Missa inte resebeviset från ditt försäkringsbolag!

När du reser tar du förstås med dig ditt europeiska sjukförsäkringskort, men du bör även ta med ett utlandsresekort, eller resebevis, från ditt försäkringsbolag. Detta är ett papper som (oftast på både svenska och engelska) visar att du har en reseförsäkring, vilket självklart underlättar för både dig och den vårdinrättning du vänder dig till under din utlandsvistelse.

Du visar helt enkelt upp intyget om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka och behöver läkarvård. Detta blir förstås extra viktigt för de länder där EU-kortet inte gäller. Intyget hittar du i regel som en nedladdningsbar blankett som du själv skriver ut och fyller i, från ditt försäkringsbolags hemsida. Kortet är i sig inte ett bevis på att du har en försäkring, utan fungerar snarare som allmän information!

Att skriva ut ett resekort eller resebevis från ditt försäkringsbolag blir förstås extra relevant om du är osäker på hur tillgängigheten till internet blir under din resa.

En reseförsäkring gäller oftast för hela världen, men om du skall åka till mycket ovanliga resmål bör du kontrollera giltigheten. EU-kortet gäller till exempel inte i alla länder, så du bör kontrollera att reseförsäkringen gäller. Detta gäller speciellt om du reser till länder som härjas av krig eller andra oroligheter. Som grundprincip gäller att om inte UD avråder från besök i landet så gäller även försäkringen.

Läs även: Grönt kort för bil - Ta med trafikförsäkringen på utlandsresan,

Trevlig resa önskar vi på Insplanet!

E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Relaterade artiklar

Sandstrand, kom ihåg att ta med dig resebeviset på semestern.
Sandstrand, kom ihåg att ta med dig resebeviset på semestern.

Missa inte resebeviset från ditt försäkringsbolag!

När du reser tar du förstås med dig ditt europeiska sjukförsäkringskort, men du bör även ta med ett utlandsresekort, eller resebevis, ...

Läs mer »


Väska med vägglöss

Så klarar du dig från vägglusen under resan

Både innan, under och efter resan finns det saker som du kan göra för att undvika vägglössen, både på plats och i ditt eget ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2019 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00