Svedea bakgrund

Svedea - ett passionerat bolag som gör skillnad

Berätta vad du tycker om Svedea!
Har du erfarenhet av bolaget? Ge oss ditt omdöme och var med om att påverka försäkringsbolagen och marknaden!

Ditt betyg för bolagets:
Information vid köp av försäkring
Skadereglering
Kundservice

Klicka här om du även vill lämna ett skriftligt omdöme på bolaget eller specifik försäkringstyp.


Svedea erbjuder nischade försäkringslösningar framtagna med stor passion. De menar att det är bättre att vara riktigt bra på några få saker än att vara halvbra på många. Bland annat har Svedea ett starkt utbud av olika fordonsförsäkringar, utmärkta för de kunder som faller inom rätt målgrupp. Detsamma gäller Svedeas mycket förmånliga företagsförsäkringar. Samtidigt passar inte deras försäkringslösningar vem som helst! Bakom Svedea står världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.

Förändrar och förenklar försäkringsbranschen

Svedeas val av nischade försäkringsområden har resulterat i konkurrenskraftiga produkter och mycket nöjda kunder. En försäkring från Svedea skiljer sig på många sätt från andra alternativ, med riktigt förmånliga försäkringsvillkor och prisvärda premier. Du kan dessutom räkna med snabb service och skadereglering när du har din försäkring tecknad hos Svedea.

Med ett passionerat förhållande till respektive försäkringsområde är Svedeas vision att förändra och förenkla försäkringsbranschen. Därmed tål deras konkurrenskraftiga produkter att jämföras - gång på gång!

Svedea sakförsäkring

Svedea har en relativt kort historia, med start under hösten 2010 och en första försäkring tecknad i januari 2011. Målet var redan från början att bli marknadsledande inom utvalda nischer.

I Svedeas strategi ingår att välja bort de kunder som utgör en stor risk och istället främja försäkringsvillkoren för kunder med låg risk. Svedea försäkrar därmed inte vem som helst men erbjuder däremot generösa försäkringsvillkor och hjälp till de som passar in i deras målgrupp. Enligt Svedea själva är deras mest nöjda kunder faktiskt de som någon gång har haft en skada!

Den traditionella försäkringsbranschen ser i många fall ut som så att de mindre riskbenägna kunderna betalar för de mer vårdslösa. Svedea är alltså ett modernt och kontrasterande alternativ med ett annorlunda upplägg, där en lägre risk även innebär en lägre premie för dig som kund.

Via Insplanet kan du teckna företagsförsäkring, företagsbilförsäkring, bilförsäkring, båtförsäkring, motorcykelförsäkring, skoterförsäkring, ATV-försäkring samt vattenskoterförsäkring hos Svedea.

Väljer du att teckna en försäkring hos Svedea kan du räkna med riktigt generösa försäkringsvillkor. Några exempel på förmånerna bland Svedeas olika fordonsförsäkringar är följande:

Bilförsäkring

I en helförsäkring hos Svedea ingår alltid självriskreducering vid både djurkollision och skadegörelse.

Båtförsäkring

Svedeas båtförsäkring för både motor- och segelbåtar gäller året runt, oavsett om båten ligger i sjön eller på land. Dessutom ingår en allriskförsäkring, som ger ersättning om du exempelvis tappar GPS-plottern i sjön eller tankar bränsle i vattentanken.

Motorcykelförsäkring

I Svedeas motorcykelförsäkring ingår en maskinskadeförsäkring som gäller upp till 6 år (6 000 mil), med en självrisk på endast 1 000 kronor. Dessutom är självrisken för Svedeas vagnskadeförsäkring för MC med ABS endast 1 500 kronor.

Snöskoterförsäkring

Svedea är ensamma på marknaden med att erbjuda skoterförsäkring utan åldersavdrag. Dessutom ingår en unik maskinskadeförsäkring för snöskoter som gäller upp till 5 år (1 000 mil). I försäkringen ingår dessutom ersättning för pulka, kälke, utrustning och övriga tillbehör du kan tänkas ha till din snöskoter.

ATV-försäkring

Svedeas ATV-försäkring har generösa villkor och låga självrisker. Det finns även ett unikt XL-tillägg som ger upp till 120 000 kronor i ersättning för utrustning och tillbehör.

Vattenskoterförsäkring

Svedeas vattenskoterförsäkring ger 20 procent rabatt på premie om du låser in vattenskotern på natten (kl. 22.00 - 07.00). Är det en ny vattenskoter som du är första ägaren till, får du dessutom en nyvärde under de första 12 månaderna.

Svedea företagsförsäkring

Precis som med Svedeas övriga försäkringar är deras företagsförsäkring inte för vilket bolag som helst. Begränsningar finns när det kommer till omsättning, verksamhet och skadehistorik. Samtidigt är försäkringen anpassad efter verksamhetens unika behov och är maximalt kostnadseffektiv. Dessutom har Svedeas försäkringsalternativ för företag mycket låga självrisker.

Svedeas företagsförsäkring erbjuds i två paket, där du som företagare väljer det som passar dig bäst. Premien beräknas på företagets omsättningsvolym och vilken typ av verksamhet som bedrivs. Via Insplanet kan du teckna både företagsförsäkring och företagsbilförsäkring hos Svedea.


Betygsätt Svedea

Vi jämför Sveriges vanligaste försäkringsbolag och ingen åsikt är så viktig för oss eller försäkringsbolagen som just din!


Kontakta Svedea

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Svedea.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0771-160 190
Skadeanmälan: 0771-160 190

E-post
Kundtjänst: kundnavet@svedea.se
Skadeanmälan: kundnavet@svedea.se

Online
Hemsida: http://www.svedea.se
Facebook: https://www.facebook.com/snoskoterforsakring
Twitter: https://twitter.com/Svedea
Google+: https://plus.google.com/110237283033687739336/about

Nyheter från Svedea

Nedan finner du feeds från Svedea i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.Betyg och åsikter om Svedea

Du vet väl att du som kund kan hjälpa andra att välja och jämföra rätt försäkring? Var med och ge försäkringsbolagen betyg här! »

3.26 av 5*

Våra kunders betyg

Information
Kundservice
Skadereglering
Insplanet
Insplanet
Insplanet

Snittbetyg för respektive typ av försäkring.

Bilförsäkring
3,6
Båtförsäkring
3,3
Motorcykelförsäkring
3,4
Snöskoterförsäkring
2,6
ATV
2,4

* Betyget är baserat på 140 röster och snittet emellan de olika typer av försäkringar som kunderna bedömt.

Kundbetyg

Våra kunders betyg
Betyg: 3.26 av 5 baserat på 140 röster

Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

2016-05-09 22:40
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Dåligt att det inte fanns försäkring för äldre bilar hade en volvo v 70 ~99 försäkrad hos er men min volvo 850~94 gick inte att försäkra då den var för gammal mvh Björn
2016-01-18 23:21
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Bra bemötande
2015-11-07 12:30
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Funkade jätte bra när jag fick skadegörelse på min bil
2015-09-07 15:48
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Gör allt för att slippa betala ut vid skada.
2014-07-08 16:09
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Sammantaget, inget att klaga på, inget att egentligen höja. Priset fick styra mitt val. Trevligare än väntat att prata med, kundtjänst. inga skador än.
2014-06-25 09:41
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
bra bolag med höga ambitioner, lite knepigt att fatta deras uppdelning av medium large och XL. Jag tog L.
2014-06-20 21:41
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Har använt Insplanet varje gång min bilförsäkring ska få ny period. Bytte i år till Svedea då dom hade lägst premie för min gamla polo. Tog en halvförsäkring med ett tillägg vilket tre veckor senare gav valuta. Fick punktering på väg till jobbet. En bärgare kom efter en knapp halvtimme och bytte däck. Ytterligare en kvart senare kunde jag köra vidare. Och det till ingen självrisk! //Claes

Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför villkor

Insplanets kunder har länge efterfrågat en möjlighet att inte jämföra mer än pris, försäkringar rör sig ju i huvudsak om trygghet. Tryggheten och dina möjligheter till ersättning speglas i bolagens villkor. För de bolag vi jämför har vi valt att har valt att tillsvidare visa de betyg som vart bolag har fått hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Hel
Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen som täcker trafik-, maskin-, stöld-, brand-, glas-, rättsskydds-, räddnings-, samt vagnskada.
3.9
Sveland
3.9
Trygg Hansa
3.9
Gjensidige
3.9
If
3.8
Folksam
3.6
Aktsam
Laddar…

Betygen ovan är ett urval av de som fanns på Konsumenternas Försäkringsbyrå (KOFB) 2017-05-22. Hos KOFB varierar betygen mellan 3,5-4,8 för olika produkter baserat på deras omfattning. Generellt kan sägas att högre betyg ger bättre innehåll men också högre premie.

Produktblad & Villkor


Skoterförsäkring
Produktblad
Villkor

ATV-försäkring
Produktblad
Villkor

Företagsförsäkring
Klicka här

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00