Så hittar du bästa villaförsäkringen 2020

Man investerar oftast mycket pengar i sitt hus. Därför vill man vara säker på att man har en bra försäkring, så att man skyddar sin investering om olyckan är framme. Här kan du lära dig allt du behöver veta för att få bästa möjliga villaförsäkringen till ditt hus - vad som bör ingå och hur du ska tänka på priset på din försäkring.

De flesta vet att vi måste ha en försäkring på våra fordon och hus men hur många vet egentligen vad försäkringen innehåller? Oftast så tittar man igenom villkoren lite snabbt för att få en överblick men sedan när åren går är det lätt att glömma bort försäkringen.

Innehållsförteckning

Vad ska ingå i en bra villaförsäkring?
Välj rätt villahemförsäkring
Jämför för att hitta den bästa villaförsäkringen
Hur hittar du den bästa villaförsäkringen?
Vad ska jag tänka på när jag köper villaförsäkring?
Vilka och vad täcker villaförsäkringen?

Vad ska ingå i en bra villaförsäkring?

En bra villaförsäkring bör innehålla ersättning såsom egendomsskydd, ansvarsskydd, rättsskydd, överfallsskydd, reseskydd, äkta hussvampsförsäkring och sanering mot bostadsohyra.

Välj rätt villahemförsäkring

Välj rätt villahemförsäkring

Idag finns det flera olika försäkringsbolag som alla erbjuder olika typer av försäkringar. Ofta är innehållet i villa hemförsäkringarna ganska likvärdigt, men det är ändå värt att ta en djupare titt innan du bestämmer dig. Vissa bolag har högre ersättningsbelopp på allriskförsäkring (drulle). Vissa bolag har längre reseförsäkring och lägre självrisk. Därför är det viktigt att du läser igenom villkoren noga innan du tecknar din försäkring.

Priset kan också skilja en del. Många försäkringsbolag erbjuder tjänster på internet där du själv kan räkna fram ett ungefärligt pris på din villaförsäkring genom att lämna ett par uppgifter om bostaden, hur många som bor där och så vidare.

Det är också värt att tänka på att flera försäkringsbolag ger rabatterade priser om man även har andra försäkringar tecknade hos dem. Vissa bolag har även samarbeten med banker vilket gör att du kan få än mer rabatt om du även har din bankverksamhet hos dem.

Läs även: 5 saker att jämföra i villaförsäkring

Jämför för att hitta den bästa villaförsäkringen

Det bästa sättet att få en riktigt bra villaförsäkring är att jämföra pris och villkor mellan flera olika försäkringsbolag.

Priset på försäkringen är så klart en viktig faktor. Ju mer din villa är värd, och ju större skydd du vill ha, desto dyrare kommer din försäkring bli. Det gäller att utvärdera precis vad din situation är och vilka behov du har av en försäkring. Föredrar du till exempel en hög självrisk mot en lägre premie?

Men, eftersom villaförsäkringens innehåll kan variera mellan olika försäkringsbolag är det viktigt att inte bara titta på priset. Du vill inte köpa en billig försäkring som erbjuder dig ett sämre skydd. Har du behov av t.ex. Förbättrat åldersavdrag vid elektronikskador eller utökat reseskydd

Hur hittar du den bästa villaförsäkringen?
  • Se över dina försäkringsbehov. Vad måste ingå?
  • Stirra dig inte blind på priset.
  • Jämför både pris och innehåll.

Vad ska jag tänka på när jag köper villaförsäkring?

Det är bara du själv som kan avgöra vad som din försäkring ska innehålla. Men om du reser mycket kan det vara en fördel att ha en reseförsäkring vilket inte är standard hos alla bolag. Ibland måste du själv aktivt välja till den delen.

Det kan vara till en fördel att samla flera försäkringar hos samma försäkringsbolag. Då får du oftast ett bättre pris och detta kan vara svårt att själv jämföra utan att du kontaktat försäkringsbolaget i fråga.

Vilka och vad täcker villaförsäkringen?

En villaförsäkring gäller för dig som försäkringstagare och de i hushållet som är folkbokförda på samma adress och bor i samma bostad som dig själv.

Bland annat så ingår ansvars och rättsskydd, överfallsskydd, egendomsskada, vattenskada, brandskydd och mycket mer i din villahemförsäkring. Ibland kan det dock krävas att du tecknar till ytterligare försäkringar. Detta kan vara exempelvis allriskförsäkring, reseförsäkring eller annan försäkring för egendom med ett högt värde.


Relaterade artiklar

Hus dörr för villaförsäkring

Rum som renoveras Hussvamp – så gäller försäkringen vid äkta hussvamp
Äkta hussvamp är bland de värsta skadorna som kan drabba ett hus och är svår att bli av med. I värsta fall måste hela huset rivas. ...
Läs mer »


två personer under ett paraply i snöväder Så skyddar försäkringen vid storm
Stormvindar, översvämningar och strömavbrott kan orsaka omfattande skador på ditt hem. Med en villa- eller fritidshusförsäkring kan du få ersättning ...
Läs mer »


Vildsvin i trädgården Vildsvin i trädgården - gäller försäkringen?
Vildsvin kommer till din tomt för att hitta mat vilket resulterar i att de bökar sönder hela din gräsmatta. För var kan det...
Läs mer »


Hus dörr för villaförsäkring Så hittar du bästa villaförsäkringen 2020
Man investerar oftast mycket pengar i sitt hus. Därför vill man vara säker på att man har en bra försäkring, så att man ...
Läs mer »


Prisökning inom hem- och villaförsäkringar Starka prisförändringar av hem- och villaförsäkringar
Premien för en villaförsäkring har i snitt ökat med 25 % under de senaste tre åren. I en mätning baserad på ...
Läs mer »


Försäkring för åkgräsklippare Försäkring för åkgräsklippare
Att en åkgräsklippare kan behöva ha Läs mer »


Tänka på följande i villaförsäkring 5 saker att jämföra och tänka på i villaförsäkring
Insplanet har tagit fram 5 tips till dig som vill förnya, teckna eller jämför villa och villahemförsäkring, med våra 5 enkelt ...
Läs mer »