Vattenskoterförsäkring för säkrare sjöfart

Det är viktigt att alla fordon har en gällande försäkring. Kanske känner du att du själv är så pass ansvarsfull att du inte behöver en men det är faktiskt inte ovanligt att kollisioner och olyckor även inträffar till havs. Det är inte heller roligt att bli tvungen att lämna in skotern på dyra reparationer. Om olyckan skulle vara framme är det en trygghet att ha en gällande vattenskoterförsäkring.

Hos de flesta försäkringsbolag går vattenskoterförsäkringen under benämningen båtförsäkring. Den omfattar de flesta skador som kan drabba dig och du får då ersättning enligt gällande nivåer.

Vilka skador omfattas av en vattenskoterförsäkring?

Precis som en båtförsäkring omfattas en vattenskoterförsäkring av sjöskada. Sjöskada är ett samlingsbegrepp och innefattar grundstötning, sjunkning och kollision. Denna försäkring ersätter också rutor om din vattenskoter skulle ha en sådan. Uppläggnings- och transportskador ersätts också.

Detta gäller även vid lyft, transport eller annan oförutsedd händelse som kan inträffa vid dessa tidpunkter. Skulle u råka ut för brand eller blixtnedslag så får du ersättning på även detta genom din vattenskoterförsäkring.

Stöld och skadegörelse ingår precis som ansvarsskydd, rättsskydd och olycksfallsskada. När det gäller olycksfallsförsäkringen så ges ersättning vid olycksfall som uppkommer vid aktivitet eller användande av vattenskotern.

Vattenskoterförsäkring och hur du kan förebygga skada

De flesta försäkringsbolag är även väldigt måna om skadeförebyggande. Många har löpande information som kan vara till din hjälp innan tecknandet av en vattenskoterförsäkring men även hur du bäst tar hand om du skoter. Eftersom vattenskotrar stjäls med jämna mellanrum så kan det vara bra att gå igenom dessa tips för att göra det svårare för tjuven.

Det gäller att du har godkända lås och att du gjort allt du kan för att förhindra stöld. Många väljer nu även att montera spårsändare på sin skoter före att kunna följa den och eventuellt återfå skotern vid stöld. Detta är ett bra sätt att också hjälpa polisen att stoppa återkommande stölder.

Läs alltid igenom samtliga villkor när du väljer din vattenskoterförsäkring. Oftast ser försäkringen relativt lika ut mellan de olika bolagen men om priset varierar så brukar också villkoren vara lite annorlunda. Ta en extra titt innan du tecknar den billigaste!
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Jämför pris på vattenskoterförsäkringar

Jämför vattenskoterförsäkring för rätt pris

Precis som när det gäller de flesta olika försäkringar så kan priserna skilja sig åt en hel del även när det gäller ...

Läs mer »


Jämför pris på vattenskoterförsäkringar

Vattenskoterförsäkring för säkrare sjöfart

Det är viktigt att alla fordon har en gällande försäkring. Kanske känner du att du själv är så pass ansvarsfull att du ...

Läs mer »


Vattenskoterförsäkringar

Glöm inte bort din vattenskoterförsäkring

Går du i tankarna kring att köpa en ny vattenskoter så är det lika bra att du börjar se dig om efter en försäkring ...

Läs mer »


Glöm inte att försäkra vattenskotern

Glöm inte att försäkra vattenskotern

Har du precis köpt en vattenskoter så är det viktigt att du inte glömmer bort att försäkra den så fort det bara går. Genom en ...

Läs mer »


Vattenskoterförsäkring

Rätt vattenskoterförsäkring rätt pris

När du precis har köpt din vattenskoter så är det dags att börja tänka på en försäkring. Det är inte bara priset på Läs mer »


Viktigt i vattenskoterförsäkringen

5 saker i vattenskoterförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra vattenskoterförsäkring, med...

Läs mer »


Vattenskoterförsäkringar

Tilläggsförsäkringar till vattenskoter

För de allra flesta är en grundläggande vattenskoterförsäkring heltäckande. Den ersätter både vid stöld och skada. Men det finns tillfällen ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00