Gjensidige bakgrund

Gjensidige - 200 års erfarenhet av personlig service.


Gjensidige är det personliga försäkringsbolaget med det stora engagemanget! De är Nordens tredje största försäkringsbolag och erbjuder försäkringslösningar med mycket hög kundnöjdhet - skapade av kunder, för kunder. Hos Gjensidige kan du försäkra allt ifrån hemmet och bilen, till företaget och företagsbilen. Gjensidige erbjuder ett brett utbud försäkringslösningar, främst inom området sakförsäkring, både genom sitt eget varumärke men även via ett antal nischade varumärken.

Trygga och prisvärda försäkringar hos Gjensidige

Gjensidiges historia sträcker sig så långt tillbaka som till 1816, då Norges första brandkassa bildades i syfte att erbjuda förmånliga försäkringsvillkor till låga premier. Med tiden kom ett antal brandkassor att slå sig samman och med anpassning efter både tid och kundbehov har Gjensidige sedan vuxit och utvecklats till det etablerade försäkringsbolag som är idag - ledda av devisen “Tiden går, Gjensidige består”.

Med två miljoner kunder i Norge, Sverige, Danmark, Estland, Lettland och Litauen, lyckas den moderna och effektiva organisationen erbjuda trygga och prisvänliga försäkringar. I Norge erbjuder Gjensidige både sak- och personförsäkring kombinerat med banktjänster, pension och sparande. I övriga länder är det främst lösningar inom området sakförsäkring som erbjuds.

I Sverige har Gjensidige funnits sedan 2008 och har sedan dess gjort stora framsteg på den svenska försäkringsmarknaden. Med snabb och professionell hjälp i kombination med ett stort engagemang i sina kunder, vinner Gjensidige förtroende såväl som tillit.

Via oss på Insplanet kan du teckna följande av Gjensidiges försäkringar:

Vi på Insplanet erbjuder samma pris som om du tecknar direkt hos Gjensidige - men hos oss kan du jämföra olika alternativ innan! Likt andra större försäkringsbolag erbjuder Gjensidige möjligheten till rabatt om du som kund samlar och har flera av dina försäkringar hos dem.


Gjensidige sakförsäkring

Gjensidige skapades av kunder och för kunder, vilket än idag speglas i bolagets grundläggande värderingar. Ambitionen är att känna kunden bäst och bry sig mest. Deras försäkringslösningar inom området sakförsäkring är därför mycket uppskattade.

Under 2012 utvecklade Gjensidige en ny varumärkesplattform, för att ytterligare kunna stärka sin position på marknaden och erbjuda mer kundorienterade lösningar. Idag har Gjensidige därför ett antal alternativa profiler och varumärken, alla med tydliga nischer och expertisområden. Bland de nischade varumärkena hos Gjensidige finns bland annat Villaägarna, Nu bilförsäkring, Redo Plus samt Vardia, som alla finns representerade bland Insplanets samarbetspartners. De olika varumärkena ger utrymme för hög kompetens för bästa möjliga expertis inom respektive försäkringsområde och nisch. Gjensidige är även försäkringsgivare åt försäkringsbolaget Paydrive.

Samtidigt erbjuder Gjensidige ett brett utbud försäkringslösningar själva!


Gjensidige Bilförsäkring

Med en bilförsäkring hos Gjensidige är du i trygga händer, vilken bil du än kör. Framförallt har Gjensidige en mycket generös maskinskadeförsäkring, som ingår i både hel- och halvförsäkringen. I hela 10 år (eller till och med 12 000 körda mil) är bilen skyddad mot maskinskada med en bilförsäkring hos Gjensidige. Hos många andra aktörer är det snarare en gräns vid 8 år (eller 10 000 körda mil).

Har du en lite äldre bil kan du därmed bli rekommenderad att teckna din bilförsäkring hos Gjensidige, trots att försäkringen kan vara något dyrare än andra alternativ. Detta eftersom det kan vara mycket kostsamt att laga maskinskador - och då kan det helt enkelt löna sig att ha en försäkring som täcker dessa moment längre en genomsnittet.

Redan vid halvförsäkring ingår dessutom momentet bilallrisk (eller “drulle” som det i mer vardagligt tal ofta kallas). På sätt och vis kan man säga att detta är den enda delen av en bilförsäkring som innefattar bilens interiör - bilallrisken kan nämligen ge ersättning om du till exempel får en stor reva i baksätet, eller spiller ut mat och dryck i bilstereon. Detta försäkringsmoment kan även ge ersättning för borttappade bilnycklar eller feltankning.

Bilallrisk är vanligtvis en tilläggsförsäkring, men hos en del bolag ingår alltså detta moment i grundutförandet av såväl hel- som halvförsäkringen, och så är alltså fallet för Gjensidiges bilförsäkring. Att detta moment ingår i en bilförsäkring hos Gjensidige ska definitivt betraktas som en klar fördel - framförallt med tanke på att man som försäkringstagare mycket sällan väljer att teckna bilallrisk som en separat tilläggsförsäkring.

En feltankning kan i värsta fall leda till motorhaveri - och det är därför mycket viktigt att inte starta motorn om man upptäckt att man tankat fel. Bilen behöver bogseras iväg till en verkstad där det finns möjlighet att tömma och sanera tanken. Detta kostar vanligtvis mellan 10 000 och 15 000 kronor. Har du redan kört iväg bör du stanna bilen så snart som möjligt, om nödvändigt så invid vägkanten, och därifrån få bogsering till en verkstad där bilen kan undersökas.

Jämför denna bilförsäkring med andra bilförsäkringar.


Gjensidiges hemförsäkring

Oavsett om du hyr eller äger din bostad kan du teckna Gjensidiges hemförsäkring. Har du ett eget hus kan du även teckna deras villaförsäkring. I hemförsäkringen från Gjensidige ingår ett tryggt och säkert skydd likt det som många andra aktörer erbjuder. Det som ingår i en hemförsäkring är egendomsskydd, ansvarsförsäkring, rättsskydd, överfallsskydd, krisskydd, samt reseskydd. Hos just Gjensidige finns även ett moment som kan skydda ditt barn vid mobbing - vilket inte alltid ingår hos konkurrerande alternativ.

Mobbningsskyddet blir ett allt vanligare moment i hemförsäkringen, och vanligtvis innefattar detta att upp till ett visst antal terapitimmar ersätts. Gjensidige har en alternativ variant av detta, där upp till ett halvt prisbasbelopp kan betalas ut i syfte att ge ersättning för de kostnader som uppstår till följd av mobbning. Att detta skydd ingår i Gjensidiges hemförsäkring kan ses som en klar fördel för barnfamiljen som är ute efter en ny hemförsäkring.

Jämför denna hemförsäkring med andra hemförsäkringar.


Gjensidiges heltäckande företagsförsäkring

Gjensidiges företagsförsäkring anpassas helt efter verksamheten som ska försäkras. De kan även hjälpa dig att försäkra företagsbilen. Med stor kompetens hjälper Gjensidige dig att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen, genom att sammanställa skräddarsydda försäkringslösningar till just din verksamhet. Du betalar bara för det du behöver och priset på försäkringen påverkas av vilken typ av verksamhet du driver, samt på företagets omsättningsvolym.

Här kan du läsa om allt du behöver veta gällande din företagsförsäkring.

Läs mer om hur du försäkrar din företagsbil här.


Betygsätt Gjensidige

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!


Kontakta Gjensidige

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Gjensidige.

Telefonnummer
Kundtjänst: 0771-326 326
Skadeanmälan: 0771-326 327

E-post
Kundtjänst: info@Gjensidige.se
Skadeanmälan: skador@gjensidige.se

Online
Hemsida: http://www.gjensidige.se
Facebook: https://www.facebook.com/GjensidigeSverige
Twitter: https://twitter.com/Gjensidige
Google+: Bolaget saknar Google+

Nyheter från Gjensidige

Nedan finner du feeds från Gjensidige i de sociala medierna. Det är förutom att prenumerera på Insplanets nyhetsbrev oftast här du först hör nyheterna från varje bolag.Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

2016-12-09 22:25
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
VARNING-Höjer premien utan information-har ej avslutat och dragit högt belopp via autogiro VARNING
2016-12-07 10:08
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Krångliga att ha att göra med, verkar oerfarna att ta hand om skador
2016-07-01 08:11
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Man ska inte behöva ringa/maila för att säga upp försäkringar 3 ggr. Nu ska jag ringa en fjärde för de har dragit pengar ändå! Otrevlig personal i kundtjänst och mail tar en vecka att få svar på. De skyller på kunden när de drar bet dubbelt ena månaden och inget en annan månad och påstår att det inte finns pengar på kontot. Riktigt dåligt!!
2016-06-28 14:27
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Jag skulle fråga om en uppgift i försäkringsbrevet. I telefonen ombads jag trycka siffra efter siffra, dom rabblar olika alternativ, när man tryckt sig igenom en djungel, talar en telsvarare om att dom många som ringer, beräknad telefonkö 36 minuter. Fuck u, jag lade på, och byter bolag.
2016-03-20 16:37
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
bra support
2016-02-19 22:15
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Var inte hjälpsamma alls då jag krockade och ansåg att felet inte var mitt och trots att motparten ändrade skadepappret efter att det var signerat av båda. Jag blev mkt besviken och bytte bolag direkt.
2016-02-04 15:13
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Varning för detta bolag som motarbetar kund i allra högsta grad istället för att hitta en smidig lösning på problemet.
2015-12-25 10:44
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Hej, har haft hemförsäkring hos er. "avslutad 30/10/2015" men ni drog 60kr från mitt konto "02/11/2015". har varit i telek. med er 4 GÅNGER varje gång har NI låvat mej att sätta in att de 60kr. MEN INTE.
2015-12-10 20:23
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Köpte bil, försäkrade, fick bekräftelse, sen försvann försäkringen och åkte på tff avgift för 4 dagar.
2015-11-11 16:09
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Dom höjde premien utan att säga till från 800-1500 per månad för helförsäkring. Krockade med bilen men verkar ej få ersättning för skadorna, Handläggningstid minst 5 månader.
2015-10-26 13:56
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Otroligt oproffsiga! har försökt ändrai försäkringen 4 gånger och de lyssnar inte. De har dessutom höjt premien till det dubbla.
2015-09-24 18:32
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Företaget vägrar ta bort påminnelseavgift på faktura. Då kan tilläggas att själv ringt in och meddelat att jag inte fått fakturan innan påminnelsen skickades ut från Gjensidige. Bad att få prata med chef men handläggaren lade istället på luren.
2015-09-02 12:19
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Har haft problem att kunna betala till dom.
2015-07-20 16:23
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Varning! Varning! Ett bolag som försöker blåsa kunden. Jag fick en tillfällig försäkring när jag köpte en bil på KVD. Jag kollade på nätet vad en försäkring via Gjensidige skulle kosta och jämförde det med ett par andra bolag. Gjensidige var dock betydligt dyrare än mitt nuvarande bolag, så jag valde förstås mitt nuvarande. Jag ringde några dagar senare till Gjensidiges kundservice för att säga upp min tillfälliga försäkring (jag fick besked via KVD att det var så jag skulle göra, annars skulle den gå igång automatiskt efter 14 dagar). Personen jag pratade med meddelade att de skulle avsluta den, och om jag fick en faktura inom några dagar så skulle jag bara bortse från den. Nästan två veckor senare kom en faktura på försäkringen. Jag tog direkt kontakt med Gjensidige via e-post och meddelade att den tillfälliga försäkringen hade avslutats och att jag därmed inte skulle betala fakturan. Ett par dagar senare fick jag ett svar från bolaget där de ville ha försäkringsnumret, eftersom de tydligen inte kunde söka på fakturanumret som jag hade skickat. Jag svarade direkt, men nu snart en vecka efter jag svarade har jag fortfarande inte hört något från bolaget, trots att jag även har skickat en påminnelse under tiden. En annan sak som jag reagerade mycket starkt på var priset på försäkringen. Enligt fakturan är årspremien över 13 500 kr för en helförsäkring på en Volvo V70 årsmod 2009. När jag kollade priset på nätet för samma försäkring var den långt under halva priset (5 300 kr när jag kollar på nätet nu) och trippelkollat fakturan. Det är uppenbart att bolaget försöker blåsa kunderna, och jag vill på det allra starkaste varna för detta bolag. Att de försöker med att skicka en faktura förvånar mig tyvärr inte såhär i efterhand. Det samma att de inte svarar på e-post när jag kontaktar dem.
2015-05-19 14:39
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Fruktansvärt svårt att komma i kontakt med deras kundtjänst och deras faktura som följd av ett autogirouttag som studsade innehöll info om att jag måste betala inom 14 dagar men inget bg eller pg eller något annat sätt som jag kunde betala på!

Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför villkor

Insplanets kunder har länge efterfrågat en möjlighet att inte jämföra mer än pris, försäkringar rör sig ju i huvudsak om trygghet. Tryggheten och dina möjligheter till ersättning speglas i bolagens villkor. För de bolag vi jämför har vi valt att har valt att tillsvidare visa de betyg som vart bolag har fått hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Hel
Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen som täcker trafik-, maskin-, stöld-, brand-, glas-, rättsskydds-, räddnings-, samt vagnskada.
3.9
Trygg Hansa
3.9
Gjensidige
3.8
Sveland
3.8
Folksam
3.8
If
3.6
Aktsam
Laddar…

Betygen ovan är ett urval av de som fanns på Konsumenternas Försäkringsbyrå (KOFB) 2018-06-18. Hos KOFB varierar betygen mellan 3,5-4,8 för olika produkter baserat på deras omfattning. Generellt kan sägas att högre betyg ger bättre innehåll men också högre premie.

Produktblad & Villkor


Bilförsäkring
Produktblad
Villkor

Hemförsäkring
Produktblad
Villkor

Företagsbilsförsäkring
Villkor

MC-Försäkring
Produktblad
Villkor

Husvagnsförsäkring
Produktblad
Villkor

Skoterförsäkring
Produktblad
Villkor

Släpvagnsförsäkring
Produktblad
Villkor

Mopedförsäkring klass 1
Produktblad
Villkor

Mopedförsäkring klass 2
Produktblad
Villkor

Företagsförsäkring
Klicka här

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00