Accept bakgrund

Accept - Pionjärer inom inkomstförsäkring

Berätta vad du tycker om Accept!
Har du erfarenhet av bolaget? Ge oss ditt omdöme och var med om att påverka försäkringsbolagen och marknaden!

Ditt betyg för bolagets:
Information vid köp av försäkring
Skadereglering
Kundservice

Klicka här om du även vill lämna ett skriftligt omdöme på bolaget eller specifik försäkringstyp.


Accept var först ut i Sverige med att erbjuda inkomstförsäkring och är idag en av landets största aktörer inom området. Deras försäkringar kompletterar det allmänna försäkringsskyddet med mycket generösa tillägg och villkor. Med en inkomstförsäkring hos Accept har du upp till 300 ersättningsdagar och endast sju dagars karenstid vilket gör Accept till ett mycket fördelaktigt alternativ jämfört med de flesta andra inkomstförsäkringar. Hos Accept får du dessutom tillgodoräkna intjänad karenstid från den inkomstförsäkring du eventuellt haft tidigare.

Accept inkomstförsäkring

En inkomstförsäkring hos Accepts har upp till 300 ersättningsdagar och endast sju dagars karenstid, vilket är ett mycket fördelaktigt alternativ jämfört med många andra inkomstförsäkringar. Hos Accept får du dessutom tillgodoräkna intjänad karenstid från den inkomstförsäkring du eventuellt haft tidigare.

Accept har varit verksamma sedan 1998 och var då först i Sverige med att erbjuda privat inkomstförsäkring. Med tiden började olika fackförbund sedermera inkludera inkomstförsäkringar i sina medlemskap. Accept presenterade då lösningen Accept Plusförsäkring som är ett komplement till den inkomstförsäkring du eventuellt omfattas av via ditt fackförbund.

Idag kan du alltså teckna en inkomstförsäkring hos Accept antingen helt i privat regi eller som ett komplement till din fackliga inkomstförsäkring. Via Insplanet kan du teckna båda nivåerna av Accepts inkomstförsäkring för privatpersoner.

Du måste alltid vara medlem i en a-kassa för att kunna teckna en inkomstförsäkring, som alltså blir som ett komplement till det skydd du har via a-kassan när du blir arbetslös. Inkomstbortfallet, det vill säga anledningen till arbetslösheten eller arbetsoförmågan, måste dessutom vara ofrivillig. Du kan alltså inte får ersättning från en inkomstförsäkring om du själv valt att säga upp dig.

Accept erbjuder två olika former av inkomstförsäkringar - en större och en mindre.

Inkomstförsäkring i privat regi hos Accept

Om du valt att stå utanför facket, eller inte har något självklart fackförbund att vända dig till, alternativt är med i ett fackförbund utan inkomstförsäkring, kan du välja att ha din inkomstförsäkring helt i privat regi hos Accept. Försäkringen går att teckna av såväl tillsvidareanställda som egenföretagare. Akademiker och höginkomsttagare är rekommenderade att överväga en inkomstförsäkring i helt privat regi, exempelvis hos Accept, då inkomsten ofta överstiger de belopp a-kassan täcker.

Accept Plusförsäkring

Är du medlem i ett fackförbund och därmed även har en inkomstförsäkring, kan du välja att teckna Accepts kompletterande Plusförsäkring, utöver det skydd du redan har via ditt fackförbund. Accepts Plusförsäkring förlänger då den maximala ersättningstiden under ditt inkomstbortfall. Den totala tiden då du får ersättning blir alltså betydligt längre och du kan i lugn och ro se över nya arbetsmöjligheter utan att behöva oroa dig över ekonomin. Är du tillsvidareanställd kan du med Accepts Plusförsäkring välja om du vill förlänga din lön en hel a-kasseperiod, 120 arbetsdagar eller 300 dagar.

Fackförbundens egna alternativ kan i många fall vara både lägre och kortare än Accepts försäkringsalternativ och det finns starka fördelar med att överväga att teckna någon av Accepts mycket generösa lösningar.

Så fungerar inkomstförsäkringen

Blir du ofrivilligt arbetslös eller på grund av arbetsoförmåga får ett inkomstbortfall, ger din a-kassa en ersättning på 12 500 - 14 800 kronor (efter skatt) varje månad. En a-kasseperiod är 300 ersättningsdagar och det går 22 ersättningsdagar på en månad, det innebär att 300 dagar motsvarar drygt 13 månaders ersättning.

Med en inkomstförsäkring får du ytterligare ersättning som alltså kompletterar a-kassans utbetalningar. Under de första 200 dagarna ger Accept inkomstförsäkring ersättning som fyller ut upp till 80 procent av din lön och under efterkommande 100 dagar ger försäkringen en ersättning som fyller ut upp till 70 procent av din lön.

Omfattas du av en inkomstförsäkring via ditt fackförbund, kan Accepts Plusförsäkring vara aktuell för att förlänga ersättningstiden. Det är alltså värt att kolla upp hur länge din befintliga inkomstförsäkring ger ersättning. Alternativt, kan Accept Plusförsäkring höja ersättningsbeloppet för de resterande ersättningsdagarna och då försäkra din lön upp till 85 000 kronor varje månad, under de utökade dagarna.


Betygsätt Accept

Vi jämför Sveriges vanligaste försäkringsbolag och ingen åsikt är så viktig för oss eller försäkringsbolagen som just din!


Kontakta Accept

Nedan finner du de både viktigaste och vanligaste sätten att nå Accept.

Telefonnummer
Kundtjänst: 08-629 24 90
Skadeanmälan: 08-629 24 90

E-post
Kundtjänst: info@accept.se
Skadeanmälan: info@accept.se

Online
Hemsida: http://www.accept.se
Facebook: Bolaget saknar Facebook-sida
Twitter: Bolaget saknar Twitter
Google+: Bolaget saknar Google+


Betyg och åsikter om Accept

Du vet väl att du som kund kan hjälpa andra att välja och jämföra rätt försäkring? Var med och ge försäkringsbolagen betyg här! »

3.04 av 5*

Våra kunders betyg

Information
Kundservice
Skadereglering
Insplanet
Insplanet
Insplanet

Snittbetyg för respektive typ av försäkring.

Inkomstförsäkring
3,0

* Betyget är baserat på 53 röster och snittet emellan de olika typer av försäkringar som kunderna bedömt.

Kundbetyg

Våra kunders betyg
Betyg: 3.04 av 5 baserat på 53 röster

Våra kunders kommentarer

Våra kunder lämnar löpande kommentarer och omdömen.

2013-10-02 11:52
Skadereglering  
Information  
Kundservice  
Otrevliga, arroganta och gav mig fel information så jag inte fick ersättning

Jämför inkomstförsäkring

- Teckna tryggt med hjälp av våra rådgivare!

InkomstförsäkringProduktblad & Villkor


Inkomstförsäkring
Villkor

Notera att produktblad & villkor är de senaste uppdateringarna från försäkringsbolaget.

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00