Svedea - ett passionerat bolag som gör skillnad


Svedea erbjuder nischade försäkringslösningar framtagna med stor passion! De menar att det är bättre att vara riktigt bra på några få saker än att vara halvbra på många. Bland annat har Svedea ett starkt utbud av olika fordonsförsäkringar, utmärkta för de kunder som faller inom rätt målgrupp. Detsamma gäller Svedeas mycket förmånliga företagsförsäkringar. Samtidigt passar inte deras försäkringslösningar vem som helst - Svedea är nämligen relativt selektiva när det kommer till val av kunder.

Förenklar och förändrar försäkringsbranschen

Svedeas val av nischade försäkringsområden har resulterat i konkurrenskraftiga produkter och mycket nöjda kunder. En försäkring från Svedea skiljer sig på många sätt från andra alternativ, med riktigt förmånliga försäkringsvillkor och prisvärda premier. Du kan dessutom räkna med snabb service och skadehantering när du har din försäkring tecknad hos Svedea.

Med ett passionerat förhållande till respektive försäkringsområde är Svedeas vision att förändra och förenkla försäkringsbranschen och deras konkurrenskraftiga produkter tål att jämföras - gång på gång!

Svedea har en relativt kort historia, med start under hösten 2010 och en första försäkring tecknad i januari 2011. Målet var redan från början att bli marknadsledande inom utvalda nischer. Bakom Svedea står världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.

Via Insplanets försäkringsförmedling kan du teckna Svedeas:

Vi på Insplanet erbjuder samma pris som om du tecknar direkt hos Svedea - men hos oss kan du jämföra olika alternativ innan!

Jämför priset på Svedeas bilförsäkring med andra alternativ här.

Jämför priset på Svedeas företagsförsäkring med andra alternativ här.


Svedeas generösa fordonsförsäkringar

Svedeas passion och val av nischade försäkringsområden har resulterat i konkurrenskraftiga produkter och mycket nöjda kunder. I deras strategi ingår att välja bort de kunder som utgör en stor risk och istället främja försäkringsvillkoren för kunder med låg risk. Svedea försäkrar därmed inte vem som helst men erbjuder mycket generösa villkor till de som passar in i deras målgrupp. Enligt Svedea själva är deras mest nöjda kunder faktiskt de som någon gång haft en skada!

Den traditionella försäkringsbranschen ser i många fall ut som så att de mindre riskbenägna kunderna betalar för de mer vårdslösa. Svedea är alltså ett modernt och kontrasterande alternativ med ett lite annorlunda upplägg, där en lägre risk innebär en lägre försäkringspremie för dig som kund.

Vid en prisjämförelse märker du om Svedea är ett alternativ för dig. Nedan är några exempel om de generösa villkoren i Svedeas olika fordonsförsäkringar.

Du kan även läsa om olika fordonsförsäkringar och dess innehåll här.

Bilförsäkring

I en helförsäkring hos Svedea ingår alltid självriskreducering vid både djurkollision och skadegörelse.

Båtförsäkring

Svedeas båtförsäkring för både motor- och segelbåtar gäller året runt, oavsett om båten ligger i sjön eller på land. Dessutom ingår en allriskförsäkring, som ger ersättning om du exempelvis tappar GPS-plottern i sjön eller tankar bränsle i vattentanken.

Motorcykelförsäkring

I Svedeas motorcykelförsäkring ingår en maskinskadeförsäkring som gäller upp till 6 år (6 000 mil), med en självrisk på endast 1 000 kronor. Dessutom är självrisken för Svedeas vagnskadeförsäkring för MC med ABS endast 1 500 kronor.

Snöskoterförsäkring

Svedea är ensamma på marknaden med att erbjuda skoterförsäkring utan åldersavdrag. Dessutom ingår en unik maskinskadeförsäkring för snöskoter som gäller upp till 5 år (1 000 mil). I försäkringen ingår dessutom ersättning för pulka, kälke, utrustning och övriga tillbehör du kan tänkas ha till din snöskoter.

ATV-försäkring

Svedeas ATV-försäkring har generösa villkor och låga självrisker. Det finns även ett unikt XL-tillägg som ger upp till 120 000 kronor i ersättning för utrustning och tillbehör.

Vattenskoterförsäkring

Svedeas vattenskoterförsäkring ger 20 procent rabatt på premie om du låser in vattenskotern på natten (kl. 22.00 - 07.00).


Svedeas populära och billiga bilförsäkring

Bilförsäkringen är en av Svedeas absolut starkaste produkter och den har många bra förmåner, samt tillägg att köpa till. I Svedeas bilförsäkring ingår momentet allrisk (en så kallad “drulleförsäkring”) redan vid en halvförsäkring (detta gäller till det att bilen är högst åtta år gammal eller har körts högst 10 000 mil), vilket hos många andra försäkringsbolag ingår först vid helförsäkring. Svedea har dessutom ingen självrisk vid glasreparation, och i momentet vagnskada, som alltid ingår i en helförsäkring hos Svedea, ingår självriskreducering vid både djurkollision och skadegörelse.

Det finns även ett mycket generöst och heltäckande extrapaket att teckna till både halv- och helförsäkringen, som innehåller assistans, hyrbil- och avbrottsersättning, olycksfallsförsäkring och självriskeliminering vid djurkollision samt skadegörelse.

Hos Svedea kan du alltid räkna med snabb och enkel skadereglering, med en handläggningstid som i regel inte är längre än två veckor.


Svedeas heltäckande företagsförsäkring

Precis som med Svedeas övriga försäkringar är deras företagsförsäkring inte för vilket bolag som helst. Begränsningar finns när det kommer till omsättning, verksamhet och skadehistorik. Samtidigt är Svedeas företagsförsäkring anpassad efter verksamhetens unika behov och maximalt kostnadseffektiv. Dessutom har Svedeas företagsförsäkring mycket låga självrisker, vilket har många fördelar inom just företagsförsäkring.

Svedeas företagsförsäkring erbjuds i två paket, där du som företagare väljer det som passar dig bäst. Premien beräknas på företagets omsättningsvolym och vilken typ av verksamhet som bedrivs.

Via oss på Insplanet kan du teckna både företagsförsäkring och företagsbilförsäkring hos Svedea.

Läs mer och jämför företagsförsäkringar här.


Betygsätt Svedea

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Svedea

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Svedea.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0771-160 190
Skadeanmälan: 0771-160 190

E-post
Kundtjänst: kundnavet@svedea.se
Skadeanmälan: kundnavet@svedea.se

Online
Hemsida: http://www.svedea.se
Facebook: https://www.facebook.com/snoskoterforsakring
Twitter: https://twitter.com/Svedea
Google+: https://plus.google.com/110237283033687739336/about

Nyheter från Svedea

Nedan finner du feeds från Svedea i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.


Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument


Företagsförsäkring
Klicka här

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.