Jämför försäkringsbolag

Vi hjälper dig jämföra olika försäkringsbolags erbjudanden och villkor. Hos oss kan du enkelt hitta och jämföra bolag i jakten på billigast pris, och ta reda på vilket försäkringsbolag som ger dig mest för pengarna. På Insplanet jämförs samarbetande försäkringsgivare med andra som aktivt valt att stå utanför vår tjänst, allt för att du som kund ska få bästa överblick. Klicka på respektive bolag för att få mer information.


Att jämföra och byta försäkringsbolag

Insplanet arbetar för att du som försäkringskund ska få en bra överblick och spara pengar på din försäkring - med bibehållen trygghet och bra villkor. Snabbt, enkelt och ångestfritt! Om du känner dig villrådig efter att själv ha jämfört försäkringsbolagen kan du alltid ta kontakt med Insplanets försäkringsförmedling där erfarna förmedlare kan ge dig snabba svar och kostnadsfri hjälp. Ring oss på 08-51 000 000, eller gör en förfrågan online så kontaktar vi dig.

När du väljer försäkringsbolag behöver du veta vilken typ av försäkring du är ute efter, men det finns även andra faktorer som är viktiga för att du ska kunna fatta ett beslut. Vissa försäkringsbolag har ett brett utbud vilket möjliggör att du samlar alla dina försäkringar på ett och samma ställe. Andra försäkringsbolag är specialister inom ett specifikt försäkringsområde och erbjuder utökat skydd och speciallösningar anpassade efter dina försäkringsbehov. Med vår jämförelsetjänst får du en uppfattning om vilket skydd som erbjuds till vilket pris.

Viktigt att veta är att du som regel bara kan byta dina försäkringar på huvudförfallodagen. Vilken dag som är huvudförfallodag framgår av ditt försäkringsavtal. Om du vill byta försäkringsbolag ska du säga upp ditt avtal innan huvudförfallodagen, annars så förlängs ditt avtal per automatik i ytterligare ett år.


Vad skiljer försäkringsbolagen åt?

När du jämför olika försäkringsbolag är det viktigt att fundera på andra faktorer än priset på försäkringspremien. Beroende på vilken försäkring du är ute efter är det bra att jämföra försäkringsbolagens utbud, servicenivå och kundbetyg. En av de viktigaste sakerna att ta ställning till är om du vill teckna avtal med en stor försäkringsgivare eller ett mindre, mer specialiserat bolag. Läs mer om skillnaderna nedan.


Ska jag välja ett större eller mindre försäkringsbolag?

Mindre försäkringsbolag har ofta ett specialistområde och erbjuder skräddarsydda lösningar som passar ditt unika försäkringsbehov. Hos Accept kan du exempelvis teckna inkomstförsäkring utan att tillhöra något fackförbund medan du hos Moderna Smart och Paydrive får rabatt på din bilförsäkring beroende på hur säkert du kör.

Oavsett vilket försäkringsbehov du har kan du hitta skräddarsydda lösningar med en kombination av mindre försäkringsbolag. De mindre försäkringsbolag du kan läsa om och jämföra här på Insplanet täcker in alla dina försäkringsbehov, oavsett vilka olika försäkringar du vill kombinera.

Hos större försäkringsbolag i Sverige, som exempelvis Länsförsäkringar, Trygg Hansa eller If… kan du samla alla dina försäkringar. Försäkringsutbudet hos de större bolagen är brett och täcker in de flesta försäkringstyperna på marknaden. Det kan kännas tryggt att vända sig till ett stort och välkänt varumärke. Däremot kan det vara svårt att få samma personliga service och specialisering som du hittar hos de mindre aktörerna. Vissa av de större försäkringsbolagen, som exempelvis Länsförsäkringar, har lokala kontor utspridda över landet. På så sätt kan de anpassa sitt utbud och ge dig personlig service där du befinner dig. Vill du läsa mer om Länsförsäkringars lokalkontor och jämföra deras utbud? Klicka här!


Fördelar med stora och små försäkringsbolag

Det finns fördelar med både mindre och större försäkringsbolag, och det är därför viktigt att du funderar över vilka fördelar som väger tyngst för dig. För att hitta det billigaste försäkringsbolaget som ger dig mest valuta för pengarna kan du börja med att jämföra försäkringsbolagens utbud, kundrecensioner och priser här på Insplanet. Det enklaste sättet att hitta det bästa försäkringsbolaget är helt enkelt att jämföra allt från pris till kundservice innan du bestämmer dig. På Insplanet har vi samlat denna information så att du smidigt och snabbt ska kunna fatta ett välgrundat beslut.


Recensera och kommentera svenska försäkringsbolag

Under respektive försäkringsbolags sida hittar du recensioner och kommentarer från nuvarande och tidigare kunder. Genom att ta del av åsikter och upplevelser från våra kunder kan du få bättre insikt i hur de uppfattat arbetet med deras ärenden och hur deras ansökan om skadereglering hanterats.

Har du själv erfarenhet av något av de försäkringsbolag vi jämför på Insplanet? Dela gärna med dig av dina erfarenheter under respektive försäkringsbolags sida genom att recensera och kommentera de olika bolagen. Hos oss kan du sätta betyg på information, skadereglering och kundservice. Dessa betyg översätts sedan till ett sammanlagt snitt mellan 1 till 5. Du kan även lägga till en allmän kommentar om försäkringsbolaget för att dela med dig av din åsikt till framtida försäkringskunder.


Den svenska försäkringsmarknaden

Sveriges första försäkring

Du kanske trodde att försäkringar och försäkringsbolag är ett modernt påfund? Icke! I Sverige sträcker sig försäkringstraditionen ända tillbaka till medeltiden. Redan under 1200-talet bildades en form av brandförsäkring, så kallad brandstod, i vissa delar av landet. Den innebar i korthet att den som drabbades av brandskada hade rätt att få ekonomisk hjälp och ersättning från de som bodde i närområdet. Tanken bakom försäkringar grundar sig alltså i den enkla filosofin att ingen ska behöva förlora allt på grund av en olyckshändelse eller skada.

Försäkringar var alltså länge något som sköttes lokalt. Under 1700-talet började detta förändras och i Sverige infördes stadsbrandkassa med statlig ersättning vid brandskada. Under 1700-talets andra hälft fram till början av 1900-talet bildades fler och fler försäkringsbolag. Under 1900-talets andra hälft blev trenden istället att flera försäkringsbolag slogs samman för att erbjuda flera olika tjänster under ett och samma varumärke.


Svenska försäkringsbolag idag

När du är försäkrad får du ekonomiskt skydd vid olyckor och oväntade händelser. Genom att teckna försäkringar slipper du oroa dig över att ensam ta stora kostnader när olyckan väl är framme. Försäkringsbolagen erbjuder med andra ord en ganska genialisk lösning. I Sverige finns idag över 350 försäkringsbolag. De flesta är små, lokala försäkringsgivare med specialisering på en viss försäkringstyp eller ett specifikt geografiskt område. Vårt ökade välstånd gör att vi har betydligt fler saker att försäkra idag jämfört med för 100 år sedan, och att välja försäkringsbolag har därför blivit allt viktigare.

Många väljer idag att kombinera olika försäkringstyper för att få en heltäckande försäkring som skyddar både materiella ägodelar och familjemedlemmar. Många försäkringsbolag har därför tagit fram specialanpassade lösningar och utbildar sig för att kunna erbjuda specialistkunskap inom sitt specifika försäkringsområde. Läs mer om olika försäkringsbolag och jämför deras försäkringsutbud genom att klicka dig in via deras logotyp längst upp till höger på denna sida.


Insurance Awards

Visste du att försäkringsbolagen har en alldeles egen Oscars-gala? Varje år belönas de svenska försäkringsbolag som gjort extra bra ifrån sig inom sitt försäkringsområde med pris på försäkringsgalan Insurance Awards. Under galan delas det bland annat ut pris till Årets livförsäkringsbolag, Årets skadeförsäkringsbolag och Årets försäkringsförmedlare. Galan anordnas av tidningen Risk & Försäkring i samarbete med utbildningsförmedlaren IFU.

* Markerade bolag vill inte att deras priser jämförs på Insplanet. Vi respekterar dessa bolags önskan och hämtar därför inte priser från dem. Vi kan inte heller genom Insplanets försäkringsförmedling teckna försäkringar i dessa bolag. Däremot kan du jämföra villkoren hos dessa bolag och hämta information från andra kunder genom att läsa de recensioner som lämnats av försäkringsbolagens kunder. Klicka dig in på respektive försäkringsbolags sida för att läsa recensionerna.

Vi har i våra jämförelser valt att ta med de bolag vi anser vara relevanta för en majoritet av våra användare. De försäkringsbolag vi i en eller annan form jämför har idag omkring 95% av Sveriges försäkringstagare som kunder.

Hos Insplanet kan man inte köpa sig till nöjda kunder. Hos oss förtjänar bolagen det genom bästa kundservice, villkor, skadereglering, informationsgivning och pris sammanvägt. Allt för att du som kund enkelt och smidigt ska hitta rätt försäkring till rätt pris!

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00