Fem saker att tänka på i lättlastbilsförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämför lätt lastbilsförsäkring, med våra 5 enkla råd kan du redan idag spara pengar och tid på din försäkring

Låna inte ut och få rabatt
I likhet med MC-försäkringar går det många gånger att få lägre premie om man skriver på försäkringsvillkoret att inte låna ut den till någon under en viss ålder (vanligtvis 26år). Det man bör komma ihåg är att ersättning helt eller delvis uteblir om olycka skulle uppstå om en person varit under denna ålder och kört fordonet vid olyckstillfället.

Är du stort behov av lastbilen? Teckna hyrbilstillägg
Beroende på hur stort behov man har av lastbilen kan två tilläggsförsäkringar för lastbil vara passande. Om den behöver lagas (försäkringsärende) kan man få ersättning för hyrbil under de dagar som den är på verkstaden. Detta om hyrbilstillägget tecknas. Det är alltså ett tillägg som underlättar vardagen avsevärt i de fall man är i behov av lastbilen dagligen.

… och assistans
Det andra tillägget som kan vara värt att överväga är Assistans. I halvförsäkringen kan det ingå bärgning och transport men det kan ta tid. Med Assistanstillägget har man hjälpen inom en timme. Dessutom är den mer generös överlag gällande vad man får för hjälp vid exempelvis motorstopp eller olycka.

Serva för att maskinskadeförsäkring ska gälla
Oavsett vilket fordon man har ska man vara noga med att serva det så ofta som instruktionsboken anger. Om så inte sker kan försäkringsbolagen neka ersättning om det uppkommit en skada som kunde undvikits om bilen/lastbilen hade varit servad.

Samlingsrabatt
Ett sätt att få billigare lastbilsförsäkring är att teckna försäkringen på samma bolag som man har övriga försäkringar. Många bolag ger nämligen upp till 20% rabatt om man har många olika försäkringar hos dem.
E-post: info@insplanet.com
Direktnummer: 08-51 00 00 42jämför pris på försäkringen
jämför pris på försäkringen

5 saker i Lätt lastbilsförsäkring

Vi på Insplanet har tagit fram 5 viktiga råd till dig som vill förnya, teckna eller jämför lätt ...

Läs mer »


Jämför lätt lastbilaförsäkringar

Tillägg lätt lastbilsförsäkring

Utbudet av tilläggsförsäkringar till lättlastbil är mycket liknande vad som finns till personbil. Däremot är behovet lite ...

Läs mer »

Vi jobbar för att få Sveriges mest nöjda kunder!

© 1999-2018 Insplanet - Internetpolicy
Insplanet AB - Box 26 000 - 100 41 Stockholm - Org.nr 556567-6227

Kundtjänst: 08 - 51 000 000 Kundtjänst: 08 - 51 000 000
Vardagar 08.00 – 20.00 Helger 10.00 – 16.00