Moderna bakgrund

Moderna Smart - bilförsäkringen där du betalar som du kör

Berätta vad du tycker om Moderna!
Har du erfarenhet av bolaget? Ge oss ditt omdöme och var med om att påverka försäkringsbolagen och marknaden!

Ditt betyg för bolagets:
Information vid köp av försäkring
Skadereglering
Kundservice

Klicka här om du även vill lämna ett skriftligt omdöme på bolaget eller specifik försäkringstyp.


Moderna Smart var först i Sverige med att erbjuda en bilförsäkring där du betalar efter hur du kör, med hjälp av en app i din telefon. Moderna Smart Försäkring är kopplad till en mobilapp som du aktiveras när du kör, där samlas GPS- och gyro-information samlas och som används för att analysera ditt körbeteende, för att sedan fastställa priset på din försäkringspremie. Ett säkert och ansvarsfullt körbeteende ger dig då rabatt på det du betalar.

Betala som du kör

Moderna Smart är ett koncept från Moderna Försäkringar. De i sin tur, är en del av Tryg, som är en av Nordens största försäkringskoncerner. Tryg försäkrar sammanlagt 2,8 miljoner privatkunder och över 140 000 företagskunder. Inom koncernen arbetar 3 400 medarbetare runt om i de tre nordiska länderna Norge, Danmark och Sverige. Tryg är noterat på OMX Nordic Exchange Copenhagen.

Det nischade varumärket Moderna Smart erbjuder däremot en mer rättvis bilförsäkring som med hjälp av modern teknik ger säkra och trygga förare en billigare försäkringspremie.

Försäkringspremien för en traditionell bilförsäkring beräknas i regel utifrån ett genomsnitt över hur förare i din ålder och boende inom samma område som du kör. Det innebär att försäkringstagarna i samma grupp betalar gemensamt för de skador som inträffar inom gruppen även om du själv inte är den som behöver nyttja din försäkring. Med Moderna Smart kan du själv påverka din premie eftersom du betalar som du kör. Kör du säkert får du helt enkelt rabatt och en billigare premie!

Moderna Smart bilförsäkring

Ladda ner appen till din mobiltelefon (iPhone eller Android) och aktivera den nästa gång du kör genom att välja "starta körning" på startsidan i mobilappen. Avsluta körningen genom att välja "Avsluta Körning" i appen, du får då ett omdöme av din körning som sedan reflekteras i priset av din premie.

Med hjälp av GPS-teknologi och gyro-information analyserar Moderna Smart ditt körbeteende genom att mäta din hastighet, inbromsningar, accelerationer, svängningar (G-kraft) och körsträcka. Efter varje resa får du feedback baserat på ditt körbeteende och genom en samlad bedömning över tid översätts detta till en rabatt på din bilförsäkring Moderna Smart som du tecknat i samband med att du skaffar appen.

bilförsäkringen från Moderna Smart premierar sedan ett säkert körbeteende och kan ge upp till 15 procent rabatt på försäkringspremien.


Betygsätt Moderna

Vi jämför Sveriges vanligaste försäkringsbolag och ingen åsikt är så viktig för oss eller försäkringsbolagen som just din!


Kontakta Moderna

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Moderna.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0200-259 259
Skadeanmälan: 0200-213 213

E-post
Kundtjänst: Ingen e-post
Skadeanmälan: Ingen e-post angiven

Online
Hemsida: http://modernasmart.se
Facebook: Bolaget saknar Facebook-sida
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+


Betyg och åsikter om Moderna

Du vet väl att du som kund kan hjälpa andra att välja och jämföra rätt försäkring? Var med och ge försäkringsbolagen betyg här! »

3.79 av 5*

Våra kunders betyg

Information
Kundservice
Skadereglering
Insplanet
Insplanet
Insplanet

Snittbetyg för respektive typ av försäkring.

Bilförsäkring
3,5

* Betyget är baserat på 10 röster och snittet emellan de olika typer av försäkringar som kunderna bedömt.

Kundbetyg

Våra kunders betyg
Betyg: 3.79 av 5 baserat på 10 röster

Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

2016-09-30 19:27
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Smidigt och enkelt! Trevlig personal

Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför villkor

Insplanets kunder har länge efterfrågat en möjlighet att inte jämföra mer än pris, försäkringar rör sig ju i huvudsak om trygghet. Tryggheten och dina möjligheter till ersättning speglas i bolagens villkor. För de bolag vi jämför har vi valt att har valt att tillsvidare visa de betyg som vart bolag har fått hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Hel
Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen som täcker trafik-, maskin-, stöld-, brand-, glas-, rättsskydds-, räddnings-, samt vagnskada.
3.9
Sveland
3.9
Trygg Hansa
3.9
Gjensidige
3.9
If
3.8
Folksam
3.6
Aktsam
Laddar…

Betygen ovan är ett urval av de som fanns på Konsumenternas Försäkringsbyrå (KOFB) 2017-05-22. Hos KOFB varierar betygen mellan 3,5-4,8 för olika produkter baserat på deras omfattning. Generellt kan sägas att högre betyg ger bättre innehåll men också högre premie.

Produktblad & Villkor


Bilförsäkring
Produktblad
Villkor

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00