Reseförsäkring

Med en hemförsäkring har du redan ett visst skydd vid utlandsresor, men planerar du en längre resa eller ska syssla med någon aktivitet förutom vanligt turistande kan det vara klokt att överväga en separat reseförsäkring.

Med en reseförsäkring har du det där extra skyddet och kan förvissa dig om att få hjälp när det oväntade inträffar.

Om reseförsäkringar

Grundskyddet i de vanligaste reseförsäkringarna täcker sjukvårdskostnader vid akut sjukdom eller olycka. Dessutom ingår överfallskydd, rättskydd (vid domstolstvist), ansvarsskydd (om du blir skadeståndsskyldig), hemtransport samt ett visst skydd för ditt bagage och flygförseningar.

Ett tillägg till reseförsäkringen täcker oftast in avbeställningsskydd, återbetalning av resdagar vid sjukhusvistelse samt eventuellt en ny resa om mer än halva resan blir förstörd på grund av sjukhusvistelse. Utöver detta kan det vara värt att ta reda på om ett tillägg, exempelvis vid en golfresa, täcker kostnaden för hyran av annan golfutrustning om din golfbag skulle försvinna på vägen.

Hemförsäkring eller reseförsäkring

De flesta hemförsäkringsbolag skyddar dig de 45 första dagarna på din resa, så för de allra flesta semesterresor har du redan ett visst skydd. Ska du vara borta längre än så är det viktigt att se till att du har en reseförsäkring.

Ring ditt hemförsäkringsbolag och se vad de kan erbjuda, eller vänd dig till försäkringsbolag där man kan köpa separata reseförsäkringar:

Gouda: www.gouda-rf.se

ERV: www.erv.se

Solid: www.solidab.seJämför hemförsäkring

- Priser direkt från bolagen, börja här!

HyreshusReseförsäkring via bankkort

De flesta bankkort kopplade till Visa/Mastercard har ett reseskydd om du betalar minst 50 % av resan med kortet (vissa banker kräver att man betalar minst 70 % av resan). Dessa skydd täcker oftast flygförsening, bagageförsening samt avbeställningsskydd. Många har även en ersättning vid invaliditet och dödsfall.

Kontakta din bank och fråga vad kraven är för att du ska täckas av kortutgivarens försäkringar. Är du osäker kan du även gå in på www.konsumenternasforsakringsbyra.se och se en jämförelse av reseförsäkringar.

Läs mer om Reseförsäkring

Missa inte resebeviset från ditt försäkringsbolag!
När du reser tar du förstås med dig ditt europeiska sjukförsäkringskort, men du bör även ta med ett utlandsresekort, eller resebevis, ...

Läs mer »
Utöka reseskyddet i hemförsäkringen
Visste du att det går att utöka reseskyddet i hemförsäkringen, och att försäkringen du får via ...

Läs mer »
Så klarar du dig från vägglusen under resan
Både innan, under och efter resan finns det saker som du kan göra för att undvika vägglössen, både på plats och i ditt eget ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

Följ oss på Twitter Följ oss på Facebook Följ oss på Google+

© 1999-2017 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00