Tre saker att jämföra och tänka på i släpvagnsförsäkring

Beroende på hur dyr släpvagnen är bör man fundera på olika saker. Eftersom trafikförsäkringen ingår i dragbilens trafikförsäkring finns till och med möjligheten att inte försäkra släpvagnen alls.

Pris
En släpvagn behöver inte kosta mer än någon tusenlapp att köpa. De som köper en sådan billig vagn vill lägga självklart lägga så lite som möjligt på släpvagnsförsäkringen. I dessa fall är det främst priset som får avgöra vilken man ska välja.

Har man däremot en dyrare vagn bör man vara noggrannare med att jämföra försäkringsavtalen.

Självrisk / Är det värt?
En billig släpvagnsförsäkring behöver inte vara den billigaste i längden. Orsaken är att självrisken kan vara dyrare. Man bör alltså väga premiekostnaden mot självrisken. Med en självrisk på 1500-2000kr är det många som väljer att inte teckna någon försäkring alls. Har de köpt vagnen för ett pris som är i närheten av detta är det inte ekonomiskt försvarbart att ha en försäkring med en självrisk på samma summa.

Men man komma ihåg att försäkringen även innehåller en ansvarsdel vilket gör att man undviker stora kostnader för skadestånd om en olycka skulle ske när vagnen är uppställd. Av den anledningen rekommenderas åtminstone halvförsäkring.

Samla i samma korg
Att samla flera försäkringar hos samma försäkringsbolag har den fördelen att man kan få rabatt. Men framförallt är det enkelt att bara behöva kontakta ett försäkringsbolag när det gäller bil och vagn. Är man med om en olycka där bil och vagn får skador är det betydligt enklare att bara behöva kontakta ett enda försäkringsbolag.

Det man däremot bör vara medveten om är att det kanske inte alltid är den billigaste släpvagnsförsäkringen man får på marknaden. Men med tanke på att de är mycket billiga kan smidigheten vara värd den lilla skillnaden i pris.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Släp vagnsförsäkring

Läs mer om Släpvagnsförsäkring

Släp vagnsförsäkring 3 saker i släpvagnsförsäkring
Beroende på hur dyr släpvagnen är bör man fundera på olika saker. Eftersom trafikförsäkringen ingår i ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00