ICA Försäkring – Prisvärda försäkringar & schyssta villkor


ICA Försäkring erbjuder en rad olika försäkringar med prisvärda och generöst utformade villkor - som känns bra i magen! Med en strävan efter topprankade försäkringar tål ICA Försäkring att jämföras. Försäkringsbolaget är ett dotterbolag till ICA Banken och ingår i ICA Gruppen. I dagsläget är ICA Försäkring Sveriges snabbast växande försäkringsbolag. På ICA gynnas alltid de kunder som är allra mest trogna - därför får du till exempel ICA bounspoäng för den summa du betalar i försäkringspremie hos ICA Försäkring.

Från ICA Banken till ICA Försäkring

ICAs historia sträcker sig tillbaka till 1917 och ursprungsidén om att låta enskilda handlare av dagligvaror gå samman i inköpscentraler, för att genom olika samarbeten uppnå fördelaktiga villkor. Idén bygger än idag på egna företagare i samverkan och 1972 skapades den moderna modellen av ICA Gruppen som en sammanhållen koncern.

Med över 100 års erfarenhet inom den svenska handeln av dagligvaror, utvecklar ICA ständigt sitt utbud av såväl varor som tjänster. År 2001 lanserades även den egna banktjänsten ICA Banken, som innehåller ett komplett utbud av spar- och lånetjänster. Ur ICA Banken har sedan ICA Försäkring vuxit fram. Den 1 oktober 2015 lanserades ICA Försäkring, och sedan dess har framgångarna varit stora. Under den korta tid ICA Försäkring varit igång har koncernens trygghet i de redan etablerade affärsområdena handel och bank gjort sig tydligt påmint i försäkringsverksamheten - som i dagsläget är Sveriges snabbast växande försäkringsbolag.

Med en strävan efter ett brett och uppskattat utbud försäkringslösningar, utvecklar ICA ständigt sina försäkringsprodukter. Deras försäkringsvillkor är ofta generöst utformade, med syfte att ha det lilla extra och framförallt - kännas bra i magen. Allra starkast är ICA Försäkring inom området sakförsäkring, och det är främst inom detta område vi på Insplanet förmedlar försäkringar från ICA.


ICA Sakförsäkring

Vi på Insplanet erbjuder samma pris som om du tecknar direkt hos ICA Försäkring - men hos oss kan du jämföra olika alternativ innan. Innan du tecknar en försäkring hos ICA hjälper vi dig alltså att se över andra alternativ, så att du inte går miste om de försäkringar som passar dig allra bäst. Ring oss på 08 - 51 000 000 och prata med våra försäkringsrådgivare om du vill veta mer - eller jämför direkt online. Via oss på Insplanet kan du jämföra och teckna följande försäkringar via ICA Försäkring:


ICA Bilförsäkring

ICAs försäkring för bil är högt rankad hos Konsumenternas Försäkringsbyrå och är en stor drivkraft bakom ICA Försäkrings stora framgång. Ända sedan vi på Insplanet började förmedla försäkringar från ICA har deras bilförsäkring varit en stor favorit. Oavsett vilken nivå på ICAs bilförsäkring som väljs, är det tydligt att villkoren är utformade med stor omsorg och eftertanke - helt enligt ICAs devis om att det ska “kännas bra i magen”.

  • Ingen självrisk på trafikförsäkring
  • Inte heller någon förhöjd ungdomssjälvrisk på trafikförsäkring eller helförsäkring
  • Bilallrisk ingår alltid vid hel- och halvförsäkring
  • Djurkollision ingår alltid vid hel- och halvförsäkring

Att ICA Försäkring inte tillämpar någon självrisk på trafikförsäkringen innebär att du som försäkringstagare alltså inte behöver betala något alls då du själv varit vållande till en skada på en annan förares fordon. Eftersom trafikförsäkringen är det den grundläggande och obligatoriska delen av en bilförsäkring, tillämpas detta alltså på samtliga av ICA Försäkrings bilförsäkringar.

Vidare tillämpar ICA Försäkring inte heller någon förhöjd självrisk för unga förare, varken på trafikförsäkringen eller helförsäkringen. Det är annars vanligt att försäkringsbolag kräver högre självrisker från de som är under 24 eller 25 år. Detta gäller framförallt på trafikförsäkringen, som ger skydd i samband med trafikskada. Hos en del bolag tillämpas en högre självrisk för unga även vid helförsäkringens vagnskadeskydd.

I ICA bilförsäkring ingår dessutom tilläggsförsäkringen bilallrisk (även kallad “drulle för bil”) i både hel- och halvförsäkringen. Bilallrisk är till exempel bra att ha när bilnyckeln tappas bort, eller när en dieselbil tankas med bensin. Då kan en självrisk på 1 500 kronor täcka de kostnader som uppstår för exempelvis sanering av tank. Det är inte helt ovanligt att detta tillägg ingår i en hel- eller halvförsäkring, men kan ändå vara väl värt att nämnas.

Ytterligare ett tillägg som ingår i såväl hel- som halvförsäkringen från ICA Försäkring är tilläggsförsäkringen djurkollision. Det innebär att du som har ett helförsäkrat fordon och krockar med ett djur inte behöver betala någon självrisk för de reparationer som uppstår till följd av kollisionen. Har du en halvförsäkrad bil som omfattas av en vagnskadegaranti ersätts självrisken för garantin upp till 6 000 kronor, och har du en vanlig halvförsäkring får du upp till 3 500 kronor i ersättning.

Jämför denna bilförsäkring med andra alternativ.


ICA Hemförsäkring

I ICAs hemförsäkring ingår ett utökat reseskydd som räcker i hela 60 dagar. Det är annars vanligt att den reseförsäkring som ingår i din hemförsäkring gäller för resor i upp till 45 dagar. Reseförsäkringen börjar att gälla från och med avresedatumet till och med att du är hemma igen, och hjälper till med allt möjligt som kan gå snett under resans gång - från borttappat bagage till sjukhusvistelse och mycket mer.

Det ingår dessutom alltid en allriskförsäkring (eller “drulleförsäkring”) i din hem- eller villahemförsäkring hos ICA Försäkring. Ytterligare en fin gest från ICA är att du får full ersättning för en barnvagn som förstörs, försvinner eller blir stulen - upp till det att barnvagnen är två år gammal. En annan gest är det faktum att du får mat av ett värde upp till 5 000 kronor hos ICA om din kyl eller frys går sönder.

Kort sagt är ICA hemförsäkring en heltäckande och schysst försäkring som dessutom bjussar på lite sköna attribut för att underlätta i din vardag.

Jämför denna hemförsäkring med andra alternativ här.


ICA Villaförsäkring

En aspekt som lyfter ICAs villaförsäkring, även kallad husförsäkring, är att du som försäkringstagare får ersättning för ytskikt i samband med skada i våtrum. Om något händer i exempelvis ett badrum brukar en hem- eller villaförsäkring täcka de skador som uppstår på tätskikt, alltså det skikt som håller tätt i våtutrymmet. För att nå detta skikt kan ytskikt, såsom kakel på golv och väggar, behöva brytas upp. Med ICAs hem- eller villahemförsäkring kan du alltså få ersättning för såväl tätskikt som ytskikt - vilket inte är en självklarhet hos de flesta andra försäkringsbolag.


Rabatt och ICA Bounspoäng

På ICA gynnas de kunder som är allra mest trogna. Liksom många andra försäkringsbolag erbjuder ICA Försäkring rabatt på försäkringspremien om du har din hemförsäkring (eller villahemförsäkring) tecknad hos ICA Försäkring och även tecknar din bilförsäkring hos dem - eller vicer versa. Utöver detta kan du dessutom samla ICA Bonuspoäng på den totala premien du betalar för dina försäkringar.

Är du sedan tidigare kund hos ICA får du via ICA Försäkring även ICA Bonuspoäng för den summa du betalar i försäkringspremie, poäng som du sedan kan handla mat hos ICA för. Har du ICA Försäkring tecknad samtidigt som du har ett ICA-bankkort som du betalar med på ICA, får du dessutom dubbel bonus på allt du handlar på ICA. Har du inget bonuskort sedan tidigare kan du enkelt skaffa det och få bonuspoäng du också.


Betygsätt ICA Försäkring

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta ICA Försäkring

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå ICA Försäkring.

Telefonnummer
Kundtjänst: 033-47 47 90
Skadeanmälan: 033-47 47 90

E-post
Kundtjänst: forsakring@ica.se
Skadeanmälan:

Online
Hemsida: https://www.icaforsakring.se/
Facebook: https://www.facebook.com/icaforsakring/?fref=ts
Twitter: https://twitter.com/icaforsakring
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från ICA Försäkring

Nedan finner du feeds från ICA Försäkring i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.


ICA Försäkring Twitter
- Bolaget har ingen Twitter-feed
Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.