Nedan följer en lista över Sveriges försäkringsbolag. Listan är inte komplett men vi upplever att vi med nedanstående bolag omfattar ~95% av marknaden. Kom ihåg att skaffa dig en uppfattning innan du köper din försäkring - har du råd att inte jämföra försäkringsbolagen?

Hedvig - Hemförsäkring utan bindningstid


Hedvig är ett nytt försäkringsbolag vars mål är att “create the world's most remarkable insurance experience”. Hedvig erbjuder Sveriges första hemförsäkring helt utan bindningstid och drulle ingår. Allt sköts snabbt och enkelt via Hedvig-appen.

Hedvig är för tillfället inte en samarbetspartner med Insplanet

Om Hedvig försäkring

Hedvig grundades 2016 och har sedan dess fått mycket uppmärksamhet i media. Hedvigs vision är att göra försäkringar roliga och enkla att förstå. 2018 blev det utnämnda till ett av Sveriges hetaste startup av tidningen Veckans Affärer.

Hedvig är ett app-baserat försäkringsbolag. Du kan ladda ner Hedvig-appen i Appstore eller Google play. Det som skiljer Hedvig från andra försäkringsbolag är att de automatiserat försäkringsvillkoren via deras app. Användare kan snabbt och enkelt rapportera en skada direkt i appen och få pengarna snabbt utbetalade. Det har försökt att automatisera processen så mycket som möjligt för att göra försäkringsärenden mer rättvist för dig som kund.
“Om en algoritm gör samma bedömning för alla, utifrån samma kriterier varje gång så vet man att det går schysst till” säger John Ardelius medgrundaren och AI-forskaren i en intervju med DI.

Detta innebär att försäkringsärende bör gå snabbt och smärtfritt för dig som kund. Eftersom Hedvig med hjälp av sin AI teknologi kan lösa rutinärenden maskinellt. Men vid mer komplicerade skador som vattenskador och bränder hoppar deras handläggare in och hjälper dig.

Varför teckna försäkring hos Hedvig?

Det som gör Hedvig unikt utöver deras app är deras betalningsmodell. Medan "vanliga försäkringsbolag" tjänar pengar på att inte betala ut till sina kunder så har Hedvig valt att gå en annan väg.

De pengar som du betalar in sparas på ett separat konto och används endast för att betala ut ersättning till dig eller någon annan som har ett försäkringsärende. Hedvig själva tar endast en fast avgift för att kunna utveckla och driva tjänsten framåt. Avgiften för Hedvigs försäkringstjänst ligger på 20% av det totala månadsbeloppet.

Det riktigt fina med Hedvig är att när pengar betalats ut skänks överskottet till olika organisationer som jobbar för att världen ska bli en bättre plats.

Hedvig är även Sveriges enda försäkringsbolag helt utan bindningstid. Mer om det går vi igenom lite längre ner på sidan.Hedvigs hemförsäkring

Hedvig erbjuder i dagsläget endast hemförsäkring till sina kunder. Hemförsäkring är en ganska homogen produkt, vilket innebär att alla försäkringsbolag erbjuder nästan samma produkt. Den största skillnaden brukar vara priset. trots det lyckas Hedvigs hemförsäkring sticka ut på marknaden, och främst inom två områden: bindningstid och drulleförsäkring.

Hos Hedvig har du ingen bindningstid på din hemförsäkring, till skillnad från andra försäkringsbolag. Oftast är bindningstiden på 1 år.

Tilläggsförsäkringen drulle (allrisk) ingår i hedvigs hemförsäkring.

Något annat som skiljer Hedvig från andra försäkringsbolag utöver att det inte här någon bindningstid är att drulleförsäkring ingår. Det finns även andra försäkringsbolag där drulle ingår men det är inte vanligt.

Drulleförsäkring heter egentligen allriskförsäkring men kallas allt som oftast för drulleförsäkring. Drulle är den vanligaste tilläggsförsäkringen till din hemförsäkring.

Men vad täcker hedvigs drulleförsäkring?

En drulleförsäkring täcker oförutsedda skador och olyckor som du själv orsakat. Det kan vara allt från att du råkar tappa din mobil och den går sönder eller att du råkar göra en stor reva i din soffan på något sätt. Så länge skadan inte kostar mer än 50 000 kronor styck. Du blir ersatt för skadan upp till 50 000 kronor per skadat lösöre.

För att du ska få ersättning för din skada via drulle krävs det att ditt lösöre är obrukbart efter skadan. Det innebär att en mindre fläck eller liten repa i din telefon inte kan ersättas.

Självrisken för hedvigs hemförsäkring ligger på 1 500 kr.

Läs även: Hemförsäkring - En viktig investering
Läs även: Välj den bästa hemförsäkringen

Hemförsäkring student med Hedvig

Med hedvigs hemförsäkring för student betalar du ett fast pris. Priset varierar beroende på om du bor i en hyresrätt eller bostadsrätt.

Vad kostar hedvigs hemförsäkring för student?

  • Hyresrätt 79 kronor/månad
  • Bostadsrätt 99 kronor/månad

Vad kostar hedvig?

Precis som hos alla försäkringsbolag baseras din försäkringspremie på olika faktorer. Som vart du bor och hur många du bor med samt värdet på ditt lösöre. Därför finns det inget fast pris som alla får. Däremot tar hedvig ut en fast avgift på 20% av försäkringspremien för att du använder deras tjänst.

Hur betalar jag för hedvig?

När du skaffat en försäkring med Hedvig så har du ingen bindningstid, vilket innebär att du betalar per månad. Betalningen sker via digitalt autogiro som är kopplat till ditt bankkonto. Hela denna process sätts upp i appen när du blir medlem. Signera en gång med Mobilt BankID sen är du klar!

Hur kontaktar jag Hedvig?

Alla frågor går bra att ställa i appen. Där får du svar inom 3 minuter. Där kan du även be någon av personalen ringa upp dig. Om du hellre mailar så går du det på help@hedvig.com.
Hedvigs kontor hittar du i Stockholm på Artillerigatan 10.


Gör en kostnadsfri jämförelse

Börja här

Betygsätt Hedvig

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!

Jämför villkor

Insplanets kunder har länge efterfrågat en möjlighet att inte jämföra mer än pris, försäkringar rör sig ju i huvudsak om trygghet. Tryggheten och dina möjligheter till ersättning speglas i bolagens villkor. För de bolag vi jämför har vi valt att har valt att tillsvidare visa de betyg som vart bolag har fått hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Konsumenternas Försäkringsbyrå ger privatpersoner oberoende och kostnadsfri vägledning om pension, försäkring och skadereglering men prövar inte tvister. Konsumenternas Försäkringsbyrå gör också oberoende jämförelser av privata försäkringar och tjänstepensioner.

Hel
Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen som täcker trafik-, maskin-, stöld-, brand-, glas-, rättsskydds-, räddnings-, samt vagnskada.
3.9
Sveland
3.9
Trygg Hansa
3.9
Gjensidige
3.8
Folksam
3.8
If
3.6
Aktsam
Laddar…

Betygen ovan är ett urval av de som fanns på Konsumenternas Försäkringsbyrå (KOFB) 2018-12-10. Hos KOFB varierar betygen mellan 3,5-4,8 för olika produkter baserat på deras omfattning. Generellt kan sägas att högre betyg ger bättre innehåll men också högre premie.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00