Dina försäkringar bakgrund

Dina försäkringar - Alternativet till storbolagen

Berätta vad du tycker om Dina försäkringar!
Har du erfarenhet av bolaget? Ge oss ditt omdöme och var med om att påverka försäkringsbolagen och marknaden!

Ditt betyg för bolagets:
Information vid köp av försäkring
Skadereglering
Kundservice

Klicka här om du även vill lämna ett skriftligt omdöme på bolaget eller specifik försäkringstyp.


Dina försäkringar är ett kundägt försäkringsalternativ som utmanar storbolagen och är samtidigt Sveriges sjätte största aktör inom sakförsäkring. Med tolv olika försäkringsbolag och 50 kontor runt om i landet, som alla samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar, erbjuds försäkringslösningar av hög kvalitet och ett personligt bemötande! Dina Försäkringar är kundägt, vilket innebär att det är kunderna som gemensamt bestämmer Dina Försäkringars framtid.

Kundnärhet hos Dina Försäkringar

De tolv olika försäkringsbolagen har alla sina egna lokala namn men den samlade profileringen Dina Försäkringar. Samarbetet resulterar i försäkringar av hög kvalitet, ett ständigt utbyte och möjliggörande av kompetensutveckling men även finansiell stabilitet - vilket i sin tur ökar tryggheten för Dina Försäkringars kunder. Samtidigt värderar Dina Försäkringar kundnärhet!

Under det samlade namnet Dina Försäkringar är hela 145 000 hushåll, 33 000 lantbruk och 29 000 företag försäkrade. Dina Försäkringar har en mycket hög kundnöjdhet och ett flertal fina utmärkelser att stoltsera med. Blir du kund hos Dina Försäkringar blir du alltså även ägare av din andel i bolaget - till skillnad från hur det är hos de flesta andra försäkringsbolag!

Lång erfarenhet och starkt fokus på individen

Dina Försäkringars historia drar sig så långt tillbaka som till 1300-talet och den brandstod som då växte fram i Sverige, vilket så småningom kom att leda till landets första så kallade sockenbolag, som bildades år 1768.

Merparten av landets sockenbolag slog sig på senare tid samman och Dina Försäkringars nuvarande bolagsform etablerades för 30 år sedan, 1987, då ett gemensamt återförenings-, utvecklings- och servicebolag bildades. Sedan 2006 har bolaget det gemensamma namnet Dina Försäkringar.

Dina Försäkringars långa historia har gett dem stor erfarenhet kring hur problem ska lösas när de trots allt uppstår. De värderar personligt bemötande och närhet till sina kunder, vilket även förklarar den speciella bolagsformen med olika försäkringsbolag under en samlad profilering. Med ett starkt fokus på individen menar Dina Försäkringar att deras lokala närhet runtom i Sverige passar ett land där 10 miljoner olika individer bor och lever.

I flera initiativ presenterade av Dina Försäkringar läggs stor vikt vid individen och individens välmående. Dina Försäkringar experimenterar med både sociala medier och utmanar även med spännande attribut inom olika IT-satsningar. Exempelvis är kampanjen Badrumsbekännelser är ett projekt där speglar har installerats runt om i olika svenska hem, för att visa att hemmet är en plats där man kan vara sig själv. Appen Dina Andetag hjälper dig att tänka på andningen och appen Re:lax mäter din puls så att du kan följa hur du kommer ner i varv under semester och ledighet. I spelet Dina Risker kan du testa och utveckla din förmåga att bedöma risker.

Dina Försäkringar sakförsäkring

Dina Försäkringar erbjuder idag ett brett sortiment med hela 40 olika försäkringar inom området sakförsäkring, med ambitionen att vara nära dig som kund oavsett var du finns, på dina villkor och på det sätt som passar just dig. De är övertygade om att de gör ett bättre jobb om de är nära dig och kan ta in just dina specifika behov. Ett bevis på att de tänker helt rätt är Dina Försäkringars mycket höga kundnöjdhet, samt flera utmärkelser och priser avseende just detta!

Via Insplanet kan du teckna din bilförsäkring hos Dina Försäkringar, hos samtliga 12 försäkringsbolag som Dina Försäkringar består av.


Betygsätt Dina försäkringar

Vi jämför Sveriges vanligaste försäkringsbolag och ingen åsikt är så viktig för oss eller försäkringsbolagen som just din!


Kontakta Dina försäkringar

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Dina försäkringar.

Telefonnummer
Kundtjänst: Inget nummer angivet -
Skadeanmälan: Inget nummer angivet

E-post
Kundtjänst: Ingen e-post
Skadeanmälan: Ingen e-post angiven

Online
Hemsida: https://www.dina.se/
Facebook: Bolaget saknar Facebook-sida
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+


Betyg och åsikter om Dina försäkringar

Du vet väl att du som kund kan hjälpa andra att välja och jämföra rätt försäkring? Var med och ge försäkringsbolagen betyg här! »

3.76 av 5*

Våra kunders betyg

Information
Kundservice
Skadereglering
Insplanet
Insplanet
Insplanet

Snittbetyg för respektive typ av försäkring.

Bilförsäkring
3,7

* Betyget är baserat på 25 röster och snittet emellan de olika typer av försäkringar som kunderna bedömt.

Kundbetyg

Våra kunders betyg
Betyg: 3.76 av 5 baserat på 25 röster

Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

2016-01-30 19:09
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
billigt och bra

Jämför bilförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

BilförsäkringJämför villkor

Insplanets kunder har länge efterfrågat en möjlighet att inte jämföra mer än pris, försäkringar rör sig ju i huvudsak om trygghet. Tryggheten och dina möjligheter till ersättning speglas i bolagens villkor. För de bolag vi jämför har vi valt att har valt att tillsvidare visa de betyg som vart bolag har fått hos Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Hel
Helförsäkring är den mest omfattande bilförsäkringen som täcker trafik-, maskin-, stöld-, brand-, glas-, rättsskydds-, räddnings-, samt vagnskada.
3.9
Sveland
3.9
Trygg Hansa
3.9
Gjensidige
3.9
If
3.8
Folksam
3.6
Aktsam
Laddar…

Betygen ovan är ett urval av de som fanns på Konsumenternas Försäkringsbyrå (KOFB) 2017-05-22. Hos KOFB varierar betygen mellan 3,5-4,8 för olika produkter baserat på deras omfattning. Generellt kan sägas att högre betyg ger bättre innehåll men också högre premie.

Produktblad & Villkor


Bilförsäkring
Produktblad
Villkor

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00