Gjensidige bakgrund

Gjensidige Med 200 års erfarenhet av personlig service.

Berätta vad du tycker om Gjensidige!
Har du erfarenhet av bolaget? Ge oss ditt omdöme och var med om att påverka försäkringsbolagen och marknaden!

Ditt betyg för bolagets:
Information vid köp av försäkring
Skadereglering
Kundservice

Klicka här om du även vill lämna ett skriftligt omdöme på bolaget eller specifik försäkringstyp.


Gjensidige är det personliga försäkringsbolaget med det stora engagemanget. Vi är tredje störst i Norden och har 200 års erfarenhet av att skydda människor och egendom. Det betyder att du kan känna dig trygg och att priserna hålls nere. Om du samlar flera försäkringar hos Gjensidige får du exempelvis upp till 15 % rabatt. Gjensidige grundades 1816 och har huvudkontor i Oslo. Vi finns i Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland och Litauen. Idag uppgår antalet kunder till 2 miljoner.

Tiden går, Gjensidige består

I Sverige har Gjensidige funnits sedan 2008 och har sedan dess gjort stora framsteg på den svenska försäkringsmarknaden. Med snabb och professionell hjälp i kombination med ett stort engagemang i sina kunder vinner Gjensidige förtroende såväl som tillit, främst inom området sakförsäkring.

Med två miljoner kunder i Norge, Sverige, Danmark, Estland, Lettland och Litauen, lyckas den moderna och effektiva organisationen erbjuda trygga och samtidigt mycket prisvänliga försäkringsalternativ. I Norge erbjuder Gjensidige både sak- och personförsäkringar kombinerat med banktjänster, pension och sparande. I övriga länder är det främst lösningar inom området sakförsäkring som erbjuds.

Inom Gjensidige finns även ett antal nischade varumärken, däribland Villaägarna, NU Bilförsäkring samt Redo Plus. Gjensidige är även försäkringsgivare åt försäkringsbolaget Paydrive. De olika varumärkena ger utrymme för hög kompetens för bästa möjliga expertis inom respektive försäkringsområde och nisch.

Samtidigt erbjuder Gjensidige ett brett utbud försäkringslösningar själva!

Gjensidiges historia sträcker sig så långt tillbaka som till 1816, då Norges första brandkassa bildades i syfte att erbjuda förmånliga försäkringsvillkor till låga premier. Med tiden kom ett antal brandkassor att slå sig samman och med anpassning efter både tid och kundbehov har Gjensidige sedan vuxit och utvecklats till det etablerade försäkringsbolag som är idag, med devisen “Tiden går, Gjensidige består”.

Gjensidige sakförsäkring

Gjensidige skapades av kunder och för kunder, vilket än idag speglas i bolagets grundläggande värderingar. Ambitionen är att känna kunden bäst och bry sig mest. Deras försäkringslösningar inom sakförsäkring är därför mycket uppskattade.

Via Insplanet kan du teckna bilförsäkring, hemförsäkring, villaförsäkring, fritidshusförsäkring, motorcykelförsäkring samt snöskoterförsäkring hos Gjensidige.

Rabatt hos Gjensidige

Om du samlar flera försäkringar hos Gjensidige får du upp till 15 % rabatt på dina försäkringspremier.

Gjensidige företagsförsäkring

Gjensidiges företagsförsäkring anpassas helt efter verksamheten som ska försäkras. De kan även hjälpa dig att försäkra företagsbilen. Med stor kompetens hjälper Gjensidige dig att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för dig, genom att sammanställa skräddarsydda försäkringslösningar till just din verksamhet.

Premien beräknas på företagets omsättning och verksamhet Du betalar bara för det du behöver och priset på försäkringen påverkas av vilken typ av verksamhet du driver, samt på företagets omsättningsvolym. Via Insplanet kan du teckna både företagsförsäkring och företagsbilförsäkring hos Gjensidige.


Betygsätt Gjensidige

Vi jämför Sveriges vanligaste försäkringsbolag och ingen åsikt är så viktig för oss eller försäkringsbolagen som just din!


Kontakta Gjensidige

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Gjensidige.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0771-326 326
Skadeanmälan: 0771-326 327

E-post
Kundtjänst: info@Gjensidige.se
Skadeanmälan: skador@gjensidige.se

Online
Hemsida: http://www.gjensidige.se
Facebook: https://www.facebook.com/GjensidigeNorge
Twitter: https://twitter.com/Gjensidige
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Gjensidige

Nedan finner du feeds från Gjensidige i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.Betyg och åsikter om Gjensidige

Du vet väl att du som kund kan hjälpa andra att välja och jämföra rätt försäkring? Var med och ge försäkringsbolagen betyg här! »

3.49 av 5*

Våra kunders betyg

Information
Kundservice
Skadereglering
Insplanet
Insplanet
Insplanet

Snittbetyg för respektive typ av försäkring.

Bilförsäkring
3,5
Hemförsäkring
3,4
Hus/Villaförsäkring
3,5
Fritidshusförsäkring
2,8
Tjänstebil/Företagsbil
1,7
Motorcykelförsäkring
3,3
Husvagnsförsäkring
1,8
Snöskoterförsäkring
3,0
Släpvagnsförsäkring
2,1
Moped Klass 1
1,9
Moped Klass 2
2,1

* Betyget är baserat på 997 röster och snittet emellan de olika typer av försäkringar som kunderna bedömt.

Kundbetyg

Våra kunders betyg
Betyg: 3.49 av 5 baserat på 997 röster

Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

2016-12-09 22:25
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
VARNING-Höjer premien utan information-har ej avslutat och dragit högt belopp via autogiro VARNING
2016-12-07 10:08
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Krångliga att ha att göra med, verkar oerfarna att ta hand om skador
2016-07-01 08:11
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Man ska inte behöva ringa/maila för att säga upp försäkringar 3 ggr. Nu ska jag ringa en fjärde för de har dragit pengar ändå! Otrevlig personal i kundtjänst och mail tar en vecka att få svar på. De skyller på kunden när de drar bet dubbelt ena månaden och inget en annan månad och påstår att det inte finns pengar på kontot. Riktigt dåligt!!
2016-06-28 14:27
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Jag skulle fråga om en uppgift i försäkringsbrevet. I telefonen ombads jag trycka siffra efter siffra, dom rabblar olika alternativ, när man tryckt sig igenom en djungel, talar en telsvarare om att dom många som ringer, beräknad telefonkö 36 minuter. Fuck u, jag lade på, och byter bolag.
2016-03-20 16:37
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
bra support
2016-02-19 22:15
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Var inte hjälpsamma alls då jag krockade och ansåg att felet inte var mitt och trots att motparten ändrade skadepappret efter att det var signerat av båda. Jag blev mkt besviken och bytte bolag direkt.
2016-02-04 15:13
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Varning för detta bolag som motarbetar kund i allra högsta grad istället för att hitta en smidig lösning på problemet.
2015-12-25 10:44
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Hej, har haft hemförsäkring hos er. "avslutad 30/10/2015" men ni drog 60kr från mitt konto "02/11/2015". har varit i telek. med er 4 GÅNGER varje gång har NI låvat mej att sätta in att de 60kr. MEN INTE.
2015-12-10 20:23
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Köpte bil, försäkrade, fick bekräftelse, sen försvann försäkringen och åkte på tff avgift för 4 dagar.
2015-11-11 16:09
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Dom höjde premien utan att säga till från 800-1500 per månad för helförsäkring. Krockade med bilen men verkar ej få ersättning för skadorna, Handläggningstid minst 5 månader.
2015-10-26 13:56
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Otroligt oproffsiga! har försökt ändrai försäkringen 4 gånger och de lyssnar inte. De har dessutom höjt premien till det dubbla.
2015-09-24 18:32
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Företaget vägrar ta bort påminnelseavgift på faktura. Då kan tilläggas att själv ringt in och meddelat att jag inte fått fakturan innan påminnelsen skickades ut från Gjensidige. Bad att få prata med chef men handläggaren lade istället på luren.
2015-09-02 12:19
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Har haft problem att kunna betala till dom.
2015-07-20 16:23
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Varning! Varning! Ett bolag som försöker blåsa kunden. Jag fick en tillfällig försäkring när jag köpte en bil på KVD. Jag kollade på nätet vad en försäkring via Gjensidige skulle kosta och jämförde det med ett par andra bolag. Gjensidige var dock betydligt dyrare än mitt nuvarande bolag, så jag valde förstås mitt nuvarande. Jag ringde några dagar senare till Gjensidiges kundservice för att säga upp min tillfälliga försäkring (jag fick besked via KVD att det var så jag skulle göra, annars skulle den gå igång automatiskt efter 14 dagar). Personen jag pratade med meddelade att de skulle avsluta den, och om jag fick en faktura inom några dagar så skulle jag bara bortse från den. Nästan två veckor senare kom en faktura på försäkringen. Jag tog direkt kontakt med Gjensidige via e-post och meddelade att den tillfälliga försäkringen hade avslutats och att jag därmed inte skulle betala fakturan. Ett par dagar senare fick jag ett svar från bolaget där de ville ha försäkringsnumret, eftersom de tydligen inte kunde söka på fakturanumret som jag hade skickat. Jag svarade direkt, men nu snart en vecka efter jag svarade har jag fortfarande inte hört något från bolaget, trots att jag även har skickat en påminnelse under tiden. En annan sak som jag reagerade mycket starkt på var priset på försäkringen. Enligt fakturan är årspremien över 13 500 kr för en helförsäkring på en Volvo V70 årsmod 2009. När jag kollade priset på nätet för samma försäkring var den långt under halva priset (5 300 kr när jag kollar på nätet nu) och trippelkollat fakturan. Det är uppenbart att bolaget försöker blåsa kunderna, och jag vill på det allra starkaste varna för detta bolag. Att de försöker med att skicka en faktura förvånar mig tyvärr inte såhär i efterhand. Det samma att de inte svarar på e-post när jag kontaktar dem.
2015-05-19 14:39
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Fruktansvärt svårt att komma i kontakt med deras kundtjänst och deras faktura som följd av ett autogirouttag som studsade innehöll info om att jag måste betala inom 14 dagar men inget bg eller pg eller något annat sätt som jag kunde betala på!

Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför villkor

Insplanets kunder har länge efterfrågat en möjlighet att inte jämföra mer än pris, försäkringar rör sig ju i huvudsak om trygghet. Tryggheten och dina möjligheter till ersättning speglas i bolagens villkor. För de bolag vi jämför har vi valt att har valt att tillsvidare visa de betyg som vart bolag har fått hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Hel
Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen som täcker trafik-, maskin-, stöld-, brand-, glas-, rättsskydds-, räddnings-, samt vagnskada.
3.9
Sveland
3.9
Trygg Hansa
3.9
Gjensidige
3.9
If
3.8
Folksam
3.6
Aktsam
Laddar…

Betygen ovan är ett urval av de som fanns på Konsumenternas Försäkringsbyrå (KOFB) 2017-04-24. Hos KOFB varierar betygen mellan 3,5-4,8 för olika produkter baserat på deras omfattning. Generellt kan sägas att högre betyg ger bättre innehåll men också högre premie.

Produktblad & Villkor


Bilförsäkring
Produktblad
Villkor

Hemförsäkring
Produktblad
Villkor

Villaförsäkring
Produktblad
Villkor

Fritidshusförsäkring
Produktblad
Villkor

Företagsbilsförsäkring
Villkor

MC-Försäkring
Produktblad
Villkor

Husvagnsförsäkring
Produktblad
Villkor

Skoterförsäkring
Produktblad
Villkor

Släpvagnsförsäkring
Produktblad
Villkor

Mopedförsäkring klass 1
Produktblad
Villkor

Mopedförsäkring klass 2
Produktblad
Villkor

Företagsförsäkring
Klicka här

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00