Gjensidige bakgrund

Gjensidige - 200 års erfarenhet av personlig service.


Gjensidige är ett personligt försäkringsbolag med stort engagemang! Idag är man Nordens tredje största försäkringsbolag.Hos Gjensidige kan du försäkra allt ifrån hemmet och bilen, till företaget och företagsbilen. Gjensidige har stort utbud av försäkringar, framför allt sakförsäkringar, genom sitt eget varumärke och via ett antal nischade varumärken.

Gjensidige Försäkringar

Gjensidige har försäkrat egendom i över 200 år. Den första brandkassan i Norge etablerades 1816. Efter det etablerades brandkassor runt om i Norge. Tanken bakom var att erbjuda bra försäkringsvillkor till låga priser.

Idag är många brandkassor en del av Gjensidige Försäkring.

1922 etablerades Samtrygd - ett gemensamt återförsäkringsbolag för samägda brandkassor. Den klassiska logotypen - väktaren - togs i bruk 1932. Samtidigt presenterade Gjensidige sin slogan “Tiden går, Gjensidige består”.

Störst inom bilförsäkring

I början på 70-talet - närmare bestämt 1974 - fusionerade Norsk Bilforsikring Gjensidige med Samtrygd. Tillsammans blev man störst inom bilförsäkring i Norge. I och med fusionen antog bolagen det gemensamma namnet Gjensidige.

På svenska betyder gjensidig ömsesidig.

Viktiga förvärv

Drygt 20 år senare - 1993 - förvärvade man Forenede Forsikring. Ett viktigt förvärv eftersom det innebar att Gjensidige kunde expandera ytterligare. Sedan dess har man fortsatt köpa upp bolag, bland annat i Baltikum och Norden.

Det har gjort Gjensidige till en stark spelare.

Gjensidigestiftelsen

Största ägare i bolaget är Gjensidigestiftelsen. Den grundades 2007 och är kundstyrd. Det innebär att stiftelsen ger aktieutdelning till norska skadeförsäkringskunder. Första gången aktieutdelning betalades ut var 2008.

På senare år har Gjensidige hunnit med att noteras på Oslo Børs 2010 och köpa upp Gouda reseförsäkring (2013), Solid bil- och hemförsäkring (2014) och Vardia (2016). Gjensidige är ett stort försäkringsbolag med framtiden för sig.

Tiden går - Gjensidige består.

Två miljoner kunder

Gjensidige är en effektiv och modern organisation. Idag har man över två miljoner kunder i Danmark, Norge och Sverige samt i Estland, Lettland och Litauen. I Norge har Gjensidige person- och sakförsäkringar - i övriga länder bara sakförsäkringar.

Nischade försäkringar

För att erbjuda kunder bästa service har Gjensidige nischade varumärken med experter inom respektive område. Man äger bland annat varumärken som Vardia och Villaägarna som riktar sig till aktsamma kunder och - hör och häpna - villaägare.

Nischade varumärken som Gjensidige äger eller samarbetar med:

 • Nu bilförsäkring
 • Paydrive
 • Redo Plus
 • Vardia
 • Villaägarna

Gjensidige försäkringar

Gjensidige grundades 1816 som Samtrygd men det dröjde till 2006 innan man etablerades i Sverige. Idag kan du som privatkund välja mellan 17 olika försäkringsalternativ. Bland annat bil- och hemförsäkring.

Dock kan du inte teckna alla försäkringar genom oss på Insplanet.

Via oss på Insplanet kan du teckna följande försäkringar hos Gjensidige:

Gjensidige bilförsäkring

Hos Gjensidige kan du teckna bilförsäkring i tre olika nivåer - trafikförsäkring samt halv- och helförsäkring. Enligt lag är du skyldig att ha en trafikförsäkring och trafikförsäkring ingår alltid om du köper Gjensidige halv- eller helförsäkring.

Vilken försäkring är bäst för dig?

Om du vill utöka din bilförsäkring kan du välja mellan fem tilläggsförsäkringar hos Gjensidige. Lägg till försäkring hos Gjensidige som ersätter assistans, djurkollision, hyrbil, skadegörelse eller trafikolycksfall.

Tilläggsförsäkring är perfekt för dig som vill känna trygghet på vägarna.

Kontakta Insplanet för gratis prisjämförelse!

Fördelar med Gjensidige bilförsäkring

 • Allriskförsäkring är standard i halv- och helförsäkring
 • Låg premie
 • Låg självrisk

Gjensidige hemförsäkring

I Gjensidige hemförsäkring ingår alltid ansvarsförsäkring, egendomsskydd, krisförsäkring, merutgifter, reseskydd, rättsskydd och överfallsskydd. Du har även möjlighet att utöka din hemförsäkring med sex olika tilläggsförsäkringar.

Bland annat allrisk- och småbåtsförsäkring.

Fördelar med Gjensidige hemförsäkring

 • Omfattande grundskydd
 • Samlingsrabatt upp till 15 %
 • Unikt skydd för dig som bor i lägenhet

Gjensidige företag

Under kategorin företag hittar du förutom företagsförsäkring dessutom fastighets-, motor- och personförsäkring anpassade för dig som har företag. Gjensidige har även försäkringar anpassade för dig som äger och driver lantbruk

Gjensidige på Insplanet

Du får samma pris hos oss som hos Gjensidige. Fördelen med att teckna försäkringar via oss på Insplanet är att du kan jämföra pris och villkor hos olika försäkringsbolag. Det bästa är att vi erbjuder gratis rådgivning.

Kontakta oss redan idag för kostnadsfri rådgivning!

Betygsätt Gjensidige

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Gjensidige

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Gjensidige.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0771-326 326
Skadeanmälan: 0771-326 327

E-post
Kundtjänst: info@Gjensidige.se
Skadeanmälan: skador@gjensidige.se

Online
Hemsida: http://www.gjensidige.se
Facebook: https://www.facebook.com/GjensidigeSverige
Twitter: https://twitter.com/Gjensidige
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Gjensidige

Nedan finner du feeds från Gjensidige i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

2016-12-09 22:25
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
VARNING-Höjer premien utan information-har ej avslutat och dragit högt belopp via autogiro VARNING
2016-12-07 10:08
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Krångliga att ha att göra med, verkar oerfarna att ta hand om skador
2016-07-01 08:11
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Man ska inte behöva ringa/maila för att säga upp försäkringar 3 ggr. Nu ska jag ringa en fjärde för de har dragit pengar ändå! Otrevlig personal i kundtjänst och mail tar en vecka att få svar på. De skyller på kunden när de drar bet dubbelt ena månaden och inget en annan månad och påstår att det inte finns pengar på kontot. Riktigt dåligt!!
2016-06-28 14:27
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Jag skulle fråga om en uppgift i försäkringsbrevet. I telefonen ombads jag trycka siffra efter siffra, dom rabblar olika alternativ, när man tryckt sig igenom en djungel, talar en telsvarare om att dom många som ringer, beräknad telefonkö 36 minuter. Fuck u, jag lade på, och byter bolag.
2016-03-20 16:37
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
bra support
2016-02-19 22:15
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Var inte hjälpsamma alls då jag krockade och ansåg att felet inte var mitt och trots att motparten ändrade skadepappret efter att det var signerat av båda. Jag blev mkt besviken och bytte bolag direkt.
2016-02-04 15:13
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Varning för detta bolag som motarbetar kund i allra högsta grad istället för att hitta en smidig lösning på problemet.
2015-12-25 10:44
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Hej, har haft hemförsäkring hos er. "avslutad 30/10/2015" men ni drog 60kr från mitt konto "02/11/2015". har varit i telek. med er 4 GÅNGER varje gång har NI låvat mej att sätta in att de 60kr. MEN INTE.
2015-12-10 20:23
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Köpte bil, försäkrade, fick bekräftelse, sen försvann försäkringen och åkte på tff avgift för 4 dagar.
2015-11-11 16:09
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Dom höjde premien utan att säga till från 800-1500 per månad för helförsäkring. Krockade med bilen men verkar ej få ersättning för skadorna, Handläggningstid minst 5 månader.
2015-10-26 13:56
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Otroligt oproffsiga! har försökt ändrai försäkringen 4 gånger och de lyssnar inte. De har dessutom höjt premien till det dubbla.
2015-09-24 18:32
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Företaget vägrar ta bort påminnelseavgift på faktura. Då kan tilläggas att själv ringt in och meddelat att jag inte fått fakturan innan påminnelsen skickades ut från Gjensidige. Bad att få prata med chef men handläggaren lade istället på luren.
2015-09-02 12:19
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Har haft problem att kunna betala till dom.
2015-07-20 16:23
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Varning! Varning! Ett bolag som försöker blåsa kunden. Jag fick en tillfällig försäkring när jag köpte en bil på KVD. Jag kollade på nätet vad en försäkring via Gjensidige skulle kosta och jämförde det med ett par andra bolag. Gjensidige var dock betydligt dyrare än mitt nuvarande bolag, så jag valde förstås mitt nuvarande. Jag ringde några dagar senare till Gjensidiges kundservice för att säga upp min tillfälliga försäkring (jag fick besked via KVD att det var så jag skulle göra, annars skulle den gå igång automatiskt efter 14 dagar). Personen jag pratade med meddelade att de skulle avsluta den, och om jag fick en faktura inom några dagar så skulle jag bara bortse från den. Nästan två veckor senare kom en faktura på försäkringen. Jag tog direkt kontakt med Gjensidige via e-post och meddelade att den tillfälliga försäkringen hade avslutats och att jag därmed inte skulle betala fakturan. Ett par dagar senare fick jag ett svar från bolaget där de ville ha försäkringsnumret, eftersom de tydligen inte kunde söka på fakturanumret som jag hade skickat. Jag svarade direkt, men nu snart en vecka efter jag svarade har jag fortfarande inte hört något från bolaget, trots att jag även har skickat en påminnelse under tiden. En annan sak som jag reagerade mycket starkt på var priset på försäkringen. Enligt fakturan är årspremien över 13 500 kr för en helförsäkring på en Volvo V70 årsmod 2009. När jag kollade priset på nätet för samma försäkring var den långt under halva priset (5 300 kr när jag kollar på nätet nu) och trippelkollat fakturan. Det är uppenbart att bolaget försöker blåsa kunderna, och jag vill på det allra starkaste varna för detta bolag. Att de försöker med att skicka en faktura förvånar mig tyvärr inte såhär i efterhand. Det samma att de inte svarar på e-post när jag kontaktar dem.
2015-05-19 14:39
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Fruktansvärt svårt att komma i kontakt med deras kundtjänst och deras faktura som följd av ett autogirouttag som studsade innehöll info om att jag måste betala inom 14 dagar men inget bg eller pg eller något annat sätt som jag kunde betala på!

Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför villkor

Insplanets kunder har länge efterfrågat en möjlighet att inte jämföra mer än pris, försäkringar rör sig ju i huvudsak om trygghet. Tryggheten och dina möjligheter till ersättning speglas i bolagens villkor. För de bolag vi jämför har vi valt att har valt att tillsvidare visa de betyg som vart bolag har fått hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Konsumenternas Försäkringsbyrå ger privatpersoner oberoende och kostnadsfri vägledning om pension, försäkring och skadereglering men prövar inte tvister. Konsumenternas Försäkringsbyrå gör också oberoende jämförelser av privata försäkringar och tjänstepensioner.

Hel
Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen som täcker trafik-, maskin-, stöld-, brand-, glas-, rättsskydds-, räddnings-, samt vagnskada.
3.9
Trygg Hansa
3.9
Gjensidige
3.8
Sveland
3.8
Folksam
3.8
If
3.6
Aktsam
Laddar…

Betygen ovan är ett urval av de som fanns på Konsumenternas Försäkringsbyrå (KOFB) 2018-08-13. Hos KOFB varierar betygen mellan 3,5-4,8 för olika produkter baserat på deras omfattning. Generellt kan sägas att högre betyg ger bättre innehåll men också högre premie.

Produktblad & Villkor


Bilförsäkring
Produktblad
Villkor

Hemförsäkring
Produktblad
Villkor

Företagsbilsförsäkring
Villkor

MC-Försäkring
Produktblad
Villkor

Husvagnsförsäkring
Produktblad
Villkor

Skoterförsäkring
Produktblad
Villkor

Släpvagnsförsäkring
Produktblad
Villkor

Mopedförsäkring klass 1
Produktblad
Villkor

Mopedförsäkring klass 2
Produktblad
Villkor

Företagsförsäkring
Klicka här

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00