Movestic Liv & Pension


Movestic erbjuder försäkringar som ger dig och din familj en extra trygghet vid olycksfall, sjukdom, dödsfall eller långvarig sjukskrivning. Här på Insplanet kan du läsa mer om deras försäkringar och jämföra dem med andra bolag innan du bestämmer dig.

Om Movestic Liv & Pension

Som namnet avslöjar arbetar Movestic även inom pension och sparande. Men på Insplanet förmedlar vi endast Movestics livförsäkring, olycksfallsförsäkring samt sjuk- och olycksfallsförsäkring.

Movestic grundades år 2000 som en del i Kinnevikkoncernen. Då med namnet Moderna Försäkringar Liv. Sedan 2009 ägs Movestic av det brittiska börsnoterade bolaget Chesnara Plc.

Företagsinformation

Adress: Tegnérgatan 2A, 113 58 Stockholm

Telefon: 08-120 39 320

Försäkringar som erbjuds: livförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, sjukvårdsförsäkring, barnförsäkring, mm.

Kundtjänst mejl: kund@movestic.se

Så här tecknar du en försäkring hos Movestic

Du kan teckna din liv- och olycksfallsförsäkring hos Movestic genom Insplanet – utan några extra kostnader. Det enda du behöver göra är att fylla i vårt webbformulär för livförsäkringar. Du hittar det under fliken “person” i huvudmenyn. Inom en minut får du prisförslag från ett tjugotal försäkringsbolag. Sedan kan du i lugn och ro välja det försäkringsbolag som du tycker passar dig och din familjs behov bäst.

Så här gör du för att jämföra Movestics försäkringar med andra

För att få en försäkring som passar dig och din familjs behov är det viktigt att du jämför olika försäkringsbolags villkor innan du bestämmer dig. Med Insplanets jämförelsetjänst kan du jämföra Movestics försäkringar med ett tjugotal andra försäkringsbolag. Det enda du behöver göra är att fylla i vårt formulär för livförsäkringar. Sedan får du prisförslag presenterade för dig med en tydlig överblick över villkor och kundomdömen från de olika försäkringsbolagen – helt kostnadsfritt.

Så här säger du upp Movestics försäkringar och byter till ett annat försäkringsbolag

Du säger upp din försäkring genom att kontakta Movestic via e-post eller telefon. Du kan säga upp försäkringen när som helst under försäkringstiden. Försäkringen slutar gälla samma dag som Movestic får beskedet om uppsägningen eller vid den tidpunkt som står i uppsägningshandlingen.

Så här gör du en skadeanmälan hos Movestic

Du anmäler din skada på Movestics webbplats genom att ladda ner och fylla i deras skadeblankett (vilken blankett du ska ladda ner beror på vilken skada det gäller). Skicka in blanketten till:

Movestic Livförsäkring AB Box 1501, 600 45 Norrköping

Movestics olika försäkringar

Movestic har flera olika personförsäkringar, genom Insplanet kan du teckna livförsäkring, olycksfallsförsäkring samt sjuk- och olycksfallsförsäkring. Här kan du läsa mer om Movestics olika försäkringar.

Olycksfall

Om du drabbas av en skada ersätter olycksfallsförsäkringen dig bland annat för kostnader för läkarvård, tandvård, medicin, sjukhusvård och sjukresor. Är skadan så allvarlig att du behöver vara sjukskriven i mer än en månad kan du få ersättning för sveda och värk. Försäkringen betalar även för kristerapi om du skulle drabbas psykiskt på grund av en svår olycksfallsskada, vissa våldsbrott eller en nära familjemedlems dödsfall. Skulle du trots behandling inte bli helt återställd, kan du få ersättning för de bestående men som skadan har orsakat.

Livförsäkring

En livförsäkring skapar en extra ekonomisk trygghet för din familj om du skulle avlida. Ersättningen som betalas ut kan hjälpa din familj att bo kvar i er bostad om hushållet mister en inkomst. Du väljer själv hur högt försäkringsbeloppet ska vara. Oftast är det i första hand din partner och i andra hand dina barn som får ersättningen, men i vissa livförsäkringar kan du välja själv vem som ska få pengarna. Du måste vara över 16 år för att kunna teckna försäkringen och den gäller fram till det att du blir 67 år.

Sjukförsäkring

Sjukförsäkringen är en inkomstförsäkring som ger dig ekonomisk trygghet vid en långtidssjukskrivning och ersätter dig för förlorad arbetsinkomst. Då kan du fokusera på rehabilitering i stället för att oroa dig för en ansträngd ekonomi. Premien på försäkringen bestäms för ett år i taget och ökar normalt ju äldre du blir.

Sjukvårdsförsäkring

Sjukvårdsförsäkringen ger dig snabb tillgång till vård och är ett komplement till den offentliga sjukvården. Du får träffa en specialistläkare direkt, utan att behöva vänta på remisser, så att du snabbt ska kunna komma tillbaka till arbetet. Om du behöver opereras så finns en garantitid som operationen ska utföras inom. Du får också ersättning för sjukhusvård, efterkontroll och nödvändiga hjälpmedel.

Sjuk- och olycksfall

Sjuk- och olycksfallsförsäkringen är en olycksfallsförsäkring som även ersätter dig för medicinsk invaliditet och dödsfall på grund av sjukdom. Skulle du råka ut för ett olycksfall ingår allt som ingår i en olycksfallsförsäkring. Om du inte blir fullt återställd efter behandling så kan du få ersättning för bestående men.

Allvarlig sjukdom

Försäkringen för allvarlig sjukdom betalar ut ett engångsbelopp vid vissa cancerformer, stroke, hjärtinfarkt, MS och viss hjärt-kärlkirurgi. Ersättningen betalas ut som engångsbelopp när det finns en fastställd diagnos.

Barnförsäkring

Skulle ditt barn drabbas av olycksfall eller sjukdom har barnet ofta ett sämre ekonomiskt skydd än vuxna. Skolan och förskolans skydd vid olycksfall gäller inte alltid på fritiden. Med en barnförsäkring är ditt barn skyddat vid olycksfall och sjukdom dygnet runt. Försäkringen betalar även för kristerapi om ditt barn drabbas psykiskt av en svår olycksfallsskada, vissa våldsbrott eller nära familjemedlems dödsfall. Skulle barnet trots behandling inte bli helt återställd, kan försäkringen betala ut ersättning för de bestående men som skadan har orsakat.

Olycksfall barn

Olycksfallsförsäkringen för barn gäller dygnet runt. Den kan ge ekonomisk trygghet om ditt barn skulle drabbas av olycksfall och sjukdom. Om barnet skulle drabbas psykiskt på grund av en svår olycksfallsskada, vissa våldsbrott eller nära familjemedlems dödsfall kan försäkringen betala för kristerapi.

Movestics kontor

Kundservice

Telefon: 08-120 39 320 E-post: kund@movestic.se

Adress

Adress: Tegnérgatan 2A, 113 58 Stockholm Postadress: Movestic Livförsäkring AB, Box 7853, 103 99 Stockholm

Betygsätt Movestic

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Movestic

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Movestic.

Telefonnummer
Kundtjänst: 08-120 39 320
Skadeanmälan: 011-157 053

E-post
Kundtjänst: kund@movestic.se
Skadeanmälan: skade@movestic.se

Online
Hemsida: https://www.movestic.se/
Facebook: https://www.facebook.com/movestic/
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Movestic

Nedan finner du feeds från Movestic i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.


Movestic Twitter
- Bolaget har ingen Twitter-feed
Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.