Hedvig - Hemförsäkring utan bindningstid


Utmanaren inom den klassiska försäkringsbranschen. Hedvig är underbar hemförsäkring, skapad för människor – en tryggare och modernare försäkring helt fri från pappersarbete och där överskottet skänks till välgörenhet. Hedvig har högst betyg i branschen på Trustpilot och alla försäkringar är fria från bindningstider. Nöjda kunder stannar för att de vill, inte för att de måste. Drulle ingår alltid.

Om Hedvig försäkring

Hedvig grundades 2016 och har sedan dess fått mycket uppmärksamhet i media. Hedvigs vision är att göra försäkringar roliga och enkla att förstå. 2018 blev det utnämnda till ett av Sveriges hetaste startup av tidningen Veckans Affärer.

Hedvig är ett app-baserat försäkringsbolag. Du kan ladda ner Hedvig-appen i Appstore eller Google play. Det som skiljer Hedvig från andra försäkringsbolag är att de automatiserat försäkringsvillkoren via deras app. Användare kan snabbt och enkelt rapportera en skada direkt i appen och få pengarna snabbt utbetalade. Det har försökt att automatisera processen så mycket som möjligt för att göra försäkringsärenden mer rättvist för dig som kund.
“Om en algoritm gör samma bedömning för alla, utifrån samma kriterier varje gång så vet man att det går schysst till” säger John Ardelius medgrundaren och AI-forskaren i en intervju med DI.

Detta innebär att försäkringsärende bör gå snabbt och smärtfritt för dig som kund. Eftersom Hedvig med hjälp av sin AI teknologi kan lösa rutinärenden maskinellt. Men vid mer komplicerade skador som vattenskador och bränder hoppar deras handläggare in och hjälper dig.

Varför teckna försäkring hos Hedvig?

Det som gör Hedvig unikt utöver deras app är deras betalningsmodell. Medan "vanliga försäkringsbolag" tjänar pengar på att inte betala ut till sina kunder så har Hedvig valt att gå en annan väg.

De pengar som du betalar in sparas på ett separat konto och används endast för att betala ut ersättning till dig eller någon annan som har ett försäkringsärende. Hedvig själva tar endast en fast avgift för att kunna utveckla och driva tjänsten framåt. Avgiften för Hedvigs försäkringstjänst ligger på 20% av det totala månadsbeloppet.

Det riktigt fina med Hedvig är att när pengar betalats ut skänks överskottet till olika organisationer som jobbar för att världen ska bli en bättre plats.

Hedvig är även Sveriges enda försäkringsbolag helt utan bindningstid. Mer om det går vi igenom lite längre ner på sidan.Hedvigs hemförsäkring

Hedvig erbjuder i dagsläget endast hemförsäkring till sina kunder. Hemförsäkring är en ganska homogen produkt, vilket innebär att alla försäkringsbolag erbjuder nästan samma produkt. Den största skillnaden brukar vara priset. trots det lyckas Hedvigs hemförsäkring sticka ut på marknaden, och främst inom två områden: bindningstid och drulleförsäkring.

Hos Hedvig har du ingen bindningstid på din hemförsäkring, till skillnad från andra försäkringsbolag. Oftast är bindningstiden på 1 år.

Tilläggsförsäkringen drulle (allrisk) ingår i hedvigs hemförsäkring.

Något annat som skiljer Hedvig från andra försäkringsbolag utöver att det inte här någon bindningstid är att drulleförsäkring ingår. Det finns även andra försäkringsbolag där drulle ingår men det är inte vanligt.

Drulleförsäkring heter egentligen allriskförsäkring men kallas allt som oftast för drulleförsäkring. Drulle är den vanligaste tilläggsförsäkringen till din hemförsäkring.

Men vad täcker hedvigs drulleförsäkring?

En drulleförsäkring täcker oförutsedda skador och olyckor som du själv orsakat. Det kan vara allt från att du råkar tappa din mobil och den går sönder eller att du råkar göra en stor reva i din soffan på något sätt. Så länge skadan inte kostar mer än 50 000 kronor styck. Du blir ersatt för skadan upp till 50 000 kronor per skadat lösöre.

För att du ska få ersättning för din skada via drulle krävs det att ditt lösöre är obrukbart efter skadan. Det innebär att en mindre fläck eller liten repa i din telefon inte kan ersättas.

Självrisken för hedvigs hemförsäkring ligger på 1 500 kr.

Läs även: Hemförsäkring - En viktig investering
Läs även: Välj den bästa hemförsäkringen

Hemförsäkring student med Hedvig

Med hedvigs hemförsäkring för student betalar du ett fast pris. Priset varierar beroende på om du bor i en hyresrätt eller bostadsrätt.

Vad kostar hedvigs hemförsäkring för student?

  • Hyresrätt 79 kronor/månad
  • Bostadsrätt 99 kronor/månad

Vad kostar hedvig?

Precis som hos alla försäkringsbolag baseras din försäkringspremie på olika faktorer. Som vart du bor och hur många du bor med samt värdet på ditt lösöre. Därför finns det inget fast pris som alla får. Däremot tar hedvig ut en fast avgift på 20% av försäkringspremien för att du använder deras tjänst.

Hur betalar jag för hedvig?

När du skaffat en försäkring med Hedvig så har du ingen bindningstid, vilket innebär att du betalar per månad. Betalningen sker via digitalt autogiro som är kopplat till ditt bankkonto. Hela denna process sätts upp i appen när du blir medlem. Signera en gång med Mobilt BankID sen är du klar!

Hur kontaktar jag Hedvig?

Alla frågor går bra att ställa i appen. Där får du svar inom 3 minuter. Där kan du även be någon av personalen ringa upp dig. Om du hellre mailar så går du det på help@hedvig.com.
Hedvigs kontor hittar du i Stockholm på Artillerigatan 10.

Betygsätt Hedvig

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Hedvig

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Hedvig.

Telefonnummer
Kundtjänst: -
Skadeanmälan:

E-post
Kundtjänst: -help@hedvig.com
Skadeanmälan:

Online
Hemsida: -
Facebook: https://www.facebook.com/hedvigapp
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Hedvig

Nedan finner du feeds från Hedvig i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.


Hedvig Twitter
- Bolaget har ingen Twitter-feed
Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.