Paydrive bakgrund

Paydrive – Betala-som-du-kör

Berätta vad du tycker om Paydrive!
Har du erfarenhet av bolaget? Ge oss ditt omdöme och var med om att påverka försäkringsbolagen och marknaden!

Ditt betyg för bolagets:
Information vid köp av försäkring
Skadereglering
Kundservice

Klicka här om du även vill lämna ett skriftligt omdöme på bolaget eller specifik försäkringstyp.


Paydrive är den första bilförsäkringen som med hjälp av telematik belönar säkra förare med lägre kostnader! Via Paydrives bildosa som enkelt installeras i bilen, får du en försäkring vars försäkringspremie baseras på din unika kördata och du betalar dessutom bara för milen du faktiskt kör. Paydrive hjälper dig dessutom att bli en säkrare förare, genom återkoppling på ditt körbeteende. Gjensidige är Paydrives försäkringsgivare. All kundkontakt sker via Paydrive.

Utmanar försäkringsbranschen med ny teknisk lösning

Paydrive bilförsäkring applicerar en betala-som-du-kör princip, som vill skapa en högre rättvisa inom försäkringsbranschen, genom ett basera varje individuell försäkringspremie på det enskilda körbeteendet.

Via Paydrives bildosa som enkelt installeras i den försäkrade bilen, mäts kördata som sedan följs upp i Paydrives mobilapp. Det är en modern lösning inom ett område som annars styrs av mer fasta parametrar (såsom boendeort, ålder på förare, bilmodell och så vidare). Med Paydrives lösning slipper helt enkelt säkra förare betala för de vårdslösa i trafiken.

Paydrive grundades 2013 och är ledande inom bilförsäkring med dynamisk prissättning. Deras försäkringslösning är ännu relativt unik för den svenska försäkringsmarknaden, som annars präglas av mer traditionella prissättningsstrategier, styrda av fasta parametrar hos såväl förare som bil.

Ser man utanför Sveriges geografiska gränser är lösningar likt Paydrives bilförsäkring många gånger mer vanligt förekommande. På den svenska försäkringsmarknaden går utvecklingen för de moderna och mer dynamiska lösningarna sakta men säkert framåt med några få aktörer som på olika sätt bryter ny mark, däribland Paydrive.

Så fungerar bilförsäkringen hos Paydrive

I samband med tecknandet av en bilförsäkring hos Paydrive ingår en dosa som du enkelt installerar i den försäkrade bilen. Under de närmaste 30 dagarna samlar dosan, eller bilboxen som den också kallas, in data över ditt körande.

I Paydrives tillhörande mobilapp kan du sedan följa upp ditt unika körbeteende. Baserat på datan från bilboxen, fastslås även en körscore som sedan ligger till grund för den premie som du varje månad betalar för försäkringen. Prissättningen blir dynamisk och varje månadskostnad baseras på föregående månads körscore.

Bilboxens sensorer känner av hur mycket du kör, hur fort du kör och hur du planerar din körning. Du får även tillgång till en digital körjournal samt den försäkrade bilens geografiska positionering. Skulle bilen bli stulen och Paydrives dosa är kvar i bilen, kan du via Paydrives app spåra bilen, eftersom appen hela tiden visar var bilen befinner sig.

Sedan baseras den dynamiska försäkringspremie efter ditt körande. I Paydrives app får du dessutom löpande tips på hur du kan förbättra din körscore och på så vis uppnå en lägre försäkringskostnad!

Din körscore är baserad på hur mycket du kör samt hur varsamt du kör. försäkringspremie kan därmed variera mycket beroende på årstid, då du kanske kör mer under vissa perioder än andra.

En bilförsäkring utan bindningstid

I Paydrives kompletta helförsäkring ingår alltid en trafikförsäkring, delkaskoförsäkring och vagnskadeförsäkring. Du får även ta del av alla fördelar med telematiken: Digital körjournal, positionering, stöldskydd och återkoppling.

Samtidigt har du ingen bindningstid och du kan när som helst avsluta din försäkring.

Visste du att...

Via utbyte av anonym kördata till forskarvärlden får Paydrive ständigt senaste information om trafikforskning. Paydrive är idag först ut i Sverige med deras unika tekniska lösning för en dynamisk prissättning inom försäkringsområdet.

Det finns även andra försäkringsbolag som erbjuder mer dynamiska prislösningar än den klassiska försäkringsmodellen. Ett exempel är Moderna Smart, som erbuder dynamisk prissättning via en app som du slår på när du kör, som via GPS-teknik och gyro-information analyserar ditt körbeteende och sedan ligger till grund för försäkringspremien. Paydrives lösning är dock mer tekniskt avancerad än den lösning Moderna Smart idag erbjuder.


Betygsätt Paydrive

Vi jämför Sveriges vanligaste försäkringsbolag och ingen åsikt är så viktig för oss eller försäkringsbolagen som just din!


Kontakta Paydrive

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Paydrive.

Telefonnummer
Kundtjänst: 08-411 02 00
Skadeanmälan: 08-411 02 00

E-post
Kundtjänst: info@paydrive.se
Skadeanmälan: skador@paydrive.se

Online
Hemsida: http://www.paydrive.se
Facebook: https://www.facebook.com/paydriveab
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Paydrive

Nedan finner du feeds från Paydrive i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.


Paydrive Twitter
- Bolaget har ingen Twitter-feed

Betyg och åsikter om Paydrive

Du vet väl att du som kund kan hjälpa andra att välja och jämföra rätt försäkring? Var med och ge försäkringsbolagen betyg här! »

3.40 av 5*

Våra kunders betyg

Information
Kundservice
Skadereglering
Insplanet
Insplanet
Insplanet

Snittbetyg för respektive typ av försäkring.

Bilförsäkring
3,3

* Betyget är baserat på 4 röster och snittet emellan de olika typer av försäkringar som kunderna bedömt.

Kundbetyg

Våra kunders betyg
Betyg: 3.40 av 5 baserat på 4 röster

Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför villkor

Insplanets kunder har länge efterfrågat en möjlighet att inte jämföra mer än pris, försäkringar rör sig ju i huvudsak om trygghet. Tryggheten och dina möjligheter till ersättning speglas i bolagens villkor. För de bolag vi jämför har vi valt att har valt att tillsvidare visa de betyg som vart bolag har fått hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Hel
Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen som täcker trafik-, maskin-, stöld-, brand-, glas-, rättsskydds-, räddnings-, samt vagnskada.
3.9
Sveland
3.9
Trygg Hansa
3.9
Gjensidige
3.9
If
3.8
Folksam
3.6
Aktsam
Laddar…

Betygen ovan är ett urval av de som fanns på Konsumenternas Försäkringsbyrå (KOFB) 2017-05-22. Hos KOFB varierar betygen mellan 3,5-4,8 för olika produkter baserat på deras omfattning. Generellt kan sägas att högre betyg ger bättre innehåll men också högre premie.

Produktblad & Villkor


Bilförsäkring
Produktblad
Villkor

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00