Att jämföra och hitta den bästa villaförsäkringen

Idag finns det flera olika möjligheter som gör det lättare för dig att jämföra olika villaförsäkringar. En villaförsäkring bör innehålla ersättning så som egendomsskydd, ansvarsskydd, rättsskydd, överfallsskydd, reseskydd, äkta hussvampsförsäkring och sanering mot bostadshyra.

Men dessa delar kan skilja sig något åt mellan försäkringsbolagen men också beroende på vilken ort du är bosatt på. Det är mycket som kan hända när man bor eller ska köpa villa och därför en trygghet att ha försäkring på hemmet där man investerar mycket med pengar.

När du jämför priser bör du också titta över innehållet i försäkringen så att du inte köper en som är billig och har mindre skydd. Idag har försäkringsbolagen ofta möjlighet att rabattera priserna om man i sin tur bidrar med något annat. Det kan vara så att din villaförsäkring blir billigare om du köper en brandsläckare eller installerar ett vattenlås. Fråga upp hur detta fungerar på ditt försäkringsbolag.

Kan jag teckna vilken villaförsäkring som helst?

Ja egentligen kan du det. Det är bara du själv som kan avgöra vad som din försäkring ska innehålla. Om du reser mycket kan det vara en fördel att ha en reseförsäkring vilket inte är standard hos alla bolag. Ibland måste du själv aktivt välja till den delen.

Det kan vara till en fördel att samla flera försäkringar hos samma försäkringsbolag. Då får du oftast ett bättre pris och detta kan vara svårt att själv jämföra utan att du kontaktat försäkringsbolaget i fråga.

För vilka gäller försäkringen?

En villaförsäkring gäller för dig som försäkringstagare och de i hushållet som är folkbokförda på samma adress och bor i samma bostad som dig själv. När barnen börjar flytta hemifrån bör de alltså teckna egna försäkringar.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Relaterade artiklar


Starka prisförändringar av hem- och villaförsäkringar

Premien för en villaförsäkring har i snitt ökat med 25 % under de senaste tre åren. I en mätning baserad på Insplanets förmedlingar av...

Läs mer »


Försäkring för åkgräsklippare

Försäkring för åkgräsklippare

Att en åkgräsklippare kan behöva ha Läs mer »


Att jämföra och hitta den bästa villaförsäkringen

Idag finns det flera olika möjligheter som gör det lättare för dig att Läs mer »


Innehåll i Villaförsäkring

En försäkring bör ersätta stöld och skadegörelse i bostaden eller i låst förråd. Stöld utanför bostaden, tillexempel på ...

Läs mer »


villa och försäkringsbelopp

Villaförsäkring med rätt försäkringsbelopp

Försäkringsbeloppet anger den ersättning du maximalt kan få ut för förlorad eller skadad egendom. Det ska motsvara ...

Läs mer »


Tänka på följande i villaförsäkring

5 saker att jämföra och tänka på i villaförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämför villa och villahemförsäkring, ...

Läs mer »

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00