Jämför försäkringsbolag

Vi hjälper dig jämföra olika försäkringsbolags erbjudanden och villkor. Hos oss kan du enkelt hitta och jämföra bolag i jakten på bästa pris, och ta reda på vilket försäkringsbolag som ger dig mest för pengarna. Vi på Insplanet jämför olika försäkringar från våra samarbetande försäkringsbolag, allt för att du som kund ska få bästa överblick innan du väljer var du vill teckna din försäkring.


Att jämföra och byta försäkringsbolag

Insplanet arbetar för att du som försäkringskund ska få en bra överblick och spara pengar på din försäkring - med bibehållen trygghet och bra villkor. Snabbt, enkelt och ångestfritt! Om du känner dig villrådig efter att själv ha jämfört försäkringsbolagen kan du alltid ta kontakt med oss på Insplanet, där våra erfarna rådgivare kan ge dig snabba svar och kostnadsfri hjälp. Ring oss på 08 - 51 000 000, skriv i vår chatt eller gör en jämförelse online, så kontaktar vi dig.

När du väljer försäkringsbolag behöver du veta vilken typ av försäkring du är ute efter, men det finns även andra faktorer som är viktiga för att du ska kunna fatta ett beslut. Vissa försäkringsbolag har ett brett utbud vilket möjliggör att du samlar alla dina försäkringar på ett och samma ställe. Andra försäkringsbolag är specialister inom ett specifikt försäkringsområde och erbjuder utökat skydd och speciallösningar anpassade efter dina försäkringsbehov. Med vår jämförelsetjänst får du en uppfattning om vilket skydd som erbjuds till vilket pris.

Viktigt att veta är att du som regel bara kan byta dina försäkringar på huvudförfallodagen. Vilken dag som är huvudförfallodag framgår av ditt försäkringsavtal. Om du vill byta försäkringsbolag ska du säga upp ditt avtal innan huvudförfallodagen, annars så förlängs ditt avtal per automatik i ytterligare ett år.


Vad skiljer försäkringsbolagen åt?

När du jämför olika försäkringsbolag är det viktigt att fundera på andra faktorer än priset på försäkringspremien. Beroende på vilken försäkring du är ute efter är det bra att jämföra försäkringsbolagens utbud, men även deras servicenivå. En av de viktigaste sakerna att ta ställning till är om du vill teckna avtal med en stor försäkringsgivare eller ett mindre, mer specialiserat bolag. Läs mer om skillnaderna nedan.


Ska jag välja ett större eller mindre försäkringsbolag?

Mindre försäkringsbolag har ofta ett specialistområde och erbjuder skräddarsydda lösningar som passar ditt unika försäkringsbehov. Hos Accept kan du exempelvis teckna inkomstförsäkring utan att tillhöra något fackförbund medan du hos Moderna Smart och Paydrive får rabatt på din bilförsäkring beroende på hur säkert du kör.

Oavsett vilket försäkringsbehov du har kan du hitta skräddarsydda lösningar med en kombination av mindre försäkringsbolag. De mindre försäkringsbolag du kan läsa om och jämföra här på Insplanet täcker in alla dina försäkringsbehov, oavsett vilka olika försäkringar du vill kombinera.

Hos större försäkringsbolag i Sverige, som exempelvis Länsförsäkringar, Trygg Hansa eller If… kan du samla alla dina försäkringar. Försäkringsutbudet hos de större bolagen är brett och täcker in de flesta försäkringstyperna på marknaden. Det kan kännas tryggt att vända sig till ett stort och välkänt varumärke. Däremot kan det vara svårt att få samma personliga service och specialisering som du hittar hos de mindre aktörerna. Vissa av de större försäkringsbolagen, som exempelvis Länsförsäkringar, har lokala kontor utspridda över landet. På så sätt kan de anpassa sitt utbud och ge dig personlig service där du befinner dig. Vill du läsa mer om Länsförsäkringars lokalkontor och jämföra deras utbud? Klicka här!


Fördelar med stora och små försäkringsbolag

Det finns fördelar med både mindre och större försäkringsbolag, och det är därför viktigt att du funderar över vilka fördelar som väger tyngst för dig. För att hitta det bästa försäkringsbolaget som ger dig mest valuta för pengarna kan du börja med att jämföra försäkringsbolagens utbud och priser. Här på Insplanet har vi samlat denna information så att du smidigt och snabbt ska kunna fatta ett välgrundat beslut.


Recensera och kommentera svenska försäkringsbolag

Under respektive försäkringsbolags sida hittar du betyg från nuvarande och tidigare kunder. Genom att ta del av åsikter och upplevelser från våra kunder kan du få bättre insikt i hur de uppfattat arbetet med deras ärenden och hur deras ansökan om skadereglering hanterats.

Har du själv erfarenhet av något av de försäkringsbolag vi jämför på Insplanet? Dela gärna med dig av dina erfarenheter genom att sätta betyg på ditt nuvarande försäkringsbolag. Klicka här!


Den svenska försäkringsmarknaden

Sveriges första försäkring

Du kanske trodde att försäkringar och försäkringsbolag är ett modernt påfund? Icke! I Sverige sträcker sig försäkringstraditionen ända tillbaka till medeltiden. Redan under 1200-talet bildades en form av brandförsäkring, så kallad brandstod, i vissa delar av landet. Den innebar i korthet att den som drabbades av brandskada hade rätt att få ekonomisk hjälp och ersättning från de som bodde i närområdet. Tanken bakom försäkringar grundar sig alltså i den enkla filosofin att ingen ska behöva förlora allt på grund av en olyckshändelse eller skada.

Försäkringar var alltså länge något som sköttes lokalt. Under 1700-talet började detta förändras och i Sverige infördes stadsbrandkassa med statlig ersättning vid brandskada. Under 1700-talets andra hälft fram till början av 1900-talet bildades fler och fler försäkringsbolag. Under 1900-talets andra hälft blev trenden istället att flera försäkringsbolag slogs samman för att erbjuda flera olika tjänster under ett och samma varumärke.


Svenska försäkringsbolag idag

När du är försäkrad får du ekonomiskt skydd vid olyckor och oväntade händelser. Genom att teckna försäkringar slipper du oroa dig över att ensam ta stora kostnader när olyckan väl är framme. Försäkringsbolagen erbjuder med andra ord en ganska genialisk lösning. I Sverige finns idag ett stort antal försäkringsbolag. De flesta är små, lokala försäkringsgivare med specialisering på en viss försäkringstyp eller ett specifikt geografiskt område. Vårt ökade välstånd gör att vi har betydligt fler saker att försäkra idag jämfört med för 100 år sedan, och att välja försäkringsbolag har därför blivit allt viktigare.

Många väljer idag att kombinera olika försäkringstyper för att få en heltäckande försäkring som skyddar både materiella ägodelar och familjemedlemmar. Många försäkringsbolag har därför tagit fram specialanpassade lösningar och utbildar sig för att kunna erbjuda specialistkunskap inom sitt specifika försäkringsområde. Läs mer om olika försäkringsbolag och jämför deras försäkringsutbud genom att klicka dig in via deras logotyp längst upp till höger på denna sida.


Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00