Gjensidige - 200 års erfarenhet av personlig service.


Gjensidige är ett personligt försäkringsbolag med stort engagemang! Idag är man Nordens tredje största försäkringsbolag.Hos Gjensidige kan du försäkra allt ifrån hemmet och bilen, till företaget och företagsbilen. Gjensidige har stort utbud av försäkringar, framför allt sakförsäkringar, genom sitt eget varumärke och via ett antal nischade varumärken.

Gjensidige Försäkringar

Gjensidige har försäkrat egendom i över 200 år. Den första brandkassan i Norge etablerades 1816. Efter det etablerades brandkassor runt om i Norge. Tanken bakom var att erbjuda bra försäkringsvillkor till låga priser.

Idag är många brandkassor en del av Gjensidige Försäkring.

1922 etablerades Samtrygd - ett gemensamt återförsäkringsbolag för samägda brandkassor. Den klassiska logotypen - väktaren - togs i bruk 1932. Samtidigt presenterade Gjensidige sin slogan “Tiden går, Gjensidige består”.

Störst inom bilförsäkring

I början på 70-talet - närmare bestämt 1974 - fusionerade Norsk Bilforsikring Gjensidige med Samtrygd. Tillsammans blev man störst inom bilförsäkring i Norge. I och med fusionen antog bolagen det gemensamma namnet Gjensidige.

På svenska betyder gjensidig ömsesidig.

Viktiga förvärv

Drygt 20 år senare - 1993 - förvärvade man Forenede Forsikring. Ett viktigt förvärv eftersom det innebar att Gjensidige kunde expandera ytterligare. Sedan dess har man fortsatt köpa upp bolag, bland annat i Baltikum och Norden.

Det har gjort Gjensidige till en stark spelare.

Gjensidigestiftelsen

Största ägare i bolaget är Gjensidigestiftelsen. Den grundades 2007 och är kundstyrd. Det innebär att stiftelsen ger aktieutdelning till norska skadeförsäkringskunder. Första gången aktieutdelning betalades ut var 2008.

På senare år har Gjensidige hunnit med att noteras på Oslo Børs 2010 och köpa upp Gouda reseförsäkring (2013), Solid bil- och hemförsäkring (2014) och Vardia (2016). Gjensidige är ett stort försäkringsbolag med framtiden för sig.

Tiden går - Gjensidige består.

Två miljoner kunder

Gjensidige är en effektiv och modern organisation. Idag har man över två miljoner kunder i Danmark, Norge och Sverige samt i Estland, Lettland och Litauen. I Norge har Gjensidige person- och sakförsäkringar - i övriga länder bara sakförsäkringar.

Nischade försäkringar

För att erbjuda kunder bästa service har Gjensidige nischade varumärken med experter inom respektive område. Man äger bland annat varumärken som Vardia och Villaägarna som riktar sig till aktsamma kunder och - hör och häpna - villaägare.

Nischade varumärken som Gjensidige äger eller samarbetar med:

 • Nu bilförsäkring
 • Paydrive
 • Redo Plus
 • Vardia
 • Villaägarna

Gjensidige försäkringar

Gjensidige grundades 1816 som Samtrygd men det dröjde till 2006 innan man etablerades i Sverige. Idag kan du som privatkund välja mellan 17 olika försäkringsalternativ. Bland annat bil- och hemförsäkring.

Dock kan du inte teckna alla försäkringar genom oss på Insplanet.

Via oss på Insplanet kan du teckna följande försäkringar hos Gjensidige:

Gjensidige bilförsäkring

Hos Gjensidige kan du teckna bilförsäkring i tre olika nivåer - trafikförsäkring samt halv- och helförsäkring. Enligt lag är du skyldig att ha en trafikförsäkring och trafikförsäkring ingår alltid om du köper Gjensidige halv- eller helförsäkring.

Vilken försäkring är bäst för dig?

Om du vill utöka din bilförsäkring kan du välja mellan fem tilläggsförsäkringar hos Gjensidige. Lägg till försäkring hos Gjensidige som ersätter assistans, djurkollision, hyrbil, skadegörelse eller trafikolycksfall.

Tilläggsförsäkring är perfekt för dig som vill känna trygghet på vägarna.

Kontakta Insplanet för gratis prisjämförelse!

Fördelar med Gjensidige bilförsäkring

 • Allriskförsäkring är standard i halv- och helförsäkring
 • Låg premie
 • Låg självrisk

Gjensidige hemförsäkring

I Gjensidige hemförsäkring ingår alltid ansvarsförsäkring, egendomsskydd, krisförsäkring, merutgifter, reseskydd, rättsskydd och överfallsskydd. Du har även möjlighet att utöka din hemförsäkring med sex olika tilläggsförsäkringar.

Bland annat allrisk- och småbåtsförsäkring.

Fördelar med Gjensidige hemförsäkring

 • Omfattande grundskydd
 • Samlingsrabatt upp till 15 %
 • Unikt skydd för dig som bor i lägenhet

Gjensidige företag

Under kategorin företag hittar du förutom företagsförsäkring dessutom fastighets-, motor- och personförsäkring anpassade för dig som har företag. Gjensidige har även försäkringar anpassade för dig som äger och driver lantbruk

Gjensidige på Insplanet

Du får samma pris hos oss som hos Gjensidige. Fördelen med att teckna försäkringar via oss på Insplanet är att du kan jämföra pris och villkor hos olika försäkringsbolag. Det bästa är att vi erbjuder gratis rådgivning.

Kontakta oss redan idag för kostnadsfri rådgivning!

Betygsätt Gjensidige

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Gjensidige

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Gjensidige.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0771-326 326
Skadeanmälan: 0771-326 327

E-post
Kundtjänst: info@Gjensidige.se
Skadeanmälan: skador@gjensidige.se

Online
Hemsida: http://www.gjensidige.se
Facebook: Bolaget saknar Facebook-sida
Twitter: https://twitter.com/Gjensidige
Google+: Bolaget saknar Google+

Börja här

Jämför din bilförsäkring med oss, spara tusenlappar!

Bolagets dokument


Släpvagnsförsäkring
Förköpsinformation
Villkor

Mopedförsäkring klass 1
Förköpsinformation
Villkor

Mopedförsäkring klass 2
Förköpsinformation
Villkor

Företagsförsäkring
Klicka här

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.