Glöm inte att försäkra vattenskotern

Har du precis köpt en vattenskoter så är det viktigt att du inte glömmer bort att försäkra den så fort det bara går. Genom en försäkring kan du känna dig trygg om något skulle hända. Du får ersättning vid skador eller om din vattenskoter skulle bli stulen. Det finns ett par olika varianter av vattenskoterförsäkring. Olika försäkringsbolag har olika villkor och det är inte heller alla delar som ersätts hos alla försäkringsbolag.

Vad får jag för ersättning från min vattenskoterförsäkring vid sjöskada?

Om din vattenskoter sjunker eller skadas vid grundstötning, kollision, kantring eller på grund av någon annan oförutsedd plötslig händelse så ersätts detta om du tecknar till sjöskada i din försäkring. Vid brand får du ersättning om vattenskoterns skadas eller helt förstörs i brand från till exempel blixtnedslag eller explosion.

I en komplett vattenskoterförsäkring får du ersättning om vattenskotern, utrustning eller tillbehör stjäls. Här ersätts även skadegörelse. Vid en komplett försäkring får du även skydd om skotern skadas när den står på land eller vid transport. Ansvarsförsäkring och rättsskydd ingår också.

Många försäkringsbolag ser vattenskoterförsäkring som en båtförsäkring

Det är bara de mest utpräglade försäkringsbolagen som erbjuder vattenskoterförsäkring. Hos de flesta försäkringsbolag går vattenskotern istället under båtförsäkringen och skyddas på samma villkor. Viktigt att tänka på är att även vattenskoterförsäkringarna ser olika ut i olika delar av landet.

Läs noggrant igenom villkoren innan du bestämmer dig för vilket försäkringsbolag som du ska välja. Vissa försäkringsbolag erbjuder också rabatter om du samlar dina försäkringar hos dem. Dessa rabatter kan vara svåra att förutse innan du har kontaktat försäkringsbolaget.

Den större mängden av försäkringsbolag erbjuder på sin hemsida ett enkelt sätt för dig som kund att själv räkna ut vilken kostnad din försäkring kommer att ge men det är inte alltid som deras rabattsystem finns med när du själv räknar fram priset. I vissa fall kan det alltså löna sig att ta kontakt med försäkringsbolaget för att få ett korrekt pris.

Eftersom en vattenskoter är relativt liten är det viktigt att du använder rätt lås för att undvika stöld eller stöldförsök. Tyvärr ökar ofta stölderna under sommaren och oftast är chanserna små att du får återse din skoter. Detta gör det allt viktigare att du snabbt tecknar en vattenskoterförsäkring innan du lägger skotern i vatten.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Glöm inte att försäkra vattenskotern

Jämför vattenskoterförsäkring för rätt pris

Precis som när det gäller de flesta olika försäkringar så kan priserna skilja sig åt en hel del även när det gäller ...

Läs mer »


Jämför pris på vattenskoterförsäkringar

Vattenskoterförsäkring för säkrare sjöfart

Det är viktigt att alla fordon har en gällande försäkring. Kanske känner du att du själv är så pass ansvarsfull att du ...

Läs mer »


Vattenskoterförsäkringar

Glöm inte bort din vattenskoterförsäkring

Går du i tankarna kring att köpa en ny vattenskoter så är det lika bra att du börjar se dig om efter en försäkring ...

Läs mer »


Glöm inte att försäkra vattenskotern

Glöm inte att försäkra vattenskotern

Har du precis köpt en vattenskoter så är det viktigt att du inte glömmer bort att försäkra den så fort det bara går. Genom en ...

Läs mer »


Vattenskoterförsäkring

Rätt vattenskoterförsäkring rätt pris

När du precis har köpt din vattenskoter så är det dags att börja tänka på en försäkring. Det är inte bara priset på Läs mer »


Viktigt i vattenskoterförsäkringen

5 saker i vattenskoterförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämföra vattenskoterförsäkring, med...

Läs mer »


Vattenskoterförsäkringar

Tilläggsförsäkringar till vattenskoter

För de allra flesta är en grundläggande vattenskoterförsäkring heltäckande. Den ersätter både vid stöld och skada. Men det finns tillfällen ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00