OlycksfallsförsäkringSjuk och Olycksfallsförsäkring - jämför pris & villkor

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig med priser!

Sjuk och Olycksfallsförsäkring - jämför pris & villkor

De sjuk- och olycksfallsförsäkringar som erbjuds på marknaden är främst inriktade mot vuxna. De som vill försäkra sitt barn med sjuk- och olycksfallsförsäkring bör istället välja en heltäckande barnförsäkring som är mer specialanpassade för barn.

Denna försäkring kan ge ersättning för sjukdom, olycksfall och dödsfall och är trots dess bredd mycket billig. De som tecknar en försäkring ur basutbudet behöver sällan betala mer än 150-250kr månaden.

Det sjuk- och olycksfallsförsäkringen främst skyddar mot är det inkomstbortfall man får vid sjukdom eller olycka. Dessutom ingår en livförsäkring som ger en ersättning som täcker begravningskostnad.

Vad ingår Sjuk och Olycksfallsförsäkring?

När det gäller ersättning vid sjukdom/diagnos kan det vara svårt att veta exakt vad som gäller. Detta eftersom försäkringen täcker för vissa men inte för andra sjukdomar. Dessutom finns det ofta undantagsfall åt bägge hållen. Är man osäker är det bästa alltid att kontakta sitt försäkringsbolag och fråga.

Sjukdom och olycksfall


 • Nedsatt Funktionsförmåga (Medicinsk invaliditet)

Ersättningen beräknas på hur stor invaliditetsgraden är (1-100%). Det kan exempelvis gälla för amputation, epilepsi, ledsjukdom eller stroke.  Detta gäller både vid sjukdom eller olycksfall.

 • Ekonomisk invaliditet

Detta betyder att man har fått en skada som skapat nedsatt arbetsförmåga. Ingår inte alltid i försäkringar som riktar sig till äldre personer.

 • Händelseförsäkring

Får man diagnosen att man har en av de sjukdomar som denna del av försäkringen täcker betalas en engångsersättning ut. Denna kan exempelvis räknas ut genom att vara 10 % av hela försäkringsbeloppet. Vilka sjukdomar som detta gäller kan variera något mellan olika bolag men framgår alltid av försäkringsavtalet.

 • Första hjälpen

Ersättning kan betalas ut om man akut behövt uppsöka sjukhus och personal tagit beslut att man behöver ligga kvar en natt. Ersättningen är då en fast summa. Detta gäller inte om man blir inlagd på ett planerat besök.

 • Längre sjukhusvistelse

Om man blir inlagd under en längre period ges en lägre ersättning per dag än vid ”Första hjälpen”. Hur mycket och hur länge denna ersättning kan betalas ut varierar.

 • Längre sjukskrivning

De som blir sjukskrivna längre än 30 dagar (vanligtvis) kan få ett engångsbelopp utbetalat.

 • Rehabilitering

För att snabbare kunna återgå till vardagen kan försäkringen ersätta för behandlingstillfällen hos sjukgymnast, naprapat eller annan vårdinstans. Även en del rehabiliteringshjälpmedel kan bekostas.

 • Kris

Oavsett om man varit om en traumatisk olycka/överfall/rån eller om man fått ett smärtsamt sjukdomsbesked kan man behöva få hjälp att bearbeta detta. Försäkringen täcker därför ett visst antal besök hos psykolog eller terapeut.

 • Läkarvård, Tandvård och Reseersättning                  

Vid olycka (d.v.s. icke planerat läkarbesök) ersätts besök hos läkare/tandläkare. Även resor till och från sjukhus eller hälsocentral kan ersättas.

 • Övriga kostnader

Vid olycka (som krävt läkarvård) kan kläder och handikapphjälpmedel ersättas.

 • Ärr

Ärr eller andra förändringar i utseendet kan ge en viss summa från försäkringen. Detta gäller enbart vid olycka (som krävt läkarbehandling) och alltså inte vid sjukdom.

 • Rådgivning

En del företag erbjuder även gratis rådgivning per telefon gällande hälsa och välmående. Det kan gälla allt från kost och motion till information om viss sjukvård.

Överlag är det inte någon självrisk på "sjuk- och olycksfallsförsäkringen". Undantag kan gälla tandvård samt kostnader för resor och behandlingar.

Dödsfall

Vid dödsfall betalas en engångssumma ut till dödsboet. Den som tecknar försäkringen kan däremot välja vem som ska vara förmånstagare. I grundförsäkringen är denna summa relativt låg. Ofta kring 50.000 kr. Därför tecknar många en tilläggsförsäkring eller en fristående livförsäkring.

Läs mer om
Olycksfallsförsäkring
Livförsäkring
Barnförsäkring

3 enkla steg!
 1. Fyll i formuläret
 2. Vi återkommer till dig med priser
 3. Teckna tryggt med hjälp av våra rådgivare

Läs mer om Sjuk och olycksfallsförsäkring

Sportlovsquiz!
Inför stundande sportlovsveckor har vi tagit fram ett sportlovsquiz - perfekt för dig som ska iväg med familjen på busiga äventyr under de närmsta veckorna!Svara ...

Läs mer »
TIllägg i sjukolycksfallsförsäkringar Tillägg i sjuk och olycksfallsförsäkring
Nedsatt arbetsförmåga (Ekonomisk invaliditet)Om man får en skada. som gör att ens arbetsförmåga ...

Läs mer »
Tänk på förljande i sjukolycksfallsförsäkringar 5 saker i sjuk och olycksfallsförsäkring
Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämför ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00