Dags att skaffa en villahemförsäkring?

De flesta vet att vi måste ha en försäkring på våra fordon och hus men hur många vet egentligen vad försäkringen innehåller? Oftast så tittar man igenom villkoren lite snabbt för att få en överblick men sedan när åren går är det lätt att glömma bort försäkringen.

Det är viktigt att veta att villkoren kan förändras och att du kanske skulle kunna hitta en likvärdig försäkring på annat bolag till ett lägre pris. Att se över sin försäkring med jämna mellanrum är att rekommendera. En villahemförsäkring innehåller ett gott skydd för dig, din familj och för din egendom.

En villa är en dyr investering och det är viktigt att det går att få hjälp om exempelvis diskmaskinen skulle gå sönder eller om du råkar ut för en vattenskada. En försäkring är alltså en trygghet för kanske din dyraste investering, din villa!

Välj rätt villahemförsäkring

Idag finns det flera olika försäkringsbolag i landet som alla erbjuder olika typer av försäkringar. Ofta är innehållet i villahemförsäkringarna ganska likvärdigt men det är ändå värt att ta en djupare titt innan du bestämmer dig. Priset kan också skilja en del. Många försäkringsbolag erbjuder tjänster på internet där du själv kan räkna fram ett ungefärligt pris på din villaförsäkring genom att lämna ett par uppgifter om bostaden, hur många som bor där och så vidare.

Det är också värt att tänka på att flera försäkringsbolag ger rabatterade priser om man även har andra försäkringar tecknade hos dem. Vissa bolag har även samarbeten med banker vilket gör att du kan få än mer rabatt om du även har din bankverksamhet hos dem.

Trygghet med villaförsäkringen

Bland annat så ingår ansvars och rättsskydd, överfallsskydd, egendomsskada, vattenskada, brandskydd och mycket mer i din villahemförsäkring. Ibland kan det dock krävas att du tecknar till ytterligare försäkringar. Detta kan vara exempelvis allriskförsäkring, reseförsäkring eller annan försäkring för egendom med ett högt värde.

Fråga gärna även om du kan göra något själv för att få ett rabatterat pris. Ofta kan du exempelvis få en sänkt premie om du har brandsläckare och brandfilt i bostaden.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Hitta bättre pris på försäkring till villan

Läs mer om Villaförsäkring

Starka prisförändringar av hem- och villaförsäkringar
Premien för en villaförsäkring har i snitt ökat med 25 % under de senaste tre åren. I en mätning baserad på Insplanets förmedlingar av...

Läs mer »
Försäkring för åkgräsklippare Försäkring för åkgräsklippare
Att en åkgräsklippare kan behöva ha
Läs mer »
Att jämföra och hitta den bästa villaförsäkringen
Idag finns det flera olika möjligheter som gör det lättare för dig att
Läs mer »
Innehåll i Villaförsäkring
En försäkring bör ersätta stöld och skadegörelse i bostaden eller i låst förråd. Stöld utanför bostaden, tillexempel på ...

Läs mer »
villa och försäkringsbelopp Villaförsäkring med rätt försäkringsbelopp
Försäkringsbeloppet anger den ersättning du maximalt kan få ut för förlorad eller skadad egendom. Det ska motsvara ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2016 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00