Moderna Försäkringar - trygghet för moderna människor och företag


Moderna Försäkringar tillhör en av Nordens största försäkringskoncerner och är den femte största aktören på svenska sakförsäkringsmarknaden. Moderna Försäkringar har bland annat bil- och hemförsäkring. Innan du tecknar en försäkring ska du alltid jämföra olika försäkringsbolag. Kontakta Insplanet för gratis rådgivning!

Moderna Försäkringar är en del av Tryg. Tillsammans försäkrar Moderna och Tryg 2,7 miljoner privatkunder och 140 000 företagskunder. Koncernen har cirka 3 900 anställda i Danmark, Norge och Sverige. I Sverige har Moderna cirka 470 anställda i Göteborg, Hammarstrand, Malmö, Stockholm, Sundsvall, Växjö och Örebro.

Moderna Försäkringar har stort utbud av försäkringslösningar för moderna företag och individer. Man är en uppstickare på den svenska försäkringsmarknaden som landets femte största aktör inom sakförsäkring. Hos Moderna Försäkringar kan du inte bara försäkra din bil och ditt hem utan även ditt barn och dig själv.

Beteende- och individanpassade försäkringar

När det kommer till utveckling av beteende- och individanpassade försäkringar - det är framtiden för försäkringsbranschen - ligger Moderna Försäkringar i framkant. Här handlar det om att samla användardata för att skapa anpassade försäkringar. Det är en fördel för försäkringstagare. Två bra exempel är Moderna Smart och Smart Flex.

Även om Moderna Försäkringar gärna skapar innovativa försäkringslösningar har man även en rad olika försäkringar som inte nyttjar användardata och modern teknik. Några exempel på traditionella försäkringar Moderna Försäkringar erbjuder är fordonsförsäkring, företagsförsäkring hemförsäkring och personförsäkring.

Moderna Försäkringar förmedlar dessutom försäkringar via nischade varumärken. Två exempel är Atlantica båtförsäkring och Enerfy bilförsäkring. Enerfy är ett utmärkt exempel på en beteende- och individanpassad försäkring. Det unika med Enerfy är att du bara behöver betala som du kör. En fördel om du kör sällan och säkert.

Nischade varumärken

Moderna Försäkringar har ett stort utbud av attraktiva och uppskattade försäkringar med innovativa och spännande lösningar. Försäkringsbranschen uppfattas ofta som konservativ och trög - där moderna lösningar har svårt att slå rot - men Moderna har ändrat på det genom att skapa försäkringar för uppkopplade försäkringstagare.

Kompetens och specialkunskap är viktigt för Moderna Försäkringar. För att erbjuda bästa möjliga service har man skapat nischade varumärken med specialister inom respektive kategori. Förutom Atlantica båtförsäkring och Enerfy bilförsäkring har man även varumärken som Bilsport och MC samt Moderna Djurförsäkringar.

Nischade varumärken inom Moderna Försäkringar:

 • Atlantica båtförsäkring
 • Enerfy bilförsäkring
 • Bilsport & MC
 • Moderna Djurförsäkringar

Bilförsäkring

En försäkring som rådgivare på Insplanet ofta förmedlar är Modernas bilförsäkring. Den rankas högt av Konsumenternas Försäkringsbyrå och är uppskattad av många. Som försäkringstagare kan du välja mellan halv-, hel- och trafikförsäkring - i halv- och helförsäkring ingår trafikförsäkring. Moderna erbjuder även tilläggsförsäkringar.

Den mest populära bilförsäkringen på Moderna Försäkringar är Bilförsäkring Large - den har dessutom blivit topprankad av Konsumenternas Försäkringsbyrå. Du får en Bilförsäkring Large när du köper du tre tilläggsförsäkringar - Allriskförsäkring, Kombi och Trafikolycksfall. Bilförsäkring Large är en heltäckande försäkringslösning.

I den ingår ett utökat skydd i delkaskoförsäkringen, och gäller för personbil som inte är äldre än 8 år eller gått mer än 120 000 km.

 • 0 kronor i självrisk vid lagning av stenskott
 • Ingen självrisk vid krock med djur
 • Välj själv vilken verkstad som ska reparera din bil vid skada

Allrisk, drulle för bil, kupéskada, nyckelförlust, sanering av tank (dock högst en gång per försäkringsår).

Hemförsäkring

Hos Moderna Försäkringar kan du välja mellan tre olika alternativ när du ska teckna en hemförsäkring. Dessa kallas för Grundskydd, Medium och Large. Med Modernas hemförsäkring får du bland annat en reseförsäkring som täcker dig och dina barn - som är under 18 år - i 60 dagar över hela världen. Här ser du vad som ingår i Large:

 • Allrisk lösöre (drulleförsäkring) - ingår inte i Grundskydd
 • Ansvars- och rättsskydd
 • Brand och explosion
 • Elektronikskydd - ingår inte i Grundskydd, Medium
 • ID-stöld
 • Inbrott, stöld och skadegörelse
 • Krishantering
 • Lösöre
 • Mobbning
 • Reseförsäkring
 • Självriskreducering - ingår inte i Grundskydd, Medium
 • Storm, översvämning eller annat väderfenomen
 • Underförsäkringsgaranti
 • Utökat bortaskydd - ingår inte i Grundskydd, Medium
 • Utökat reseskydd - ingår inte i Grundskydd
 • Överfallsskydd

Moderna Försäkringar omdöme

Moderna Försäkringar erbjuder ofta sina försäkringar i tre olika nivåer - den högsta nivån ger ett mer omfattande skydd än övriga två. Modernas hemförsäkring “Large” rankades fyra när Konsumenternas Försäkringsbyrå jämförde hemförsäkringar och Modernas bilförsäkring rankades sexa i motsvarande jämförelse av bilförsäkringar.

Bakom Moderna Försäkringar står Tryg Forsikring A/S som är en av Nordens största försäkringskoncerner. Totalt har koncernen 140 000 företagskunder och 2,7 miljoner privatkunder. Moderna Försäkringar har därför goda förutsättningar att utvecklas och som kund kan du känna dig trygg om du tecknar en försäkring hos Moderna.

Moderna Försäkringar hos Insplanet

Via oss på Insplanet kan du teckna följande försäkringar från Moderna Försäkringar:

Du får samma pris hos oss som om du tecknar direkt hos Moderna Försäkringar. Fördelen med Insplanet är att du kan jämföra olika bolag innan du väljer försäkring. Du ska inte betala mer än nödvändigt. Precis som många andra bolag har Moderna Försäkringar upp till 20 % rabatt om du samlar dina försäkringar hos dem.

Vill du ha hjälp i valet av försäkring och försäkringsbolag är du varmt välkommen att kontakta oss på Insplanet. Du når oss på tel: 08 - 51 000 000


Betygsätt Moderna Försäkringar

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Moderna Försäkringar

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Moderna Försäkringar.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0200 – 259 259
Skadeanmälan: 0200 – 213 213

E-post
Kundtjänst:
Skadeanmälan:

Online
Hemsida: http://www.modernaforsakringar.se/
Facebook: https://www.facebook.com/ModernaForsakringar
Twitter:
Google+:

Nyheter från Moderna Försäkringar

Nedan finner du feeds från Moderna Försäkringar i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.


Moderna Försäkringar Twitter
- Bolaget har ingen Twitter-feed
Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.