JobbGarant bakgrund

JobbGarant - trygghetsförsäkring för dagens och framtidens arbetsmarknad

Berätta vad du tycker om JobbGarant!
Har du erfarenhet av bolaget? Ge oss ditt omdöme och var med om att påverka försäkringsbolagen och marknaden!

Ditt betyg för bolagets:
Information vid köp av försäkring
Skadereglering
Kundservice

Klicka här om du även vill lämna ett skriftligt omdöme på bolaget eller specifik försäkringstyp.


JobbGarant arbetar primärt med inkomstförsäkring och andra relaterade tjänster för ökad trygghet vid eventuell arbetsförlust. Inkomstförsäkringen från JobbGarant kompletterar det allmänna försäkringsskyddet (det vill säga ersättning från din a-kassa) och är ett privat alternativ till den inkomstförsäkring du annars kan teckna via ditt fackförbund. JobbGarant är en bifirma till Svenska Försäkringskonceptet AB.

JobbGarant inkomstförsäkring

Väljer du att stå utanför facket, eller kanske är medlem i ett fackförbund som inte erbjuder någon inkomstförsäkring, är JobbGarant ett alternativ som du tecknar i privat regi. Du måste alltid vara medlem i en a-kassa för att kunna teckna en inkomstförsäkring, som alltså blir som ett komplement till det skydd du har via a-kassan när du blir arbetslös. JobbGarants inkomstförsäkring kan sedan ge dig motsvarande trygghet som annars ges via fackförbund.

JobbGarant erbjuder även möjligheten att tillgodoräkna den intjänade kvalifikationstid du haft i den a-kassa du eventuellt haft via ditt fackförbund, om du väljer att lämna ditt fackförbund i samband med att du övergår till JobbGarant.

I en inkomstförsäkring hos JobbGarant ingår även juridisk hjälp, jobbgaranti och karriärhjälp vid oönskad arbetslöshet eller arbetsoförmåga. Blir du till exempel felaktigt uppsagd eller omplacerad av din arbetsgivare kan du känna dig trygg då JobbGarant ser till att du får rådgivning, blir företrädd av en professionell arbetsrättsjurist, samt får eventuella rättegångskostnader betalda.

Intjänad kvalifikationstid

JobbGarant erbjuder även möjligheten att tillgodoräkna den intjänade kvalifikationstid du haft i den a-kassa du eventuellt haft via ditt fackförbund, om du väljer att lämna ditt fackförbund i samband med att du övergår till JobbGarant.

Ersättningsperiod

Inkomstförsäkringen från JobbGarant erbjuds i tre olika nivåer. SMALL som kan lämna ersättning i tre månader, MEDIUM som kan lämna ersättning i sex månader och LARGE som kan lämna ersättning i tolv månader.

Via Insplanet kan du teckna alla tre nivåerna av JobbGarants inkomstförsäkring.

Så fungerar inkomstförsäkringen

Inkomstförsäkringen fungerar som ett abonnemang som löper tillsvidare, och med en uppsägningstid på tre månader. Kvalifikationstiden, det vill säga den tid du behöver ha haft försäkringen innan du kan utnyttja den, är 12 månader för dig med en månadslön upp till 80 000 kronor. För en försäkrad månadslön över 80 000 kronor gäller 18 månaders kvalifikationstid.

Blir du ofrivilligt arbetslös eller på grund av arbetsoförmåga får ett inkomstbortfall, ger din a-kassa en ersättning på mellan ca. 10 000 - 14 000 kronor (efter skatt) varje månad. En a-kasseperiod är 300 ersättningsdagar och det går 22 ersättningsdagar på en månad, det innebär att 300 dagar motsvarar drygt 13 månaders ersättning.

Med en inkomstförsäkring får du ytterligare ersättning som kompletterar a-kassans ersättning, så att du totalt får 80 % av din nettolön under de första 200 dagarna och därefter 70 % av nettolönen.

I JobbGarants inkomstförsäkring ingår även juridisk hjälp i form av både rådgivning och vidare åtgärder. Rättegångskostnader för tvister som kan uppstå i samband med ofrivillig arbetslöshet eller arbetsoförmåga, kan JobbGarant stå för och de ser även till att du blir företredd av en professionell arbetsrättsjurist.

JobbGarants juridiska hjälp ger ersättning för ombud, utredning och rättegång till en sammanlagd summa upp till 300 000 kronor. Inledningsvis får du rådgivning. Skulle vidare åtgärder behöva vidtas får du hjälp med medling samt eventuell rättegång, där en arbetsrättsjurist företräder dig.


  • Rådgivning och kostnader betalda vid arbetstvist
  • Jobbgaranti med nya jobbmöjligheter om du blir arbetslös
  • Coaching, jobbintervjuträning och CV-granskning

Betygsätt JobbGarant

Vi jämför Sveriges vanligaste försäkringsbolag och ingen åsikt är så viktig för oss eller försäkringsbolagen som just din!


Kontakta JobbGarant

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå JobbGarant.

Telefonnummer
Kundtjänst: 010-330 30 80
Skadeanmälan: 010-330 30 80

E-post
Kundtjänst: kundservice@jobbgarant.se
Skadeanmälan: kundservice@jobbgarant.se

Online
Hemsida: http://www.jobbgarant.se
Facebook: https://www.facebook.com/Jobbgarant
Twitter: https://twitter.com/JobbGarant
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från JobbGarant

Nedan finner du feeds från JobbGarant i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.Betyg och åsikter om JobbGarant

Du vet väl att du som kund kan hjälpa andra att välja och jämföra rätt försäkring? Var med och ge försäkringsbolagen betyg här! »

3.55 av 5*

Våra kunders betyg

Information
Kundservice
Skadereglering
Insplanet
Insplanet
Insplanet

Snittbetyg för respektive typ av försäkring.

Inkomstförsäkring
3,6

* Betyget är baserat på 12 röster och snittet emellan de olika typer av försäkringar som kunderna bedömt.

Kundbetyg

Våra kunders betyg
Betyg: 3.55 av 5 baserat på 12 röster

Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

2014-02-19 16:00
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Trevlig kundservice & snabba svar
2013-05-29 12:04
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Snabba och mycket trevliga och hjälpsamma.

Jämför inkomstförsäkring

- Teckna tryggt med hjälp av våra rådgivare!

InkomstförsäkringProduktblad & Villkor


Inkomstförsäkring
Produktblad
Villkor

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00