Länsförsäkringar Stockholm bakgrund

Länsförsäkringar Stockholm - ägt av kunderna sedan 1844


Länsförsäkringar är ett av de stora bolagen på den svenska försäkringsmarknaden. Länsförsäkringar, som är kundägt, består av 23 länsförsäkringsbolag. Var och en av dessa är lokala och självständiga bolag. Länsförsäkringar är det stora försäkringsbolaget med den personliga servicen. För Länsförsäkringar är lokalkännedom och regional förankring viktigt, så att du ska känna dig trygg när du väljer försäkring. Länsförsäkringar Stockholm finns representerade med 8 lokalkontor och ett kundcenter i Stockholmsområdet.

Länsförsäkringar Stockholms historia

Grunden till det som idag är Länsförsäkringar Stockholm lades redan 1844. Detta var året då Stockholms stad och Stockholms län bildade brandstodsbolag för att kunna erbjuda stockholmarna försäkring vid brand. Ända sedan dess har regionala kontor öppnat över hela Sverige och försäkringserbjudandet har genom åren utökats med banktjänster och fastighetsförmedling.

Nästa stora händelse i försäkringsbolagets historia sker 1878 då Eldkvarn brinner. Eldkvarn var en ångdriven kvarn som låg där Stadshuset står idag. Byggnaden var försäkrad via Länsförsäkringar Stockholm och innebar den dittills största skadeutbetalning som gjorts.

Efter andra världskriget ökar stockholmarnas välstånd, och Länsförsäkringar erbjuder sina kunder att försäkra egendom mot andra typer av skador än brand. Bland annat införs den första inbrottsförsäkringen. På 50-talet börjar Länsförsäkringar förmedla bilförsäkringar i takt med att allt fler stockholmare införskaffar detta nya färdmedel.

1969 byter de olika länsbolagen namn till det gemensamma Länsförsäkringar, och den blå-röda logotypen formges. Det röda i mitten symboliserar kunden, och de blå omgärdande fälten symboliserar det skydd bolaget erbjuder. På 70-talet utformar man hemförsäkringar för alla sorters boenden, och på 80-talet kommer företagsförsäkringar in i sortimentet. 1985 bildas Länsförsäkringars livbolag vilket möjliggör ekonomiskt skydd för dig själv och din familj genom olika personförsäkringar. 1990 grundar Länsförsäkringar Agria Djurförsäkring som specialiserar sig på försäkringar för dina husdjur.

Idag har Länsförsäkringar även bankverksamhet och fastighetsförmedling, allt med det ursprungliga målet att finnas nära kunderna på regional nivå.

Länsförsäkringar skadeförsäkring

Genom att du samlar dina försäkringar erbjuder Länsbolagen rabatter. Om du är kund även hos Länsförsäkringar Bank får du som försäkringskund vanligtvis ytterligare rabatt på dina försäkringar. Alla Länsbolag har en stark regional förankring med lokala kontor vilket gör att du får handläggare med god lokalkännedom och personlig service. På Länsförsäkringar Stockholm finns en lång historia av att hjälpa stockholmare från Roslagen i norr till Södertälje i söder att hitta rätt försäkring till rätt pris.

  • Länsförsäkringar har en allriskförsäkring som gäller för personbil som är högst åtta år gamla. Försäkringen ger ersättning för oförutsedda skador som feltakning, nyckelförlust och skada på inredning.
  • Stark regional förankring med lokala kontor.

Visste du detta om Länsförsäkringar?

I samarbete med Fotbollsförbundet delar Länsförsäkringar ut det gröna kortet under St Erikscupen, Stockholms största ungdomsturnering i fotboll. Detta görs för att uppmuntra fair play, och ges till den tjej eller kille som visat prov på schysst spel under matchen.

I december 2015 var Länsförsäkringar Stockholm med och bildade stiftelsen Hållbara Hav. Syftet med stiftelsen är att arbeta långsiktigt för att återställa Östersjöns ekologiska status och för att öka kunskapen om de problem som finns idag. För Stockholm är skärgården något unikt och älskat, och genom Länsförsäkringar Stockholms initiativ hoppas man kunna hjälpa till i arbetet med att rädda Östersjön.

Länsförsäkringar Stockholm har inlett ett samarbete med Fryshuset och medverkar för att skapa en tryggare miljö för unga människor i Stockholm. Målet är att arbeta skadeförebyggande, och att motverka utanförskap bland unga stockholmare.


Betygsätt Länsförsäkringar Stockholm

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Länsförsäkringar Stockholm

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Länsförsäkringar Stockholm.

Telefonnummer
Kundtjänst: 08-562 834 00
Skadeanmälan: 08-562 834 00

E-post
Kundtjänst: info@sth.lansforsakringar.se
Skadeanmälan: info@sth.lansforsakringar.se

Online
Hemsida: http://www.lansforsakringar.se/lantbruk/om_oss/stockholm/sidor/default.aspx
Facebook: https://www.facebook.com/lansforsakringarstockholm
Twitter: https://twitter.com/forsakringar
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Länsförsäkringar Stockholm

Nedan finner du feeds från Länsförsäkringar Stockholm i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

2016-06-17 20:55
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
trevlig personal, vänligt bemötande, snabb hantering av ärendena det gäller om.
2016-01-05 07:36
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Hade en mc försäkrad på länsförsäkringar och trots att jag fått pengarna för mc:n och hojen var skrotad pga skadorna så fortsatte dom ändå i 6 månader att dra premien för försäkringen och när jag tog ut alla pengar så dom inte kunde dra autogiro så fick jag en betalningspåminnelse.
2015-10-02 11:58
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Är inte alls nöjd med deras service. Årspremien höjdes med det dubbla efter flytt till Stockholm utan ett enda meddelande. Som kund tyckte dom att man skulle känna till det. Fått olika uppgifter dom tre gånger jag varit i kantakt med dom i samma ärende. Jag har nu sagt upp både bilförsäkring och min hemförsäkring. Kommer aldrig mer att välja Länsförsäkringar!!!
2015-06-23 23:40
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Ingen återkoppling på 7 månader hittills efter en krock.
2015-06-23 11:40
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Konstigt bemötande vid förfrågning hos deras kundtjänst. Har bilförsäkring hos LF idag. Ville veta vad rabatten skulle bli att samla allt. Första kontakten var en man som inte visste vad han pratade om och hans utländska brytning gjorde att jag knappt förstod vad han sa. När jag kontaktade dom för andra gången visade det sig att det första personen sagt var lögn. Jag kunde inte få upp till 25% rabatt. Eller 15% heller för den delen. När jag väl ville veta rabatten så visste dom inte förrän om 45 dagar. Men jag får huset om 2 veckor. Jag kan ju inte skjuta upp husköpet för att de inte kan få fram siffror. Då väljer jag Folksam på villa- och hemförsäkring istället. De kan ju i alla fall svara på vad det kostar.
2014-12-31 22:17
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Lätta att komma i kontakt med och man får svar och hjälp direkt
2014-12-06 03:38
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Länsförsäkring bästa försäkringsbolaget
2014-09-28 16:38
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
bra bolag arlig med kunden låga prisar trevliga kunkskap
2014-02-25 16:07
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Jag har 2 bilar.På båda försäkring har dem höjt års premiet med ca.500 kr,utan att dem kunde förklara varför !!!!

Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför villkor

Insplanets kunder har länge efterfrågat en möjlighet att inte jämföra mer än pris, försäkringar rör sig ju i huvudsak om trygghet. Tryggheten och dina möjligheter till ersättning speglas i bolagens villkor. För de bolag vi jämför har vi valt att har valt att tillsvidare visa de betyg som vart bolag har fått hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Hel
Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen som täcker trafik-, maskin-, stöld-, brand-, glas-, rättsskydds-, räddnings-, samt vagnskada.
3.9
Trygg Hansa
3.9
Gjensidige
3.8
Sveland
3.8
Folksam
3.8
If
3.6
Aktsam
Laddar…

Betygen ovan är ett urval av de som fanns på Konsumenternas Försäkringsbyrå (KOFB) 2018-03-19. Hos KOFB varierar betygen mellan 3,5-4,8 för olika produkter baserat på deras omfattning. Generellt kan sägas att högre betyg ger bättre innehåll men också högre premie.

Produktblad & Villkor


Bilförsäkring
Produktblad
Villkor

Hemförsäkring
Produktblad
Villkor

Villaförsäkring
Produktblad
Villkor

MC-Försäkring
Produktblad
Villkor

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00