Nedan följer en lista över Sveriges försäkringsbolag. Listan är inte komplett men vi upplever att vi med nedanstående bolag omfattar ~95% av marknaden. Kom ihåg att skaffa dig en uppfattning innan du köper din försäkring - har du råd att inte jämföra försäkringsbolagen?


Folksam  


Folksam är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige och erbjuder allt från livförsäkring till hemförsäkring och fondförsäkring. Folksam är ett kundägt försäkringsbolag som består av Folksam Sak och Folksam Liv vari flera dotterbolag ryms. Däribland kan nämnas KPA Pension, Förenade Liv och LO Pension. Att Folksam är kundägt innebär att vinsten och den återbäring som genereras går tillbaka in i bolaget och därmed till försäkringsbolagets kunder.

Insplanet har inget samarbete med Folksam. Du kan jämföra villkor och kundbetyg, men inte priser från bolaget.

Folksam försäkring historia

Folksam bildades i början av 1900-talet efter att idén om en försäkring för lösöre uppkommit inom Kooperativa förbundet. Försäkringsbolaget tog från början namnet Samarbete och när man senare slogs samman med livförsäkringsbolaget Folket namngavs bolaget till en hybrid mellan dessa två; Folksam. Folksam har alltid förespråkat och arbetat för förbättrad folkhälsa och arbetsmiljö genom olika initiativ som exempelvis ”Hälsoåret 1958” och ett brett stöd för idrottsverksamheten i Sverige. 1970 tecknade Riksidrottsförbundet försäkring via Folksam för alla sina medlemmar, och Folksam har sedan dess genom åren aktivt stöttat en rad olika idrottsliga verksamheter och evenemang som exempelvis Falsterbo Horse Show.

Bland de försäkringsgrenar som varit allra viktigast för Folksam kan nämnas bilförsäkringar, där företaget arbetat aktivt med forskning inom trafiksäkerhet för att kunna specialisera sig på förebyggande åtgärder och erbjuda ett heltäckande försäkringsskydd. Ytterligare en stor del i Folksams försäkringsutbud är pensionsförsäkringar och -sparande. Folksam äger sedan millennieskiftet ca 60% av KPA Pension, vars pensionsförsäkringar med fokus på etiska placeringar för över en miljon pensionssparare är en viktig del av företagets verksamhet. Folksam har även varit delaktiga i att utvidga erbjudandet av gruppförsäkringar via fackförbunden, och genom åren har många fackligt anslutna fått sin hemförsäkring via Folksams gruppförsäkring K-hem.

Folksam skadeförsäkring

Folksams slogan ”för allt du bryr dig om” vill tydliggöra erbjudandet om ett brett utbud av försäkringar. Via försäkringsbolaget kan man bland annat teckna hundförsäkring, villaförsäkring och barnförsäkring, och det finns även möjlighet att få samlingsrabatt om flera olika försäkringar tecknas. Företaget har kontor på ett flertal orter i landet och har cirka 3400 anställda i Sverige.

Visste du detta om Folksam?

Folksam skriver tre olika bloggar där man behandlar olika försäkringsrelaterade ämnen och nyheter i branschen. Trafiksäkerhetsbloggen behandlar allt inom bilförsäkring och här publiceras bland annat Folksamlistan vilken innehåller sammanfattade resultat från säkerhetstester för dig som planerar att köpa bil. I bloggen Trygghetsspanarna behandlas allt från sak- och personförsäkringar till sparande och pension. Här kan man läsa om lagändringar, policybeslut och nyheter som berör den som har tecknat försäkringar eller pensionssparar. Folksams tredje blogg med namnet En katt bland hermelinerna behandlar företagsrelaterade ämnen som ägande, investeringar, CSR och ansvarsfullt företagande.

Folksam erbjuder försäkringar, sparande och lån till kunder i Sverige. Kontor finns på ett 40-tal orter. Antalet anställda är cirka 3400. Folksamgruppen består av de två ömsesidiga bolagen Folksam Sak och Folksam Liv samt ett antal dotterbolag, bland annat KPA Pension AB och Förenade Liv AB. Att Folksam är "ömsesidigt" innebär att det är kundägt. Det betyder att Folksam ägs av försäkringstagarna och att vinsten inte går till aktieägare utan stannar hos alla kunder.


Betygsätt Folksam

Har du detta bolag, berätta för oss hur året varit!Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

2016-09-29 23:26
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
bra bemötande
2016-09-19 16:07
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Otroligt besviken, har en hemförsäkring hos er och blir informerad vid tillfälle att försäkringen täcker vid stöld av mobiltelefon utan drulle, nu när jag blivit bestulen vill ni inte betala en krona utan påstår att jag måste ha ett allrisktillägg i vilket fall. Till alla som läser, välj ett annat försäkringsbolag för detta är de största skojarna bland alla svenska bolag. Usch!
2016-08-18 19:44
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Jag är sjuk och sjukskriven och har försäkring i Folksam genom kommunal. Folksam har betytt mycket för mig i min utsatta situation, framför allt avdelningen Vuxensjuk. De har varit mycket lätta att få kontakt med, handlagt mitt ärende snabbt, varit flexibla och hjälpt mig per e-post då jag har svårt att att prata i telefon, hjälpt mig skicka in rätt handlingar till rätt ställe vilket är svårt för mig eftersom jag lätt blir förvirrad och rör ihop saker. Jag känner att jag har fått bästa tänkbara bemötande och hjälp från Folksam, och ersättningen har betalats ut utan några fördröjningar eller problem. Jag är så glad och tacksam att jag hade min försäkring hos dem, och det vill jag att andra som ska välja försäkringsbolag ska känna till.
2016-07-28 17:47
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Jag hade ett fruktansvärt bolag som lurade på mig som naiv förstagångsköpare av bil en svindyr försäkring. Tack vare en vän som rekommenderade insplanet har jag bytt försäkring och sparar över 4000 kr om året!! Jag är supertacksam över insplanet! Tack för att ni finns!
2016-03-22 15:09
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Snabbt, enkelt och alldeles utmärkt
2016-03-20 21:36
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Småaktiga och försöker smita undan ansvar. När försäkringsärendet är avslutat så ska de bytas bolag
2015-09-17 22:10
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Verkar vara ett väldigt oseriöst företag som inte hörde av sig trots att de sa att de skulle angående fuktskador i försäkrad villa
2015-07-16 21:52
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
De hanterar sina ärenden relativt snabbt, men om verkstan inte lämnar någon kalkyl kan ingen verkstad göra sitt steg när bollen ligger hos verkstad, Tog 3 dagar totalt efter att jag hade anmält olyckan med Motorcykeln tills jag fick reda på vad de hade fattat för beslut, jag är väldigt stolt angående denna försäkring, VÄLDIGT SNÄLL kundtjänst att prata även skadereglerarna.
2015-07-09 08:31
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Vi hade försäkringar hos Salus, men Folksam köpte upp Salus ansvar. Vi flyttade över alla försäkringar till Folksam då vi tänkt samla alla försäkringar på ett ställe, tyvärr tog vi fel bolag. Detta byte har kostat oss massor med pengar och vi är idag mer eller mindre livegna och kan int byta bolag. De kräver oss ny på massor av pengar trots att det är de som har brustit i att informera oss om att högre kostnader kommer. Trots att vi vid återkommande tillfället själva kontaktat dem och dubbel/ trippel kollat. Så att ha dem som försäkringsbolag är skrämmande. Om det skulle bli fråga om skadereglering så vågar vi inte drömma om hur illa det skulle vara då.
2015-05-31 03:58
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Bra respons vid sjukdom i utlandet. Följde upp dagligen och fick även förklarat av svensk läkare över telefon om hur det såg ut och hur allvarligt det var. Fick förklarat att det var inte nödvändigt att ligga kvar på sjukhuset om jag inte ville, hade sjukhuset fått bestämma så skulle jag ligga kvar där i nästan en vecka för att övervakas och få vätska genom dropp för 10 000kr per natt. Bättre att vara ute på semester istället för att ligga i ett rum på sjukhuset. ? Kändes tryggt med den servicen och svaren man fick från försäkringsbolaget.
2015-04-09 12:53
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Företaget ger ett oseriöst intryck, personalen talar nedsättande i vissa fall, är ganska otrevliga och jag rekommenderar ingen att försäkra, varken hemmet eller djurförsäkring hos Folksam!
2015-01-31 16:38
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Dålig kommunikation hade skada på bil anmälde till Folksam och fick ringa 6 gånger innan man fick kontakt otrevligt bemötande inte trevligt så bytte till annat bolag med suverän service
2014-12-29 15:54
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
De har en mycket bra kundtjänst som går att nås under de viktigaste timmarna av dygnet i veckan.
2014-12-04 00:29
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Usch, undvik till varje pris. Hade ett enklare skadeärende, men hanteringen blev så omständlig att jag nästan ångrade att jag anmält. Aldrig mer.
2014-10-17 19:09
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Brukar aldrig lämna några omdömen men ville faktiskt gå in och lämna ett på folksam. Vi har haft översvämning i källaren 2 gånger på 1 månad. Båda gångerna så har vi ringt till folksam och berättat vad som hänt på telefon. Dem var otroligt vänliga och hjälpsamma. Vi fick ersättning direkt båda gångerna utan några problem! Var med i en bilolycka också för 5år sedan. Även då var Folksam väldigt hjälpsamma. Rekommenderar starkt andra att teckna folksam på sina försäkringar. Bästa försäkringsbolaget någonsin! / Joakim & Malin i Malmö

Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför villkor

Insplanets kunder har länge efterfrågat en möjlighet att inte jämföra mer än pris, försäkringar rör sig ju i huvudsak om trygghet. Tryggheten och dina möjligheter till ersättning speglas i bolagens villkor. För de bolag vi jämför har vi valt att har valt att tillsvidare visa de betyg som vart bolag har fått hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Hel
Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen som täcker trafik-, maskin-, stöld-, brand-, glas-, rättsskydds-, räddnings-, samt vagnskada.
3.9
Trygg Hansa
3.9
Gjensidige
3.8
Sveland
3.8
Folksam
3.8
If
3.6
Aktsam
Laddar…

Betygen ovan är ett urval av de som fanns på Konsumenternas Försäkringsbyrå (KOFB) 2018-04-23. Hos KOFB varierar betygen mellan 3,5-4,8 för olika produkter baserat på deras omfattning. Generellt kan sägas att högre betyg ger bättre innehåll men också högre premie.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00