3 saker att tänka på

Sportsliga begränsningar
Vid utövandet av vissa sporter ges inte någon ersättning alls vid olycka. Detta är främst där sporten går ut på att slå eller sparka på sin motståndare. Utövar man idrott på den nivån att man får betalt för det (elitidrott) kan även ersättning utebli eller minskas betydligt.

I båda dessa två exemplen bör man ändå vara försäkrad genom den idrottsklubb som man utövar sin sport inom.

Det finns även sportsliga begränsningar på idrotter som anses extra farliga. Detta kan vara glidflygning, skärmflyg, fallskärmshopp eller djupdykning. Även träning och tävling med motorfordon brukar vara uteslutna för att kunna få ersättning från olycksfallsförsäkringen.

Välj rätt försäkringsbelopp
Alla försäkringsbolag erbjuder olika stora försäkringsbelopp. Ju större belopp desto större premie. Men det man bör räkna på är att många ersättningar ger en viss procent av beloppet. Exempelvis kan läkarbesök, resor och tandskador ersättas med maximalt 5% av försäkringsbeloppet hos vissa bolag.

Många gånger finns även ett tillägg som gör att de som är 70-80 år (kan variera) enbart får välja lägsta försäkringsbeloppet.

Olycksfall genom fackförbund

Många fackförbund har en jämför pris på olycksfallsförsäkring som ingår i fackavgiften. Det gör att man har ett grundläggande skydd även på fritiden. Däremot bör man alltid se över vad denna olycksfallsförsäkring innehåller så att man vet att man har det försäkringsskydd som man är i behov av.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42Bra att veta i olycksfallsförsäkring

Läs mer om Olycksfallsförsäkring

Olycksfallsförsäkring
Olycksfallsförsäkring är tillsammans med hemförsäkring den allra vanligaste försäkringsformen. Utmärkande för dessa är att de fungerar som kollektiva försäkringar med...

Läs mer »
Bra att veta i olycksfallsförsäkring 3 saker att tänka på i olycksfallsförsäkring
Sportsliga begränsningarVid utövandet av vissa sporter ges inte någon ersättning alls vid olycka. Detta är främst där sporten...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00