En billig villaförsäkring med rätt försäkringsbelopp

Försäkringsbeloppet anger den ersättning du maximalt kan få ut för förlorad eller skadad egendom. Det ska motsvara värdet på dina saker. För att inte riskera att du ska vara underförsäkrad vid en skada är försäkringsbeloppet 1 miljon kronor.

Det påverkar inte premien. Är värdet på dina saker högre än en miljon kronor kan du välja ett högre försäkringsbelopp. Vilken premie du betalar beror bland annat på hur många personer som bor i hushållet. Ålder, var i landet ni bor samt bostads- och biyta.

Ofta har du själv möjlighet att få en billigare villaförsäkring genom att välja en högra självrisk. Försäkringen ska ge dig ett grundskydd och kan ersätta hela familjens ägodelar. Både i och utanför hemmet. Villaförsäkringen innehåller även personligt skydd som hjälper vid sjukdom under resa, vid en rättstvist eller om ni i annat fall behöver kontakt med en advokat.

Tilläggsförsäkringar till din billiga villaförsäkring

Ett par tilläggsförsäkringar som kan vara bra att ha i åtanke är exempelvis Utökad byggförsäkring. Den ger mer ersättning vid skador på byggnaden och ger lägre självrisker. Den ersätter läckage genom yttertak och både tät och ytskikt i badrummet. Drabbas din villa v en större skada får du max 15 00 kr i avdrag beroende på hur gammalt huset är. En anat tilläggsförsäkring som många väljer är en så kallad drulleförsäkring eller allriskförsäkring.

Det är en försäkring som ger dig ersättning om oturen är framme. Olika försäkringsbolag kan ha olika regler för denna men oftast omfattar den både lös och fast egendom. Det betyder att den ersätter sådant som du själv kan ha råkat ha sönder även om det är annans egendom.

Hemelektronikförsäkring

Denna tilläggsförsäkring gör att din billiga villaförsäkring har ett bättre skydd om något skulle hända med dina elektriska saker. Exempelvis så sänker den din självrisk för hemelektronik och du får ett förmånligare åldersavdrag för stationär hemelektronik så som exempelvis tv och hemmabio.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Relaterade artiklar

villa och försäkringsbelopp

Starka prisförändringar av hem- och villaförsäkringar

Premien för en villaförsäkring har i snitt ökat med 25 % under de senaste tre åren. I en mätning baserad på Insplanets förmedlingar av...

Läs mer »


Försäkring för åkgräsklippare

Försäkring för åkgräsklippare

Att en åkgräsklippare kan behöva ha Läs mer »


Att jämföra och hitta den bästa villaförsäkringen

Idag finns det flera olika möjligheter som gör det lättare för dig att Läs mer »


Innehåll i Villaförsäkring

En försäkring bör ersätta stöld och skadegörelse i bostaden eller i låst förråd. Stöld utanför bostaden, tillexempel på ...

Läs mer »


villa och försäkringsbelopp

Villaförsäkring med rätt försäkringsbelopp

Försäkringsbeloppet anger den ersättning du maximalt kan få ut för förlorad eller skadad egendom. Det ska motsvara ...

Läs mer »


Tänka på följande i villaförsäkring

5 saker att jämföra och tänka på i villaförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämför villa och villahemförsäkring, ...

Läs mer »

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00