5 saker att jämföra i villaförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämför villa och villahemförsäkring, med våra 5 enkla råd kan du redan idag spara pengar och tid på din villaförsäkring

Billigare med större säkerhet

Genom att öka säkerheten i hemmet kan försäkringspremien minska. Det kan exempelvis vara hemlarm eller jordfelsbrytare. Andra saker som kan ge lägre premie är vattenlås och läckageskydd.

Villaförsäkring eller Villahemförsäkring

Det som bor i villa bör i första hand överväga Villahemförsäkring. De som däremot hyr ut sin villa och därmed inte har behov av hemförsäkring kopplad till den kan istället fokusera på villaförsäkringen. Detta kan även vara ett alternativ om man har en kollektiv hemförsäkring och därmed bara behöver komplettera med ett extra skydd för boendet.

Vad ingår i hemförsäkringen?

Då villaförsäkringen och hemförsäkringen går lite hand i hand kan det vara bra att undersöka vad hemförsäkringen täcker innan man tecknar en separat villaförsäkring. Alternativet är att teckna en s.k. villahemförsäkring vilket blir en heltäckande lösning. Vissa försäkringsbolag kallar dessa kombinerade försäkringar för ”Villahemförsäkring” medan andra säljer ”Villaförsäkring med hemförsäkringstillägg” eller ”Hemförsäkring till Villa”. Oavsett är det viktigt att man är försäkrad mot så många olika skador som möjligt då en renovering kan bli mycket dyr i annat fall.

Jämför pris på villaförsäkringen

Nu kan du med få musklick jämföra pris och villkor på villaförsäkringen, Vi på insplanet hjälper snabbt, enkelt och helt kostandsfritt att jämföra försäkringen mellan flera olika försäkringsbolag, behöver hjälp med det? Tveka inte att höra av dig för en snabb och personlig rådgivning.

Rabatt på villaförsäkring

Två olika sätt att sänka kostnaden på din villaförsäkring, fråga gärna ditt försäkringsbolag eller din rådgivare på Insplanet om möjligheten till lägre försäkringspremie på ditt boende:

Teckna flera försäkringar

Genom att teckna fler försäkringar kan du få rabatt på samtliga objekt, du sparar även på självrisken om du har flera objekt försäkrade hos en och samma bolag.

Hög självrisk

Om du höjer självrisken din villaförsäkringen kan du lätt spara premien, normalt är självrisken på ca 3000 SEK men detta går att höja till 6 eller 9000 SEK.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Tänka på följande i villaförsäkring

Starka prisförändringar av hem- och villaförsäkringar

Premien för en villaförsäkring har i snitt ökat med 25 % under de senaste tre åren. I en mätning baserad på Insplanets förmedlingar av...

Läs mer »


Försäkring för åkgräsklippare

Försäkring för åkgräsklippare

Att en åkgräsklippare kan behöva ha Läs mer »


Att jämföra och hitta den bästa villaförsäkringen

Idag finns det flera olika möjligheter som gör det lättare för dig att Läs mer »


Innehåll i Villaförsäkring

En försäkring bör ersätta stöld och skadegörelse i bostaden eller i låst förråd. Stöld utanför bostaden, tillexempel på ...

Läs mer »


villa och försäkringsbelopp

Villaförsäkring med rätt försäkringsbelopp

Försäkringsbeloppet anger den ersättning du maximalt kan få ut för förlorad eller skadad egendom. Det ska motsvara ...

Läs mer »


Tänka på följande i villaförsäkring

5 saker att jämföra och tänka på i villaförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämför villa och villahemförsäkring, ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00