina husdrömmar och för det krävs så bra villkor som möjligt.

Villaägarna grundades (då med namnet Sveriges Villaägareförbund) som en protest mot fastighetstaxeringen 1952. Målet var att påverka politiska frågor som berör villaägare, bostadspolitiken, ge råd och upplysningar, samt att för sina medlemmar erbjuda förmåner för att förbättra villkoren för villaägare. Än idag är dessa verksamhetens kärnområden, nu med närmare 320 000 medlemmar.

När Villaägarna inte hittade de försäkringslösningar som de ansåg skulle passa sina medlemmar allra bäst, bestämde de sig för att själva lösa problemet. Idag kan du teckna, förutom en villa- och villahemförsäkring, ett flertal olika försäkringar hos Villaägarna.

Via oss på Insplanet kan du teckna Villaägarnas:

Vi erbjuder exakt samma pris som om du tecknar direkt hos Villaägarna - men hos oss kan du jämföra olika alternativ innan!


Vision om att alla ska kunna förverkliga sina husdrömmar

Villaägarnas vision är att alla ska kunna förverkliga sina drömmar om ett eget hus. Förutom att aktivt arbeta med alla tänkbara frågor som rör husägare, erbjuder Villaägarna i första hand hjälp till självhjälp vid oroliga situationer. De tar alltså själva inte alltid ansvar för att driva frågan men kan agera stor hjälp i olika processer, för att uppnå bästa möjliga villkor för sina medlemmar.

Med lång erfarenhet och mycket kunskap, kan villaägarna vara till stor hjälp i de frågor du behöver som mest hjälp med. De rycker ut för den enskilde individen såväl som för större grupper, mot såväl privata som offentliga aktörer.


Villaägarnas villaförsäkring

Villaägarna är fullt medvetna om att vara ägare av ett hus eller villa är ett krävande uppdrag i mångt och mycket, och just därför är de måna om att hjälpa till och underlätta så mycket som möjligt. Därför är Villaägarnas försäkringslösningar framtagna utifrån medlemmarnas behov, precis som mycket annat inom organisationen.

Självklart erbjuder Villaägarna en av marknadens bästa villahemförsäkringar, som finns i två olika omfattningar - Villahem Max och Villahem Flex.

En villaförsäkringen består kort och gott av två försäkringar - en som skyddar villan och fastigheten (villaförsäkringen), och en som skyddar sakerna och personerna i hemmet (hemförsäkringen). Vill du lära dig mer om hur olika boendeförsäkringar fungerar kan du göra det här.

Listan över generösa attribut i Villaägarnas olika villaförsäkringar kan göras lång. Deras långa erfarenhet och goda kunskap kring allt som rör husägare, speglas starkt i deras väl utformade villaförsäkringar. Exempelvis klassas en carport till en villa inte som en separat byggnad, utan den ingår automatiskt i villaförsäkringen. I Villaägarnas villahemförsäkring ingår även ID-skydd, de har noll kronors i åldersavdrag vid brand och de ger ersättning upp till det dubbla taxeringsvärdet vid skada på tomtmark. Dessutom finns ett antal riktigt bra tillägg att välja till försäkringen, för att göra den ännu bättre för just dig.

Jämför och teckna en ny villaförsäkring här.


Villaägarnas bilförsäkring

I Villaägarnas bilförsäkring ingår bland annat ett flertal tillägg automatisk i såväl hel- som halvförsäkringen (däribland djurkollision, allrisk och maskinskada). Vid glasreparation krävs ingen självrisk och allrisken ersätter även vid feltankning!

Jämför och teckna en ny bilförsäkring här.


Betygsätt Villaägarna

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Villaägarna

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Villaägarna.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0771-62 60 10
Skadeanmälan: Inget nummer angivet

E-post
Kundtjänst: forsakring@villaagarna.se
Skadeanmälan: Ingen e-post angiven

Online
Hemsida: http://www.villaagarna.se/
Facebook: https://www.facebook.com/villaagarna
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Villaägarna

Nedan finner du feeds från Villaägarna i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.


Villaägarna Twitter
- Bolaget har ingen Twitter-feed

Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

2016-04-07 17:47
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Bra service och mkt trevligt bemötande.

Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför villkor

Insplanets kunder har länge efterfrågat en möjlighet att inte jämföra mer än pris, försäkringar rör sig ju i huvudsak om trygghet. Tryggheten och dina möjligheter till ersättning speglas i bolagens villkor. För de bolag vi jämför har vi valt att har valt att tillsvidare visa de betyg som vart bolag har fått hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Hel
Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen som täcker trafik-, maskin-, stöld-, brand-, glas-, rättsskydds-, räddnings-, samt vagnskada.
3.9
Trygg Hansa
3.9
Gjensidige
3.8
Sveland
3.8
Folksam
3.8
If
3.6
Aktsam
Laddar…

Betygen ovan är ett urval av de som fanns på Konsumenternas Försäkringsbyrå (KOFB) 2018-02-19. Hos KOFB varierar betygen mellan 3,5-4,8 för olika produkter baserat på deras omfattning. Generellt kan sägas att högre betyg ger bättre innehåll men också högre premie.

Produktblad & Villkor


Bilförsäkring
Produktblad
Villkor

Hemförsäkring
Produktblad
Villkor

Båtförsäkring
Produktblad
Villkor

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00